Penn Battle (kolejne generacje)
#81 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2012 - 06:45
Koledze Barsowi teÅź naleÅźą siÄ™ szczegÃÅ‚lne podziÄ™kowania bo pomierzyÅ‚ w sklepie szpule, wiÄ™c przy zakupie wiedziaÅ‚em co biorÄ™
No w klasie 4000 juÅź kawaÅ‚ maszynki, 3000 bÄ™dzie zgrabniejsza, myÅ›lÄ™, Åźe mogÅ‚em brać 3000 ale z szerszej szpuli zawsze te 4m moÅźna uzyskać wiÄ™cej a to czasem jest bardzo istotne .
WymieniÅ‚eÅ› 4000 na 2000 zapewne ten teÅź da radÄ™ ale istotne jest teÅź wywaÅźenie kija, jak nie bÄ™dzie dobrze kija wywaÅźaÅ‚ to teÅź nadgarstek bÄ™dzie bolaÅ‚.To jest istotna sprawa i na wywaÅźenie powinno siÄ™ zwracać uwagÄ™
#82 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2012 - 07:21
MÃÅ‚j 2000 poszedÅ‚ na gwarancjÄ™ do Niemiec i od rÄ™ki mi go wymienili na nowego - na zlocie koledzy widzieli - co 3/4 obrotu korbÄ… byÅ‚o pukniÄ™cie z Å›rodka a przy obciÄ…Åźeniu - wobler w nurcie itp. to juÅź caÅ‚kiem. Teraz jest malina
#83 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2012 - 09:27
Wobler 129 dzięki za pomoc .
Koledze Barsowi teÅź naleÅźą siÄ™ szczegÃÅ‚lne podziÄ™kowania bo pomierzyÅ‚ w sklepie szpule, wiÄ™c przy zakupie wiedziaÅ‚em co biorÄ™
No w klasie 4000 juÅź kawaÅ‚ maszynki, 3000 bÄ™dzie zgrabniejsza, myÅ›lÄ™, Åźe mogÅ‚em brać 3000 ale z szerszej szpuli zawsze te 4m moÅźna uzyskać wiÄ™cej a to czasem jest bardzo istotne .
WymieniÅ‚eÅ› 4000 na 2000 zapewne ten teÅź da radÄ™ ale istotne jest teÅź wywaÅźenie kija, jak nie bÄ™dzie dobrze kija wywaÅźaÅ‚ to teÅź nadgarstek bÄ™dzie bolaÅ‚.To jest istotna sprawa i na wywaÅźenie powinno siÄ™ zwracać uwagÄ™
Witam ! wÅ‚aÅ›nie dlatego zmieniam na 2000, bo 4000 byÅ‚ za ciÄ™Åźki do mojego krÃÅ‚tkiego kijka na kogutki tzn. st.croix 1,98m cw.do 14,2g. Pozdrawiam
#84 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2012 - 09:29
[/quote]
Witam ! wÅ‚aÅ›nie dlatego zmieniam na 2000, bo 4000 byÅ‚ za ciÄ™Åźki do mojego krÃÅ‚tkiego kijka na kogutki tzn. st.croix 1,98m cw.do 14,2g. Pozdrawiam
[/quote]
Do takiego kija zdecydowanie lepiej cos ponizej 300 g wagi wlasnej
Sluszny ruch.
#85 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2012 - 15:17
[/quote]
[/quote]
Do restafina 2,13m 5-20g 6-16lg uÅźywam TP 2500 batlle 2000 bÄ™dzie teÅź idealnym rozwiÄ…zaniem.SÅ‚uszny ruch .
#86 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2012 - 15:48
-kolowrotek lekko szumi ale to pewnie normalne w pennach
-co obrot korbka ma lekki stuk
-i najdziwniejsza rzecz; jak krece korbka to odcinek korbki od kolowrotka do kolanka, ten niby walec nieporusza sie w poziomie ale gora dol ( takie niby bicie ); niby nie jakos mocno ale jednak
Puki co krecilem tylko na sucho niby to nieprzeszkadza, ale czy to normalne w Pennach? Czy moze powod do reklamacji? Albo jakiegos kasowania luzow czy cos?
#87 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2012 - 16:40
znać czy ten takÅźe ma tÄ… dolegliwość. 3000 miaÅ‚em z USA - z nim wsio ok, a 2000 z Niemiec - wspomniany stuk.
#88 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2012 - 16:59
Szumi jeden i drugi. Prawdopodobnie wynika to z konstrukcji Å‚oÅźyska oporowego. Ten ruch w dÃÅ‚Å‚ i w gÃÅ‚rÄ™ moÅźe być spowodowany zÅ‚ym wykonaniem tej osÅ‚onki na osi korbki.
W weekend rozkrÄ™cÄ™ tego nowego Sargusa i moÅźe wrzucÄ™ kilka fotek.
Postaram się poprawić kulturę pracy poprzez smarowanko i oliwienie.
Ciekaw jestem bebechÃÅ‚w - czy na pierwszy rzut oka wyglÄ…dajÄ… pancernia.
Jak ktoÅ› ma foto wnÄ™trza Slammer-a to bym prosiÅ‚ o przesÅ‚anie w celach porÃÅ‚wnawczych
#89 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2012 - 17:05
#90 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2012 - 17:30
Prawdopodobnie wynika to z rodzaju mechanizmu posuwu szpuli. W Shimano frezowany wałek a w Battle/Sargusie koło zębate z mimośrodem.
#91 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2012 - 19:18
#92 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2012 - 21:15
Mozesz napisac gdzie go kupiles ? Pytam bo licytuje na ebay.de i jak to ma stukac , szumiec itp to sobie odpuszcze i kupie na miejscu
#93 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2012 - 21:32
Po rozmowach i wypowiedziach; mysle ze lekki szum jest norma.
Lekki stukot jest tylko ze szpula i niema go np w pzoycji poziomej jak i bez szpuli wiec tez chyba ok.
Co do raczki i jej bicia to mysle ze tu akurat wada producenta i bede reklamowal ten kolowrotek wlasnie na to.
Mam tez takie male wrazenie jakby gwint raczki byl bardzo krutki gdyz przy luzowaniu szybko sie wykreca cala. Jest on w zasadzie podzielony na dwa odcinki jeden mniejszy i drugi wiekszy jakby pod skosem. Ale tu akurat niewiem czy tak ma byc.
#94 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2012 - 21:40
Odsylaj na koszt sprzedajacego - to nowy kolowrotek i ma byc nowy. A nie miec liste felerow i niedorobek.
#95 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2012 - 21:43
#96 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2012 - 21:58
Jak Wam qrna koÅ‚owrotek szumi, to se kupta komÃÅ‚rkÄ™ z radiem. SÅ‚uchawki na uszy i nic nie sÅ‚ychać, Åźe szumi.
Oj Januszu Januszu...
#97 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2012 - 07:01
MoÅźe pora skonsultować siÄ™ juÅź lekarzem od sÅ‚uchu i wzroku...
Wydaje mi siÄ™, Åźe w tych pieniÄ…Åźkach to jest dosyć dobra propozycja, spasowana i wyglÄ…da na mocnÄ… konstrukcjÄ™ zewnÄ™trznÄ… jak i wewnÄ™trznÄ….
No wiadomo praca to nie aksamitne masÅ‚o tak jak to niektÃÅ‚rzy powiadajÄ… i zachwalajÄ… swoje maszyny ale do margaryny bezmlecznej moÅźna jÄ… porÃÅ‚wnać
Jak powszechnie wiadomo prawie wszystko ma jakÄ…Å› skazÄ™
#98 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2012 - 07:22
Panowie byÅ‚em w sklepie, porÃÅ‚wnywaÅ‚em modele 3000 vs 4000 i ja tam Åźadnych stukÃÅ‚w, szmerÃÅ‚w czy luzÃÅ‚w nie zauwaÅźyÅ‚em
MoÅźe pora skonsultować siÄ™ juÅź lekarzem od sÅ‚uchu i wzroku...
Hej, wyglÄ…da mi na to, Åźe poprostu trafiajÄ… siÄ™ modele ze stukiem - zapytaj zlotowiczÃÅ‚w pokazywaÅ‚em im ten stuk w moim 2000 - chociaÅź jak wobler byÅ‚ w nurcie i stawiaÅ‚ opÃÅ‚r to ten stuk byÅ‚ jeszcze bardziej wyczuwalny.
#99 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2012 - 10:03
#100 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2012 - 14:00
SprawdzaÅ‚em w moim Battle'u i teÅź to wystÄ™puje, ale prawie niewyczuwalnie, jakbym nie wiedziaÅ‚ czego szukać to pewnie bym nie znalazÅ‚. Z tym, Åźe jak dostaÅ‚em mojego to od razu go rozebraÅ‚em, doÅ‚oÅźyÅ‚em podkÅ‚adki, Åźeby usztywnić, nawaliÅ‚em wiÄ™cej smaru.
Co ciekawe u mnie rÃÅ‚wnieÅź widać, Åźe coÅ› jest przy korbce niesymetryczne, ale jednoczeÅ›nie niewyczuwalne. SÄ…dzÄ™, ze to wÅ‚aÅ›nie ta osÅ‚onka zostaÅ‚a krzywo odlana. Nie przeszkadza w normalnym uÅźytkowaniu, ale z poczÄ…tku sÄ…dziÅ‚em, Åźe mam krzywÄ… rÄ…czkÄ™ i trochÄ™ mnie to zirytowaÅ‚o, teraz nie zwracam na to uwagi.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych