Blank tego kija ma tylko 8 mm średnicy więc bardzo trudno zachować linię . Tuba też jest jakimś rozwiązaniem , wtedy grip poniżej byłby niepotrzebny lub bardzo szczątkowy . Ten kijek rzeczywiście przypomina sandaczowy ale to takie skrzywienie , zresztą w HH nie ma typowych wód okoniowych a raczej okoń jest przyłowem bo króluje sandacz liczę się więc z przyłowem okoniowym Dużą nadzieją jest nowe łowisko ale na nieszczęście ponoć średni sandacz też tam króluje więc tych okoni sobie tak dużo nie połowię a więc reasumując będzie to z pewnością UL pod sandacza z brzegu "na lekko"
#601 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2014 - 16:53
#602 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2014 - 18:07
#603 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2014 - 06:51
Niby zima a zimy nie ma, przynajmniej w Europie.Koledzy po co to kopanie po kostkach, ogólnie mogę powiedzieć że obaj robicie ładne kije dopieszczone, kwestia czy ten pierścień potrzebny czy nie to rzecz indywidualna.Pax między chrześcijany .
- pepso lubi to
#604 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 12:53
Zacząłem zabierać się do spacingu okoniowca ale niestety zauważyłem brak jednej Lki nr 4 PacBay Minima i przelotkę trzeba dopiero zamówić, a trochę wolnego czasu i zastój nad wodą powoduje świerzbienie rąk . Decyzja mogła być tylko jedna - do piwnicy i trzeba zacząć tego wymarzonego PST 895 Zamierzałem zrobić klasyczną wędkę uniwersalną a wyszła jak zwykle sandaczowa kosa .Skrzywienie zawodowe Projekt dość konserwatywny (lata świetlne do tyłu ) ale mnie się podoba i już widzę że będzie moją ulubienicą .Udało mi się doszlifować gripy oraz już sklecić rękojeść .Zdjęcia zrobiłem jak kij był jeszcze niesklejony .Dopiero dopasowywałem i zamierzałem wyważyć kij ale nie było takiej potrzeby .Mniej więcej będzie tak wyglądał :
- Apioo i Del Toro lubią to
#605 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 13:03
Patyczak zapowiada sie bardzo ciekawie.
#606 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 13:05
Jaki to uchwyt pod kołowrotek ? Alps?
#607 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 13:12
Uchwyt to REC i raczej model który schodzi już z rynku
http://www.cmw-angel...halter-SMX780I/ ale taką wędkę na bazie tego pomysłu można zrobić bardzo prosto .Myślę że Piotrek Marusiak pojąby się insert wykonać .Trzeba tylko dokupić sceletona i taki insert zaprojektować .Sam chciałem zamówić coś takiego http://www.cmw-angel...ton-REC-SBD780/ oraz dorobić insercik ale okazało się że można zamówić gotowca bo otwór w oryginalnym ma 9,5 mm i tylko trochę musiałem rozwiercić.
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 18 styczeń 2014 - 14:22
#608 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 21:27
Ciekawie to wyglada ale uchwyt troche kosztuje
#609 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 21:52
#610 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 22:20
Nie zamierzam marudzić w twoim wątku bo niby dlaczego ? Ładne kije kręcisz, masz swój styl i prace estetycznie wykonane .Widziałem u ciebie dużo Matagi .Mnie też niektóre komponenty Japan przypadły do gustu tylko trudno je dostać W http://www.house-of-brunner.de/shop trzeba długo czekać a jak już dostanie się przesyłkę to połowy nie ma .Makabra Innych sklepów nie znam a chętnie coś bym ukręcił w takim stylu bo troszkę blanków stoi w kącie . Co teraz zamierzasz ukręcić ?
#611 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 22:26
#612 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 22:38
Penzille mają dobrą opinię , oczywiście te w nano technologi , będę musiał rozejrzeć się w ich ofercie .Mógłbyś podesłać linka do tego Mamoru może zakupię coś na jakiś nowy projekt , tylko człowiek boi się że czegoś tam nie przyślą .Ostatnio zamówiłem ozdobny fore na KDPS + pierścień i tuleja ale nie przysłali w komplecie więc projekt poszedł się j......ć
#613 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 22:44
#614 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 22:50
Dzięki za info . Nie zamawiaj w tym sklepie (HoB) bo to jakiś żart . Na dwadzieścia pozycji przysłali chyba cztery z dopiskiem że reszta później i tak czekam już z miesiąć .Kiedyś płaciłem im vorkasse teraz już się z tego wyleczyłem i płacę tylko przy odbiorze , ale już tam nie będę zamawiał
#615 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2014 - 17:12
Na specjalne życzenie forumowicza wklejam fotki jednego i tego samego miejsca Elby w czasie odpływu wykonane w przeciągu dwóch godzin
Jeszcze jedno życzenie a mianowicie fota przedstawiająca ułożenie dłoni na uchwycie REC
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 21 styczeń 2014 - 15:09
#616 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2014 - 19:11
Ładny ruch wody jak się umie to wykorzystać to i wyniki muszą być niezłe,- gratuluję i dziękuję za zdjęcia
Po zdjęciu uchwytu Reck z Twoją dłonią już wiem dlaczego Ci tak pasuje uchwyt Pacyfika
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 21 styczeń 2014 - 19:13
#617 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2014 - 20:46
#618 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2014 - 21:04
Czyli jest tak jak mawia moja żona,- jak ma loki to prostuje jak ma proste to kręci
#619 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2014 - 21:24
#620 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2014 - 22:23
Niektórzy uważają że nic to nie daje , inni odwrotnie, ale robiąc wędki pod sandacza obojętne czy z dziurą czy bez ważne jest aby wkleić uchwyt bezpośrednio na blank , wtedy jako bardzo sztywny element przenosi lepiej sygnał jak uchwyt przedzielony arborami ,korkiem czy też taśmą . Jak już taki uchwyt którego nie można wkleić bezpośrednio na blank trzeba zamontować to lepiej zrobić samemu arbory z pociętych starych połamanych blanków w kształcie kilku pierścieni wtedy też będą twardym elementem dobrze przewodzącym sygnał do ręki. Stare połamane blanki mam z zaprzyjaźnionego sklepu wędkarskiego i czasami są potrzebne
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |