Witam serdecznie wszystkich „forumowiczów” moderatorów i osoby odwiedzające to forum. Mam na imię Mirek (od 63 lat) i ponad pół wieku wędkuję. Pierwszą wędkę dostałem od ojca w wieku 6 lat - bambus 3 cz. z takim znaczkiem czapli.Pierwsze kilkanaście lat mojego wędkowania to Wieruszów i Prosna, czasami Warta (najczęściej okolice Osjakowa). Później Łódź - podmiejskie „jeziora”i Warta.
Od 1984 roku do dzisiaj - Ustronie Morskie - Parsęta i okolice, a od 1989 co roku również San. Ostatnie 30 lat, to spławik-tyczka, zawody, klub,- spining sporadycznie. Od 2 lat coraz więcej spiningu , najchętniej UL (okoń, kleń). Lubię czytać, uczyć się od innych, poznawać nowe techniki wędkowania. Lubię trudne wody i trudne ryby. Złowione ryby wypuszczam - od 30 lat. Nie łowię na trolling i boczny trok. Nie łowię troci, łososi, a tym bardziej głowacicy. Moje ulubione wody - Parsęta i San. Ponieważ tak naprawdę zabawę ze spiningiem dopiero zaczynam, więc moja aktywność na tym forum w większości będzie sprowadzała się do korzystania z zasobów tegoż. Dlatego dziękuję za bezwarunkowe przyjęcie mnie do grona „forumowiczów” Pozdrawiam: Mirek.