Ogólnie wędki Dragona to dobry wybór.
Mają odpowiednią cenę do jakości. Ja aktualnie urzytkuję muchówkę Team Dragon Black Nymh 5/6
i Dragon Millenium spinning.
I nie wydawałem pieniędzy bo oba modele dostałem
I nie spotkałem się z jakąś zdecydowaną i uzasadnioną krytyką tejże firmy.
Wędka do łowienia boleni.
Started By
skuli
, 03 mar 2007 19:49
27 odpowiedzi w tym temacie
#21 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2007 - 13:59
#22 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2007 - 14:19
I nie wydawałem pieniędzy bo oba modele dostałem
Gumo
Gumo
#23 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2007 - 20:05
Dzięki wielkie rognis oko za radę. Zainteresował mnie kij do 28g wyrzutu. Ogladałem katalogi różnych firm, i powiem szczerze niewiele jest w ofercie kiji o gramaturze 28. Wiem, że ma takie kije Mikado, Mistrall i Konger. Dobre wykonanie i szybką akcje ma Mistrall Delux Expert Extreme Spin 10-28g 3m. W sklepie nic mi nie mogą powiedzieć więcej o firmie ani o kiju.Mój kolega łowi teraz tylko na kije firmy Dragon (ma kilka spinningów, matchówkę, pikera i federa},i ma o niej jak najlepsze zdanie. On mnie namawia bardzo na Dragona. Posiadam tej firmy kołowrotek i spisuje się bez zarzutu. W sklepie z kolei proponują mi 2 kije do 28g:
1. Mistrall Delux Expert Extreme Spin 10-28g 3m i
2. Mikado Competition Sensitive SS Spin 3m do 28g.
Jest więc w czym wybierać.
1. Mistrall Delux Expert Extreme Spin 10-28g 3m i
2. Mikado Competition Sensitive SS Spin 3m do 28g.
Jest więc w czym wybierać.
#24 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2007 - 15:52
@Skuli,
na pewno warto dokładnie przyjrzeć się tym kijom i pomachać nimi w sklepie. Wówczas sam zobaczysz, który z poleconych kijów pasuje ci najlepiej.
na pewno warto dokładnie przyjrzeć się tym kijom i pomachać nimi w sklepie. Wówczas sam zobaczysz, który z poleconych kijów pasuje ci najlepiej.
#25 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2007 - 17:44
Dzięki za radę roqnis oko. Bardziej poogladam te kije i sprubuje je porównać. Wezmę do ręki oba modele i sprawdze je na sucho w sklepie (jak leżą i jak tłumią drgania podczas zaciecia). Wezmę ten model, który mi będzie po prostu lepiej leżeć w ręce.
#26 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2007 - 17:58
Witaj skuli
Łowisz te bolenie na Nysie Kłodzkiej poniżej Kozielna?
Bywam czasem w Twoich rejonach. Może uda się spotkać nad wodą.
Pozdrawiam
TeeS
Łowisz te bolenie na Nysie Kłodzkiej poniżej Kozielna?
Bywam czasem w Twoich rejonach. Może uda się spotkać nad wodą.
Pozdrawiam
TeeS
#27 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2007 - 18:29
TeeS witaj. Tak łowię bolki na rzece Nysa Kłodzka od zapory w Kozielnie do ujścia rzeki do Jeziora Otmuchowskiego. To jest naprawdę łowny odcinek. W sezonie jestem prawie codziennie. Jak jest stan niski na rzece (podniesiona zapora) to w spodnoiobutach można dojść rzeką do ujścia do jeziora.
W sezonie może się spotkamy nad wodą.
W sezonie może się spotkamy nad wodą.
#28 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2007 - 19:57
Cześć. Mam pytanie co sądzicie o kiju ROBINSON XENON GTR SPINNER 3m 10-30g. Kij o tej gramaturze nadake się do łapania bolków, ale mam pytanie dotyczące kija jakie są opinie Wasze o nim bo kija nie znam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych