Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
AUTORSKI

Mnie też ta choroba dotknęła

autorski-rb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1333 odpowiedzi w tym temacie

#601 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 16 styczeń 2014 - 16:53

Blank tego kija ma tylko 8 mm średnicy więc bardzo trudno zachować linię . Tuba też jest jakimś rozwiązaniem  , wtedy grip poniżej byłby niepotrzebny  lub bardzo szczątkowy . Ten kijek rzeczywiście przypomina sandaczowy ale to takie skrzywienie , zresztą w HH nie ma typowych wód okoniowych a raczej okoń jest przyłowem bo króluje sandacz :) liczę się więc z przyłowem okoniowym :) :) :)  Dużą nadzieją jest nowe łowisko ale na nieszczęście ponoć średni sandacz też tam króluje więc tych okoni sobie tak dużo nie połowię :) a więc reasumując będzie to z pewnością UL pod sandacza z brzegu :) "na lekko" 

#602 OFFLINE   Predatorhunter

Predatorhunter

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2078 postów
  • LokalizacjaHanau
  • Imię:Kamil

Napisano 16 styczeń 2014 - 18:07

Ufff dobrze ze zrozumiales co mialem na mysli pisalem bedac w robocie. Jesli kiedys najdzie Cie czy Arka ochota na nowe wyzwania, to zapraszam nad Men. Szybko zatesknicie za swoimi wodami. Jesli myslicie ze przesadzam to zerknijcie na Google maps Frankfurt am Main do Selingenstadt. To moj odcinek Menu ;)<br /><br />Zdr

#603 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 17 styczeń 2014 - 06:51

Niby zima a zimy nie ma, przynajmniej w Europie.Koledzy po co to kopanie po kostkach, ogólnie mogę powiedzieć że obaj robicie ładne kije dopieszczone, kwestia czy ten pierścień potrzebny czy nie to rzecz indywidualna.Pax między chrześcijany :) .

• pepso lubi to

#604 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 18 styczeń 2014 - 12:53

Zacząłem zabierać się do spacingu okoniowca ale niestety zauważyłem brak jednej Lki nr 4 PacBay Minima i przelotkę trzeba dopiero zamówić, a trochę wolnego czasu i zastój nad wodą powoduje świerzbienie rąk . Decyzja mogła być tylko jedna - do piwnicy i trzeba zacząć tego wymarzonego PST 895 :) Zamierzałem zrobić klasyczną wędkę uniwersalną a wyszła  jak zwykle sandaczowa kosa .Skrzywienie zawodowe :) Projekt dość konserwatywny (lata świetlne do tyłu ) ale mnie się podoba i już widzę że będzie moją ulubienicą .Udało mi się doszlifować gripy oraz już sklecić rękojeść .Zdjęcia zrobiłem jak kij był jeszcze niesklejony .Dopiero dopasowywałem i zamierzałem wyważyć kij ale nie było takiej potrzeby :).Mniej więcej będzie tak wyglądał :

b3br.jpg3qpf.jpgybrp.jpgga3d.jpgqvtj.jpgl4l3.jpgvfo5.jpg

• Apioo i Del Toro lubią to

#605 OFFLINE   Del Toro

Del Toro

Ekspert

• Moderatorzy
  • 8027 postów
  • LokalizacjaLondyn, UK

Napisano 18 styczeń 2014 - 13:03

Pochwal sie Artur, gdzie taki insert mozna dorwac ;)
Patyczak zapowiada sie bardzo ciekawie.

#606 OFFLINE   pepso

pepso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 883 postów
  • LokalizacjaŚląsk

Napisano 18 styczeń 2014 - 13:05

Jaki to uchwyt pod kołowrotek ? Alps?

#607 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 18 styczeń 2014 - 13:12

Uchwyt to REC i raczej model który schodzi już z rynku 

http://www.cmw-angel...halter-SMX780I/ ale  taką wędkę na bazie tego pomysłu można zrobić bardzo prosto .Myślę że Piotrek Marusiak pojąby się insert wykonać .Trzeba tylko dokupić sceletona i taki insert zaprojektować .Sam chciałem zamówić coś takiego http://www.cmw-angel...ton-REC-SBD780/ oraz dorobić insercik ale okazało się że można zamówić gotowca bo otwór w oryginalnym ma 9,5  mm i tylko  trochę musiałem rozwiercić.

061912161050_b.jpg

061912112435_b.jpg

Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 18 styczeń 2014 - 14:22

#608 OFFLINE   piotrcarp

piotrcarp

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 209 postów
  • LokalizacjaLippstadt
  • Imię:piotr
  • Nazwisko:kaftan

Napisano 18 styczeń 2014 - 21:27

Ciekawie to wyglada ale uchwyt troche kosztuje :)

#609 OFFLINE   Predatorhunter

Predatorhunter

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2078 postów
  • LokalizacjaHanau

Napisano 18 styczeń 2014 - 21:52

Juz nie powtarzaj ciagle z tymi latami swietlnymi prosze. Tez ciagle nie powtarzam ze lakier mi sliwkuje ;-) ten projekcic juz bardziej stonowany. Juz nie dlugo bedzieez mogl "pomarudzic" u mnie w watku ;-):-D

#610 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 18 styczeń 2014 - 22:20

Nie zamierzam marudzić w twoim wątku bo niby dlaczego ? Ładne kije kręcisz, masz swój styl i prace estetycznie wykonane .Widziałem u ciebie dużo Matagi .Mnie też niektóre komponenty Japan przypadły do gustu tylko trudno je dostać W http://www.house-of-brunner.de/shop trzeba długo czekać a jak już dostanie się przesyłkę to połowy nie ma .Makabra :) Innych sklepów nie znam a chętnie coś bym ukręcił w takim stylu bo troszkę blanków stoi w kącie . Co teraz zamierzasz ukręcić ? 

#611 OFFLINE   Predatorhunter

Predatorhunter

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2078 postów
  • LokalizacjaHanau

Napisano 18 styczeń 2014 - 22:26

Zamow besposrednio u Mamoru. Jak cos sluze pomoca. Krecil bede 3 wykalaczki. Spin na blanku WFT penzill opisany do 3,5gr ale realnie kolo 6. Skrocilem na 1.7m, uchwyt i foregrip z Shimano fahrenheit. 2 kolejne to zabawki, casty na blanku Batsona SPG601. Low budget sticks ale chce z nich wyciagnac co sie da aby mimo to cieszyly oko ;-) Maja to byc blizniacze kijki.

#612 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 18 styczeń 2014 - 22:38

Penzille mają dobrą opinię , oczywiście te w nano technologi , będę musiał rozejrzeć się w ich ofercie .Mógłbyś podesłać linka do tego Mamoru może zakupię coś na jakiś nowy projekt , tylko człowiek boi się że czegoś tam nie przyślą .Ostatnio zamówiłem ozdobny fore na KDPS + pierścień i tuleja ale nie przysłali w komplecie więc projekt poszedł się  j......ć :) 

#613 OFFLINE   Predatorhunter

Predatorhunter

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2078 postów
  • LokalizacjaHanau

Napisano 18 styczeń 2014 - 22:44

U mamoru zamawialem wiele razy i nigdy nie mialem problemow, zawsze bylo co chcialem. Zamawiam beszposrednio ze stronki www.matagi.co.jp albo mozesz podeslac mu maila z zamowieniem. Placisz pay pal. Przesylka to srednio 15€. Przy twojej rece wyczarujesz cos napewno. HoB to jakis zart, nie zamowie tam nigdy nic. Chcialem ale zostal uprzedzony o nierzetelnosci tego shopu.

#614 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 18 styczeń 2014 - 22:50

Dzięki za info . Nie zamawiaj w tym sklepie (HoB) bo to jakiś żart . Na dwadzieścia pozycji przysłali chyba cztery z dopiskiem że reszta później :) i tak czekam już z miesiąć .Kiedyś płaciłem im vorkasse teraz już się z tego wyleczyłem i płacę tylko przy odbiorze :) , ale już tam nie będę zamawiał :)

#615 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 20 styczeń 2014 - 17:12

Na specjalne życzenie forumowicza wklejam fotki jednego i tego samego miejsca Elby w czasie odpływu wykonane w przeciągu dwóch godzin

nhe7.jpg8vhj.jpg

8xwz.jpgz5z6.jpgwcni.jpg

Jeszcze jedno życzenie a mianowicie fota przedstawiająca ułożenie dłoni na uchwycie REC

r544.jpg

Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 21 styczeń 2014 - 15:09

#616 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:Wałęga

Napisano 21 styczeń 2014 - 19:11

Ładny ruch wody  ;) jak się umie to wykorzystać to i wyniki muszą być niezłe,- gratuluję i dziękuję za zdjęcia :)

Po zdjęciu uchwytu Reck z Twoją dłonią już wiem dlaczego Ci tak pasuje uchwyt Pacyfika ;)

Użytkownik Rheinangler edytował ten post 21 styczeń 2014 - 19:13

#617 OFFLINE   Predatorhunter

Predatorhunter

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2078 postów
  • LokalizacjaHanau

Napisano 21 styczeń 2014 - 20:46

Z ta Elba to sa niezle jaja, jak bylem Hamburgu to zawsze o tym zapominalem do momentu jak mialem mokre nogi :-D a uchwyt jak uchwyt, wazne ze tobie lerzy. Ja nie mam potrzeby trzymania palucha na blanku ale dlugo szukalem kija ktory mi to umozliwi.

#618 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:Wałęga

Napisano 21 styczeń 2014 - 21:04

Czyli jest tak jak mawia moja żona,- jak ma loki to prostuje jak ma proste to kręci  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

#619 OFFLINE   Predatorhunter

Predatorhunter

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2078 postów
  • LokalizacjaHanau

Napisano 21 styczeń 2014 - 21:24

Tak jak mowisz, osobiste preferencje kazdego lowiacego sa inne i to jest wlasnie prawdziwe wedkarstwo, inaczej bylo by zbyt nudno. Wiem napewno ze bez powodu nie zdecydowales sie na taki uchwyt wiec niech sluzy i lowi ;-)

#620 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 21 styczeń 2014 - 22:23

Niektórzy uważają że nic to nie daje , inni odwrotnie, ale robiąc wędki pod sandacza obojętne czy z dziurą czy bez ważne jest aby wkleić uchwyt bezpośrednio na blank , wtedy jako bardzo sztywny element przenosi lepiej sygnał jak uchwyt przedzielony arborami ,korkiem czy też taśmą . Jak już taki uchwyt którego nie można wkleić bezpośrednio na blank trzeba zamontować to lepiej zrobić samemu arbory z pociętych starych połamanych blanków w kształcie kilku pierścieni wtedy też będą twardym elementem dobrze przewodzącym sygnał do ręki. Stare połamane blanki mam z zaprzyjaźnionego sklepu wędkarskiego i czasami są potrzebne :)

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych