Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie
AUTORSKI

Mnie też ta choroba dotknęła

autorski-rb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1333 odpowiedzi w tym temacie

#641 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 03 luty 2014 - 14:21

Mała zajawka nowej Adrenalin. Wstępny projekt na razie w czerni i jak zostanie zaakceptowany to będzie robiona "na czarno " ze srebrnymi wstawkami . Wygląda jak pitbull :)

kyl9.jpg

oa46.jpggk3z.jpg

Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 03 luty 2014 - 14:25

#642 OFFLINE   ark70

ark70

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1176 postów
  • LokalizacjaStarogard Gdański

Napisano 03 luty 2014 - 14:42

thumb_COLOURBOX7103595.jpg           fakt podobny... ;)

#643 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 03 luty 2014 - 14:46

Wręcz bliźniaki :) oba czarne z jasnymi wstawkami i wydłużonym pyskiem :)

#644 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 07 luty 2014 - 14:01

ADRENALIN No 2

Niestety czary pitbull nie przeszedł i kolega zdecydował się na korek + czarny rear gtiff . Rękojeść sklejona i skończona i w poniedziałek założę omotki i przelotki .Wygląda ciekawie :o takie pomieszanie stylów tworzące dziwny styl :)

cmqm.jpg

4hs3.jpgpo14.jpgbgw2.jpg3n1e.jpg8h0k.jpgks9w.jpgz82b.jpge44k.jpg

#645 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 07 luty 2014 - 14:29

Artur powiem krótko, wolał zostawić w piance albo całego zrobić w korku.Jak dla mnie to niewypał :D .Mimo tego o gustach się dyskutuje.

• Kilobear lubi to

#646 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 07 luty 2014 - 15:02

Masz rację Józek kolega wybrał tak jak wybrał aczkolwiek trochę pianki w rear gripie by się przydało aby podkreślić ładny kapsel ale korek musi być . Swojego zrobię w całego w korku i z małą 4-6 cm wstawką z pianki . Co o takim rozwiązaniu myślisz ?

#647 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5381 postów
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:Wałęga

Napisano 07 luty 2014 - 15:12

Aaaaaaaaaaaaa, o tym Ci Artur wczoraj zapomniałem powiedzieć,- jak ma także w trolu chodzić to chyba wygodniej będzie jak rear będzie pełny ;)

Mnie osobiście łatwiej się wówczas wyciąga kij z uchwytu (z wiszącą już rybą)  :) naturalnie ;)

Ozdobniki bym w ogóle olał bo po kilku bataliach z sumkami i tak będą wyglądały jakby je pitbull miął w zębach :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Użytkownik Rheinangler edytował ten post 07 luty 2014 - 15:13

#648 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 07 luty 2014 - 15:17

Aaaaaaaaaaaaa, o tym Ci Artur wczoraj zapomniałem powiedzieć,- jak ma także w trolu chodzić to chyba wygodniej będzie jak rear będzie pełny ;)

Mnie osobiście łatwiej się wówczas wyciąga kij z uchwytu (z wiszącą już rybą)  :) naturalnie ;)

Ozdobniki bym w ogóle olał bo po kilku bataliach z sumkami i tak będą wyglądały jakby je pitbull miął w zębach :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Sprawę przemyślałem i ten kij będzie tylko do spinna .Do trola zrobię jakąś pancerną Xzogę na przelotkach Gold Cermet . Xzoga będzie miała pancerną piankę a do Adrenalinki chyba zrobię coś takiego

pli7.jpg

iorw.jpg

Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 07 luty 2014 - 15:22

• pietrus lubi to

#649 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 07 luty 2014 - 18:46

Oo taka delikatna wstawa się mi podoba :) .Może jakiś burl cork, co o tym myślisz?

Użytkownik Jozi edytował ten post 07 luty 2014 - 18:46

#650 OFFLINE   piotrcarp

piotrcarp

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 209 postów
  • LokalizacjaLippstadt
  • Imię:piotr
  • Nazwisko:kaftan

Napisano 07 luty 2014 - 22:12

Faktycznie ten jest fajniejszy od tego pierwszego. Taka mala wstawka dodala uroku:)

#651 ONLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18766 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 07 luty 2014 - 22:17

Jak do uchwytu trolingowego to zdecydowanie pelna rekojesc

#652 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 08 luty 2014 - 04:45

Jak do uchwytu trolingowego to zdecydowanie pelna rekojesc

Zdecydowanie do trola trzeba będzie zrobić pełną rękojeść z twardej pianki (Łukasz Masiak Rodmas ma taką ) albo  jakąś pancerną bardzo opływową aby nie haczyła o uchwyt  trolingowy .Już zdecydowałem się na Xzogę którą zrobię do trolingu a Adrenalina będzie hulać w ciężkim spinnie .

#653 OFFLINE   ark70

ark70

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1176 postów
  • LokalizacjaStarogard Gdański

Napisano 08 luty 2014 - 09:33

Fanem pianki nie jestem, ale opcja adrenaliny w piance podobała mi się zdecydowanie lepiej.

Tak to już jest ze decyzja leży po stronie właściciela.

Moje doświadczenia potwierdzają -do uchwytu trolingowego pełna rękojeść, jest zdecydowanie mniej motaniny.

#654 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 08 luty 2014 - 14:31

Fanem pianki nie jestem, ale opcja adrenaliny w piance podobała mi się zdecydowanie lepiej.

Tak to już jest ze decyzja leży po stronie właściciela.

Moje doświadczenia potwierdzają -do uchwytu trolingowego pełna rękojeść, jest zdecydowanie mniej motaniny.

Dzięki Artur za cenne rady..... i tylko krowa nie zmienia zdania bo go nie ma :) Projekt Adrenalin No 3 ( tej mojej ) znowu ewoluuje w stronę dobrej pianki :)

#655 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5381 postów
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:Wałęga

Napisano 08 luty 2014 - 14:36

Zgodnie z obietnicą wklejam Ci Artur dolnik mojej sumówki. Wcześniej trochę eksperymentowałem z jej różnymi wymiarami ale własnie taka mi najbardziej pasowała do kija 2,7m.

Kompozycja nie poraża bogactwem ani nie jest specjalnie wyszukana, ale za to bardzo wygodna - dla mnie....

Uchwyt DPS 20 wypełnia dobrze dloń dzięki czemu nie ma odciskow :lol:  :lol:  :lol:  :lol: i gałka PB nie gniecie w jajka bo miękka i gładka  :rolleyes:

Załączone pliki

• pietrus lubi to

#656 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6984 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 08 luty 2014 - 18:54

Chyba będę musiał iść do lekarza bo mam coś z łokciem :) tak jak jest "łokieć tenisisty" może być też "łokieć spinningisty :)" a na poważnie Arku zgodnie z twoją sugestią dotyczącą dobrania koloru omotek całość wygląda mniej więcej tak .Zastrzegam że fotograf ze mnie kiepski i nawet lampy błyskowej nie umiem włączyć więc zdjęcia są do d.. ale można mimo wszystko coś zobaczyć :)

Projekt konserwatywny i skromny bez fajerwerków.

Kij waży 136 g co uważam za przyzwoity i satysfakcjonujący wynik , Uzbrojony jest w przelotki Essex Lite ( spacing RODMAS) od 20,12,7 Y ,6L ,5L ,i jednak dałem 4x4L zamiast sugestii Łukasza aby go zbroić na ośmiu przelotkach oraz Top. Po prostu zrobiłem troszkę krótszą rękojeść jak Łukasz a mój blank jest dłuższy o 3 cm niż ten widziany w Rodmasie wobec tego przesunąłem otwierającą o tą różnicę w stronę kołowrotka ,dodałem jedną czwórkę więcej i obliczyłem wszystko pod konstrukcję na dziewięciu przelotkach . Po bardzo udanych testach kij złożyłem . Niestety musiałem zrezygnować z przelotek Fuji 3,5 ponieważ węzęł fluo-plećka niestety miał trudności ze swobodnym przelatywaniem przez przelotki . Zostaną użyte w innnym projekcie .

of5b.jpgixgr.jpgylzu.jpgbb72.jpgpr75.jpg37pb.jpgor6o.jpgw4me.jpgmgfk.jpggt5t.jpgj8zr.jpg

...jak zachowują się te ringi na placu boju? Faktycznie porównywalne do Fuji SIC??

Pozdrawiam

P.S ładnie wyszedł ten patyczak ;)

#657 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 08 luty 2014 - 19:09

Na razie były tylko warunki testowe bo na bojowe przyjdzie czas wiosna ale ringi jak ringi , lekkie ,solidne z dobrze osadzonym pierścieniem i łatwo ubrać kij bo stożek tworzy się praktycznie sam.  Maja bardzo dobrze dobrane wysokości do rozmiaru .Zresztą opisze jak kij się sprawuje w warunkach bojowych

Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 08 luty 2014 - 19:09

#658 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 12 luty 2014 - 14:02

Adrenalin No 2 skończona i wypada tylko poczekać do sezonu . Teraz czeka w kolejce No 3 ta dla mnie :)

Korba jest moja więc No 3 będzie chyba cała czarna ze złotymi wstawkami, ale decyzji jeszcze nie podjęłem :(

zwg7.jpgu3hi.jpg81kr.jpgk5jj.jpg6zll.jpg2sm2.jpg9c2e.jpge7vd.jpgha2w.jpgp711.jpg6l2q.jpg2en7.jpg0reh.jpg65f7.jpg

• Del Toro lubi to

#659 OFFLINE   Wobi

Wobi

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1608 postów
  • LokalizacjaPl

Napisano 12 luty 2014 - 15:31

fajne,dużo musiałeś je doważać przy takich gripach i ile ważą gotowe?

#660 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 12 luty 2014 - 15:53

Wędka waży 256  g  blank 122 g uchwyt Alps 83 g ( z jednym mosiężnym plastrem całość kapsla + mosiężny gwint waży 22 g) , każdy następny plsaster to 8 g  a więc bardziej doważając waga wędki wzrasta o te 8 g . Nie jest to potrzebne bo z tym jednym plastrem podwieszając korbę 440 g wędka wyważa się 8 cm do środka stopki więc tak jak lubię Gripów nie ważyłem ale mają długość 2 x 12 cm oraz 1 x 6 cm przy średnicach 22 mm x 27 mm

Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 12 luty 2014 - 16:06

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych