Mała zajawka nowej Adrenalin. Wstępny projekt na razie w czerni i jak zostanie zaakceptowany to będzie robiona "na czarno " ze srebrnymi wstawkami . Wygląda jak pitbull
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 03 luty 2014 - 14:25
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 03 luty 2014 - 14:21
Mała zajawka nowej Adrenalin. Wstępny projekt na razie w czerni i jak zostanie zaakceptowany to będzie robiona "na czarno " ze srebrnymi wstawkami . Wygląda jak pitbull
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 03 luty 2014 - 14:25
Napisano 03 luty 2014 - 14:46
Wręcz bliźniaki oba czarne z jasnymi wstawkami i wydłużonym pyskiem
Napisano 07 luty 2014 - 14:01
ADRENALIN No 2
Niestety czary pitbull nie przeszedł i kolega zdecydował się na korek + czarny rear gtiff . Rękojeść sklejona i skończona i w poniedziałek założę omotki i przelotki .Wygląda ciekawie takie pomieszanie stylów tworzące dziwny styl
Napisano 07 luty 2014 - 14:29
Artur powiem krótko, wolał zostawić w piance albo całego zrobić w korku.Jak dla mnie to niewypał .Mimo tego o gustach się dyskutuje.
Napisano 07 luty 2014 - 15:02
Masz rację Józek kolega wybrał tak jak wybrał aczkolwiek trochę pianki w rear gripie by się przydało aby podkreślić ładny kapsel ale korek musi być . Swojego zrobię w całego w korku i z małą 4-6 cm wstawką z pianki . Co o takim rozwiązaniu myślisz ?
Napisano 07 luty 2014 - 15:12
Aaaaaaaaaaaaa, o tym Ci Artur wczoraj zapomniałem powiedzieć,- jak ma także w trolu chodzić to chyba wygodniej będzie jak rear będzie pełny
Mnie osobiście łatwiej się wówczas wyciąga kij z uchwytu (z wiszącą już rybą) naturalnie
Ozdobniki bym w ogóle olał bo po kilku bataliach z sumkami i tak będą wyglądały jakby je pitbull miął w zębach
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 07 luty 2014 - 15:13
Napisano 07 luty 2014 - 15:17
Aaaaaaaaaaaaa, o tym Ci Artur wczoraj zapomniałem powiedzieć,- jak ma także w trolu chodzić to chyba wygodniej będzie jak rear będzie pełny
Mnie osobiście łatwiej się wówczas wyciąga kij z uchwytu (z wiszącą już rybą) naturalnie
Ozdobniki bym w ogóle olał bo po kilku bataliach z sumkami i tak będą wyglądały jakby je pitbull miął w zębach
Sprawę przemyślałem i ten kij będzie tylko do spinna .Do trola zrobię jakąś pancerną Xzogę na przelotkach Gold Cermet . Xzoga będzie miała pancerną piankę a do Adrenalinki chyba zrobię coś takiego
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 07 luty 2014 - 15:22
Napisano 07 luty 2014 - 18:46
Oo taka delikatna wstawa się mi podoba .Może jakiś burl cork, co o tym myślisz?
Użytkownik Jozi edytował ten post 07 luty 2014 - 18:46
Napisano 07 luty 2014 - 22:12
Faktycznie ten jest fajniejszy od tego pierwszego. Taka mala wstawka dodala uroku:)
Napisano 07 luty 2014 - 22:17
Napisano 08 luty 2014 - 04:45
Jak do uchwytu trolingowego to zdecydowanie pelna rekojesc
Zdecydowanie do trola trzeba będzie zrobić pełną rękojeść z twardej pianki (Łukasz Masiak Rodmas ma taką ) albo jakąś pancerną bardzo opływową aby nie haczyła o uchwyt trolingowy .Już zdecydowałem się na Xzogę którą zrobię do trolingu a Adrenalina będzie hulać w ciężkim spinnie .
Napisano 08 luty 2014 - 09:33
Fanem pianki nie jestem, ale opcja adrenaliny w piance podobała mi się zdecydowanie lepiej.
Tak to już jest ze decyzja leży po stronie właściciela.
Moje doświadczenia potwierdzają -do uchwytu trolingowego pełna rękojeść, jest zdecydowanie mniej motaniny.
Napisano 08 luty 2014 - 14:31
Fanem pianki nie jestem, ale opcja adrenaliny w piance podobała mi się zdecydowanie lepiej.
Tak to już jest ze decyzja leży po stronie właściciela.
Moje doświadczenia potwierdzają -do uchwytu trolingowego pełna rękojeść, jest zdecydowanie mniej motaniny.
Dzięki Artur za cenne rady..... i tylko krowa nie zmienia zdania bo go nie ma Projekt Adrenalin No 3 ( tej mojej ) znowu ewoluuje w stronę dobrej pianki
Napisano 08 luty 2014 - 14:36
Zgodnie z obietnicą wklejam Ci Artur dolnik mojej sumówki. Wcześniej trochę eksperymentowałem z jej różnymi wymiarami ale własnie taka mi najbardziej pasowała do kija 2,7m.
Kompozycja nie poraża bogactwem ani nie jest specjalnie wyszukana, ale za to bardzo wygodna - dla mnie....
Uchwyt DPS 20 wypełnia dobrze dloń dzięki czemu nie ma odciskow i gałka PB nie gniecie w jajka bo miękka i gładka
Napisano 08 luty 2014 - 18:54
Chyba będę musiał iść do lekarza bo mam coś z łokciem tak jak jest "łokieć tenisisty" może być też "łokieć spinningisty :)" a na poważnie Arku zgodnie z twoją sugestią dotyczącą dobrania koloru omotek całość wygląda mniej więcej tak .Zastrzegam że fotograf ze mnie kiepski i nawet lampy błyskowej nie umiem włączyć więc zdjęcia są do d.. ale można mimo wszystko coś zobaczyć
Projekt konserwatywny i skromny bez fajerwerków.
Kij waży 136 g co uważam za przyzwoity i satysfakcjonujący wynik , Uzbrojony jest w przelotki Essex Lite ( spacing RODMAS) od 20,12,7 Y ,6L ,5L ,i jednak dałem 4x4L zamiast sugestii Łukasza aby go zbroić na ośmiu przelotkach oraz Top. Po prostu zrobiłem troszkę krótszą rękojeść jak Łukasz a mój blank jest dłuższy o 3 cm niż ten widziany w Rodmasie wobec tego przesunąłem otwierającą o tą różnicę w stronę kołowrotka ,dodałem jedną czwórkę więcej i obliczyłem wszystko pod konstrukcję na dziewięciu przelotkach . Po bardzo udanych testach kij złożyłem . Niestety musiałem zrezygnować z przelotek Fuji 3,5 ponieważ węzęł fluo-plećka niestety miał trudności ze swobodnym przelatywaniem przez przelotki . Zostaną użyte w innnym projekcie .
...jak zachowują się te ringi na placu boju? Faktycznie porównywalne do Fuji SIC??
Pozdrawiam
P.S ładnie wyszedł ten patyczak
Napisano 08 luty 2014 - 19:09
Na razie były tylko warunki testowe bo na bojowe przyjdzie czas wiosna ale ringi jak ringi , lekkie ,solidne z dobrze osadzonym pierścieniem i łatwo ubrać kij bo stożek tworzy się praktycznie sam. Maja bardzo dobrze dobrane wysokości do rozmiaru .Zresztą opisze jak kij się sprawuje w warunkach bojowych
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 08 luty 2014 - 19:09
Napisano 12 luty 2014 - 14:02
Adrenalin No 2 skończona i wypada tylko poczekać do sezonu . Teraz czeka w kolejce No 3 ta dla mnie
Korba jest moja więc No 3 będzie chyba cała czarna ze złotymi wstawkami, ale decyzji jeszcze nie podjęłem
Napisano 12 luty 2014 - 15:31
fajne,dużo musiałeś je doważać przy takich gripach i ile ważą gotowe?
Napisano 12 luty 2014 - 15:53
Wędka waży 256 g blank 122 g uchwyt Alps 83 g ( z jednym mosiężnym plastrem całość kapsla + mosiężny gwint waży 22 g) , każdy następny plsaster to 8 g a więc bardziej doważając waga wędki wzrasta o te 8 g . Nie jest to potrzebne bo z tym jednym plastrem podwieszając korbę 440 g wędka wyważa się 8 cm do środka stopki więc tak jak lubię Gripów nie ważyłem ale mają długość 2 x 12 cm oraz 1 x 6 cm przy średnicach 22 mm x 27 mm
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 12 luty 2014 - 16:06
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |