Najtańszy blank Xzoga 4 kg w detalu na ebay kosztuje 74 dolce a koszt przesyłki do Polski to kolejna 37 zieleniaków.Witam,
oj bardzo dawno tu nie zaglądałem, muszę więc nadrobić zaległości...
W skrócie mówiąc bardzo mocno przymierzyliśmy się do tych blanków, dogadaliśmy z producentem, ustaliliśmy pierwsze zamówienie, ceny sprzedaży i...niestety trafiło to na moment kiedy kurs dolara dramatycznie skoczył w górę, stwierdziliśmy że poczekamy wówczas na to co będzie dalej, niestety dalej jak wiemy wysoki kurs się utrzymuje do dziś. Do tego nałożyło się to z uruchomieniem naszej oferty XRodsMarine czyli rejsów ,przygotowania i uruchomienie łodzi pochłonęły nam dużo więcej środków finansowych niż wstępnie zakładaliśmy i trzeba było najzwyczajniej z czegoś zrezygnować w pewnym momencie. Cóż, przepraszam więc tylko wszystkich którzy czekali na te blanki, w sumie mogłem się nimi pochwalić dopiero jak byłyby na miejscu w kraju a nie po samym dogadaniu się z producentem, mea culpa....
Jednak żeby nie było tak czarno to prawdopodobnie za kilka tygodni będą dostępne u nas blanki morskie bardzo podobne do Xzogi , a mianowicie morskie (i nie tylko- z tego co mi wiadomo) wyroby firmy Phenix:
http://www.phenixrods.com/products/rod-blanks/saltwater-fish ing-rod-blanks/
Mam nadzieje że więcej na ich temat napisze Łukasz Masiak będący w bieżącym kontakcie z producentem.
Co do dostępności samej Xzogi to sprzedaje je cały czas w pełnej ofercie Minstore Tackle z Malezji, jednak koszt wysyłki do Europy jest bardzo wysoki i przewyższa na ogół wartość samego blanku...
Pozdr
Wprawdzie z mamy byłem cienki ale od kiedy to 37 jest większe od 74?