Piękny ten Phenix
Bardzo gustownie zrobiony , insercik w połączeniu z tym uchwytem wygląda rewelacyjnie.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 22 luty 2014 - 14:59
Piękny ten Phenix
Bardzo gustownie zrobiony , insercik w połączeniu z tym uchwytem wygląda rewelacyjnie.
Napisano 22 luty 2014 - 15:03
Dziękuję
Napisano 22 luty 2014 - 22:22
Piekny kijek i waga super
Napisano 22 luty 2014 - 22:47
Znajduję uderzające podobieństwo z szkocką panną Bowmore zalotnie łypiacą zza szyby barku, te same krągłości i wypukłości, to samo lico i moc drzemiąca w delikatnej posturze.. Aż korci by zerwać banderolę i testowac
Przyjemnego testowania Arturze . Śliczny kijaszek.
ps. powyższego proszę absolutnie nie odbierać jako reklamy pewnej szkockiej firmy. - tak mi się jeno skojarzyło..
Napisano 23 luty 2014 - 12:19
Super patyczak Korek wyszlifowales na maxa Artur, konczyles papierem 2000?
Napisano 23 luty 2014 - 12:39
Zgadza się , dobry korek szlifuję 2000
Napisano 23 luty 2014 - 15:21
Przy paru dniach chorobowego postanowiłem całkowicie przerobić mojego starego Blue Rapida .No może nie przerobić ale zrobić od nowa .Rozebrałem całkowicie staruszka ,obskrobałem niebieski lakier z blanku ,wyszlifowałem , polakierowałem blank ba nowo i wczoraj skleiłem rękojeść .Dzisiaj z nudów troszkę powyplatałem fajnego Schawrona i może to zostawię ,wygląda średnio .Jutro kij dostanie nowe przelotki i sądzę że może nawet pierwszy lakier ale spoko ...nie spieszy się , chociaż troćki już biorą
Wyglądał tak
A będzie wyglądał tak
Napisano 23 luty 2014 - 15:27
Wyplatanki na rękojeści, to zupełnie nie moja bajka estetyczna, ale docenić trzeba kunszt i misterię wykonania tego cudeńka!
Napisano 23 luty 2014 - 15:34
Kurcze im dłużej patrzę na Twoje wędki tym bardziej mi się podobają , i w tym większe kompleksy wpadam...
Mimo iż jak kolega wyżej niespecjalnie przepadam za wyplatankami, ta jest naprawdę ładna-wielki szacunek na kunszt i cierpliwość.
Jak dla mnie Twoje wędki są jednymi z najładniejszych jakie widziałem
Napisano 23 luty 2014 - 15:46
Kawal swietnej roboty, moze nie przepadam za wyplatankami, ale to nie zmienia faktu ze wykonanie klasa
Co to za uchwyt kolowrotka?
Napisano 23 luty 2014 - 15:47
Dzięki bardzo a tak prawdę mówiąc niektóre w ogóle mi się nie podobają . Na forum są koledzy którzy robią ładniejsze .
Napisano 23 luty 2014 - 15:48
No no, niezła metamorfoza! wyplatanka fajna ale gryzie się z kręciołem
Napisano 23 luty 2014 - 15:58
Następną wyplatankę zrobię już kolorystycznie pod korbę Dzisiaj zrobiłem to raczej spontanicznie i padło na ten zestaw kolorów , w końcu nie ma to aż tak dużego znaczenia , kij stary a raczej blank więc można poćwiczyć przed bardziej ambitnym projektem .Uchwyt to firmowy FishingArt Soft Touch z terkotką, klejony bezpośrednio na blanku bez taśm , arborów itp
Napisano 23 luty 2014 - 16:01
A tamtego koreczka Ci nie szkoda było? Bo może to kwestia zdjęć, ale na pierwszy rzut oka, to ten poprzedni miał mniej porów i szpachli...
Napisano 23 luty 2014 - 16:16
Nie za bardzo żal , tamten kij przy identycznym wyważeniu ważył 225 g ten waży już tylko 180 ale przybędzie mu jeszcze 10 g a korek , wyobraź sobie że ten miał być jeszcze lepszy niż ten ze starego Rapida , ale chyba zostałem nabity w butlę przez sprzedawcę i już korka u nich nie kupię
Napisano 23 luty 2014 - 16:42
Mielony i ciemny ładny, ale ten jasny, szczególnie na przedniej części reargripu, nieszczególnie wygląda.. Za to uchwycik bardzo ciekawy
Napisano 23 luty 2014 - 16:48
Wyglądał wcześniej z Twin Powerem , a teraz wygląda ze Stellą . Wyplatanka nie moja bajka, ale wędka bardzo estetycznie wygląda. Ogólnie co tu dużo pisać. Proponuję otworzyć pracownię . Brawo. Będę z uwagą śledził dalsze poczynania. Powodzenia
Napisano 23 luty 2014 - 16:53
Następną wyplatankę zrobię już kolorystycznie pod korbę Dzisiaj zrobiłem to raczej spontanicznie i padło na ten zestaw kolorów , w końcu nie ma to aż tak dużego znaczenia , kij stary a raczej blank więc można poćwiczyć przed bardziej ambitnym projektem .Uchwyt to firmowy FishingArt Soft Touch z terkotką, klejony bezpośrednio na blanku bez taśm , arborów itp
Fajny ten uchwycik Moze wiesz czy sa rozne rozmiary? Wazyles go?
Napisano 23 luty 2014 - 17:08
Dzięki za miłe słowo ,uchwytu nie ważyłem ale nie ma grama metalu (oprócz sprężynki z drucika rąbiącą za terkotkę) powiem że sprawiał wrażenie lekkiego . Trzeba zamailować do FishingArtu i poprosić pana Krzysztofa aby to zważył . Uchwyt nadaje się do kijaszków klasy M, MH, H .
Z tą pracownią to przesada , nie miałbym czasu bo jednak lubię wędkować i umiejętności raczej nie wystarczą do otworzenia pracowni , ale dzięki .
Napisano 23 luty 2014 - 18:57
Artur a ten uchwyt to zfociłeś niedomknięty czy on się po prostu nie domyka i to efekt zamierzony?
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |
|