Witam jestem od niedawna na tym forum. Wędkuję od 5 roku życia kiedyś spławik i grunt od 2010 roku praktycznie tylko spinning.
Moją fobią są 3 gatunki ryb sandacz, okoń i szczupak.
Czemu boisz się tych gatunków ryb?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 27 lipiec 2016 - 20:28
Witam jestem od niedawna na tym forum. Wędkuję od 5 roku życia kiedyś spławik i grunt od 2010 roku praktycznie tylko spinning.
Moją fobią są 3 gatunki ryb sandacz, okoń i szczupak.
Napisano 30 lipiec 2016 - 13:36
Witam wszystkich użytkowników tego forum.
Nie lubię pisać o sobie więc ograniczę się do kilku podstawowych informacji.
Łowię zarówno na spining jak i na muchę. Pstrągi na muchę od IV do VI. Lipienie na muchę od IX do II.
Na spining głównie sandacze i okonie. Zębate specjalnie mnie nie interesują :-)
Jako, że jestem tu mowy to proszę o wyrozumiałość bo pewnie minie trochę czasu zanim się ogarnę i rozkminię tajniki tego miejsca :-)
Maciek
Napisano 31 lipiec 2016 - 17:14
Witam Wszystkicha pasjonatów wędkarstwa
Pozdrawiam Roger Sikora
Napisano 03 sierpień 2016 - 20:28
Witam wszystkich użytkowników forum. Mam na imię Bartek mieszkam niedaleko Mogilna woj. kuj - pom. Wędkarstwem interesuję się odkąd tylko pamiętam. Pewnie jak większość zaczynałem od spławika aby skończyć na spinningu i karpiowaniu, na to drugie jest mniej czasu gdyż dochowałem się potomka:). Założyłem konto na tym portalu żeby czerpać z niego największe dobrodziejstwo czyli informacje, mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swego grona:). Zapomniałem o najważniejszym ryb nie jadam:) bo z ryb to najbardziej lubię rypanie:P .
Pozdrawiam BartasL2
Napisano 03 sierpień 2016 - 21:07
Cześć
Mam na imię Tomek. Wędkarską przygodę rozpocząłem dawno temu na małej mazowieckiej rzeczce (bez większych sukcesów) a po kilku latach przerwy wróciłem i od 3 sezonów łowię na Wiśle. Łowię na spinning. Uczę się łowić na wielkiej rzece co na samym początku nie było łatwe po latach łowienia w "strumyku". Jakoś dałem radę ale jeszcze długa droga przede mną patrząc na zdjęcia rybek złowionych przez kolegów z forum. Łowię na lekki spinning w poszukiwaniu kleni i jazi a także boleni. Czasem coś mi się trafia Wszystkie ryby wypuszczam.
Napisano 22 sierpień 2016 - 09:24
Napisano 22 sierpień 2016 - 13:18
Witam
Robert z okolic Krakowa, rocznik 91. Parę lat bawiłem się wyczynowo spławikiem, jednak postanowiłem wrócić do spinningu. Wyczyściłem się ze sprzętu i teraz spędzam godziny na tym forum szukając odpowiedzi na kumulujące się w mojej głowie pytania. Przez cztery lata łowiłem spinem może 3-4 razy, okazjonalnie. Nie mam bladego pojęcia o tym w jaki sprzęt teraz warto celować i to jest głównym powodem dla którego tu zawitałem. Najczęściej mam zamiar odwiedzać podkrakowską Wisłę i okoliczne rzeczki pstrągowe :]
Pozdrawiam
Napisano 24 sierpień 2016 - 18:25
Cześć koledzy
Jestem Wiktor Pasje wędkarstwa zaszczepił mi tato kolegi który zabierał nas co jakis czas na ryby fascynujący sport tak jak i hol ryby nastawiam sie na spining jak i spławik choć ten drugi w mniejszym stopniu
Napisano 24 sierpień 2016 - 18:36
Cześć Wiktor.
Młodzież nadchodzi
Napisano 24 sierpień 2016 - 18:48
Cześć Kolego
Napisz coś o sobie, witaj na forum i baw się dobrze
Napisano 25 sierpień 2016 - 11:43
Witam wszystkich
Mam na imię Paweł i mieszkam w Warszawie. Swoje pierwsze kroki w wędkarstwie stawiałem już jako dziecko ale było to łowienie głównie na spławik podczas wakacyjnych wyjazdów. Dwa lata temu postanowiłem wrócić do wędkarstwa i skupić się raczej na aktywnym łowieniu drapieżników
Forum przeglądam z zainteresowaniem już od jakiegoś czasu więc uznałem że wreszcie wypadałoby się przywitać
Użytkownik Mular edytował ten post 25 sierpień 2016 - 11:44
Napisano 25 sierpień 2016 - 11:57
Słuszna decyzja.
Witaj
Napisano 25 sierpień 2016 - 17:04
Napisano 03 wrzesień 2016 - 19:28
Napisano 10 wrzesień 2016 - 14:35
Witam Wszystkich!
Nazywam się Krzysiek. Pochodzę i mieszkam w Gdyni. Wędkuje juz , a raczej dopiero 2/3lata. Spiningiem zacząłem rzucać dopiero w tym sezonie. Jednak nie powalił mnie na kolana - ciagła zabawa z kabłąkiem. Natomiast casting juz TAK!.
Będąc jednego razu na rybach ze znajomym wyciągnął wędke z pazurem i multiplikator niskoprofilowy. Dając mi tą wędkę powiedział "Wku**a Cię kabłąk , spróbuj tym."
Mowie co tam rzucę pare razy... rzucałem 4h i to mnie powaliło Niestety nie bylo finału w postaci ryby, ale mimo wszystko fajnie sie rzucalo
To właśnie on odesłał mnie do tego forum i zastrzegł byym nie kupował taniego chrustu za 200zl(tanio oznacza drogo jak mawia) tylko kupił cos porządnego i "na tym forum chłopaki Ci doradzą"
I tak dopiero dziś się zalogowałem. Nie ukrywając mam nadzieje, ze znajde tu sporo porad dla mnie. Nowicjusza.
Pozdrawiam kolegów po kiju!
Napisano 10 wrzesień 2016 - 17:32
Dobrześ trafił. Jest trochę castingowców w Twoich stronach! Na pewno się odezwą.
Napisano 10 wrzesień 2016 - 17:44
Witam Wszystkich!
Nazywam się Krzysiek. Pochodzę i mieszkam w Gdyni. Wędkuje juz , a raczej dopiero 2/3lata. Spiningiem zacząłem rzucać dopiero w tym sezonie. Jednak nie powalił mnie na kolana - ciagła zabawa z kabłąkiem. Natomiast casting juz TAK!.I tak dopiero dziś się zalogowałem. Nie ukrywając mam nadzieje, ze znajde tu sporo porad dla mnie. Nowicjusza.
Pozdrawiam kolegów po kiju!
Witam kolegę od razu kieruj się do kafejki castingowej tam chłopaki pomogą w doborze sprzętu do tej metody i pomogli
Napisano 12 wrzesień 2016 - 16:35
Witam wszystkich.
Łowię głównie spinningiem ale posługuję się sprawnie wieloma innymi metodami wędkarskimi
Tutejsze forum przeglądam od dawna, więc znam panujące tu zasady i atmosferę rozmów, których klimat w większości przypadków mi odpowiada
Użytkownik Spinbob edytował ten post 12 wrzesień 2016 - 16:36
Napisano 12 wrzesień 2016 - 17:46
Czyli twardziel z ciebie Witaj
Napisano 12 wrzesień 2016 - 18:16
Witam kolegów i koleżanki.
Mam na imię Grzesiek. Swoją przygodę z wędkarstwem zaczynałem 25 lat temu od wysłużonej bambusówki wujka. Obecnie łapię głównie na spinning, ale lubię też posiedzieć z feederem.
Pozdrawiam wszystkich.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych