Seriale
#681 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2019 - 20:44
Ja zaraz siadam i jadę z koksem:
https://youtu.be/jrLhP5sK2wI
No `Would’ Alice in Chains w zapowiedzi to mistrzostwo świata.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#682 OFFLINE
Napisano 19 styczeń 2019 - 19:36
Będzie chłodniej(wiadomo już oficjalnie start: 14 kwietnia w USA, a u nas 15-ego.):
Użytkownik vako edytował ten post 19 styczeń 2019 - 19:58
- woblery z Bielska i SID lubią to
#683 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2019 - 01:21
#684 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2019 - 20:34
"Ślepnąc od Świateł"
https://m.youtube.co...h?v=Y4l9EK-1tfw
Użytkownik Gadget edytował ten post 26 styczeń 2019 - 20:36
- croock lubi to
#685 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2019 - 20:52
1 lutego na Netflixie, od pana George R.R. Martina
- Krzysiek P lubi to
#686 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2019 - 21:49
Dario wymiataNowa Polska produkcja, trochę inna.
"Ślepnąc od Świateł"
https://m.youtube.co...h?v=Y4l9EK-1tfw
Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka
- Gadget lubi to
#687 OFFLINE
Napisano 25 luty 2019 - 19:02
Coś się nam wątek usunął w niebyt. Tymczasem zwiastuny nowych produkcji i kontynuacji oraz kilka najnowszych ujęć z GOT'a.
#688 OFFLINE
Napisano 25 luty 2019 - 19:10
https://dziennikbalt...rpl/ar/13862324
#689 ONLINE
Napisano 26 luty 2019 - 00:40
Dzisiaj skończyłem "True Detective 3". Świetny scenariusz i sam pomysł na prowadzenie narracji na przestrzeni lat śledztwa , bezbłędny Mahershala Ali z partnerującym mu Stephenem Dorffem . Jeden z lepszych ostatnio seriali , polecam .
- mario, damien79, bony20 i 1 inna osoba lubią to
#690 OFFLINE
Napisano 26 luty 2019 - 10:50
Punisher, sezon 2.
Pierwsze dwa, trzy odcinki pędzą w takim tempie, że nie ma czasu na głębszy oddech Później akcja trochę siada, pojawia się kilka wątków, które wyraźnie zostały dopisane po to, by serial miał odpowiednią ilość odcinków. I choć komiksowe uproszczenia fabularne bywają kwaśne, to całość, łącznie z brawurowym ostatnim odcinkiem pozostawia dobre wrażenie i z chęcią zobaczyłbym trzeci sezon. Którego nie będzie...
Bodyguard.
Brytyjski serial kryminalny z polityką w tle, bardzo przyzwoicie zagrany i ze znakomitą pracą operatora. Sposób filmowania niektórych scen - rewelacja. Polecam.
The Umbrella Academy.
Świerze spojrzenie na nieco oklepany ostatnimi czasy motyw postaci superbohaterskich, tym razem mamy grupę młodych ludzi, dla których ich "moce" są przyczyną całego pasma traum i porażek. Rodzina, którą stanowią, jest dysfunkcyjna i wciąż się rozpada, a tylko jednocząc się może zapobiec zagładzie życia na Ziemi. Serial przemyślany, dopracowany zadziwiająco dobrze, a rola sześćdziesięcioletniego mężczyzny uwięzionego w ciele nastolatka zagrana brawurowo. Warte zobaczenia. I posłuchania, bo ścieżka dźwiękowa najwyższej próby.
The Ekspanse.
Trzeci sezon będący kontynuacją i zwieńczeniem dwóch poprzednich. Moim zdaniem najlepszy serial SF ostatnich lat, starający się przedstawić rzeczywistość kosmosu bez udziwnień w stylu teleportacji czy prędkości nad świetlnych. Grawitacja odgrywa tu znaczną rolę podczas przyspieszania, hamowania i spacerów po obcych planetach. Rozbity nos krwawi, a później przez kilka dni jest opuchnięty. Czysta woda i tlen są bardzo cenne, a obce formy życia są całkowicie - obce Jedyne, co mnie trochę irytowało, to dźwięk silników rakietowych Całość, wszystkie trzy sezony jest bardzo solidnie zrealizowana, motywacje bohaterów zrozumiałe, po zakończeniu sezonu trzeciego miałem wrażenie przeczytania fajnej powieści SF. Miłośnikom tej literatury gorąco polecam.
- tpe, godski, malinabar i 2 innych osób lubią to
#691 OFFLINE
Napisano 26 luty 2019 - 12:11
No i dobra muzyka. Było kilka ekranizacji fabularnych, ostatnio coś nowego pełnometrażowego z USA ale ja polecam anime
Użytkownik Krzysiek P edytował ten post 26 luty 2019 - 12:13
#692 OFFLINE
Napisano 27 luty 2019 - 21:13
Dzisiaj skończyłem "True Detective 3". Świetny scenariusz i sam pomysł na prowadzenie narracji na przestrzeni lat śledztwa , bezbłędny Mahershala Ali z partnerującym mu Stephenem Dorffem . Jeden z lepszych ostatnio seriali , polecam .
Również obejrzałem, bardzo dobry serial.
#693 OFFLINE
Napisano 27 luty 2019 - 22:44
Dla lubiących klimaty azjatyckie "Marco Polo" ogólnie świetny serial kręcący się wokół Czingis Chana jak na razie dwa świetne sezony
Oraz "Kingdom" to typowe SF z zombie parę razy śmiechłem taki kitajski walking dead
#694 OFFLINE
Napisano 28 luty 2019 - 21:55
Czekam na finał "Gry o tron" Ma byc scena bitwy nie znana jeszcze światowemu kinu
#695 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2019 - 23:22
Czekam na finał "Gry o tron" Ma byc scena bitwy nie znana jeszcze światowemu kinu
No to już jest:
A jak któś chce więcej pogrzebać to tu:
Użytkownik vako edytował ten post 05 marzec 2019 - 23:45
- woblery z Bielska lubi to
#696 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2019 - 23:26
Co do gry o tron.... Za duże zaległości mam... Boję się zaczynać...
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
- thug lubi to
#697 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2019 - 23:38
(..)
Co do gry o tron.... Za duże zaległości mam... Boję się zaczynać...
Nie lękaj się, Tomaszu
- Tomasz eS i vako lubią to
#698 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2019 - 23:40
Hehe a jednak trochę się boję... Ile to nocy nieprzespanychNie lękaj się, Tomaszu
#699 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2019 - 23:47
Za to ile mocnych wrażeń
A tak na serio - Gra o tron to jeden z przełomowych seriali, które po prostu warto zobaczyć. Nieźle napisane i zagrane, rewelacyjnie sfilmowane. Przed finałem sam zrobię sobie "powtórkę z rozrywki" i powtórzę poprzednie sezony.
- Krzysiek P lubi to
#700 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2019 - 23:53
A może się zatem skusze....Za to ile mocnych wrażeń
A tak na serio - Gra o tron to jeden z przełomowych seriali, które po prostu warto zobaczyć. Nieźle napisane i zagrane, rewelacyjnie sfilmowane. Przed finałem sam zrobię sobie "powtórkę z rozrywki" i powtórzę poprzednie sezony.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych