Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Celebryci wędkarscy a przepisy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
243 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   ŻoliborzFishingTeam

ŻoliborzFishingTeam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 145 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 maj 2021 - 21:41

Jeden drugiego klepie po pleckach z tymi laikami. Dziś jest nowy film to mu słodzą a jutro on im posłodzi. I tak się lansują.

Takie teraz mamy czasy, że niektórzy muszą zaistnieć w mediach.

90% widowni to dzieci ze szkoly podstawowej - najbardziej podatni odbiorcy
  • nalewator, Gadget i crizz100 lubią to

#22 OFFLINE   Psil

Psil

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 195 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 26 maj 2021 - 23:10

A i pewnie owszem.
Jest tylko jeden minus tej zabawy.
Dzieciaki teraz biorą przykład z tychże "celebrytów" (jak ja nie lubię tego słowa) i robią co tamci.
No bo przecież tak wypada bo gościu na utube tak pokazał i powiedział.

Problem dzisiejszego świata jest bardzo szeroki i rozległy.
Niestety parcie na szkło i sławę odbiera ludziom rozum. Jakiegokolwiek by oni nie mieli na starcie.
Jak do tego doliczymy kasę która za tym idzie to mamy pełne spektrum.
Spektrum debili, którzy mają kamerę i mogą nagrywać swoje debilizmy.
Laiki, srajki i folołersy. Tylko to się liczy.
I choć Ameryki nie odkryje, ani koła nie wynajdę to powiem.
To od nas, starych pierników zależy.
Zależy co wpoimy dzieciom i wnukom.
A jak wpajać im będziemy od maleńkości tablet, telefon i inne takie.
To ktoś z ekranu będzie wychowywał i kształtował naszych następców.
Jakiś gościu z utuba czy innego ścierwa poprowadzi nasze dzieci i wnuki.

#23 OFFLINE   grzegorzyk

grzegorzyk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 297 postów
  • LokalizacjaMazowsze
  • Imię:Grzegorz

Napisano 27 maj 2021 - 06:21

Tych wymienionych to nie ma co komentować, ale np. Kamil Walicki według mnie robi dobrą robotę.

#24 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 27 maj 2021 - 07:10

Oczywiście, że nie ma co wszystkich do jednego worka wrzucać, ale takich ludzi coraz rzadziej można oglądać. Natomiast przykładów godnych pożałowania przybywa w zastraszającym tępie bezmyślnie łamiących wszelkie reguły i nic sobie z tego nie robiąc
... bo co im niby mogą zrobić...przecież to gwiazdy ... szkoda tylko, że takie ciemne ....

Użytkownik miramar69 edytował ten post 27 maj 2021 - 07:15

• Alexspin lubi to

#25 OFFLINE   francisco scaramanga

francisco scaramanga

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1245 postów

Napisano 27 maj 2021 - 07:23

Znam takiego klauna organizującego niegdyś zawody wędkarskie. Dla lajków z FB śmiga po komercyjnych żabidołach.
  • Alexspin lubi to

#26 OFFLINE   ŻoliborzFishingTeam

ŻoliborzFishingTeam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 145 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 maj 2021 - 08:22

Wczoraj pojawił się podobno film w którym była mowa o powstaniu warsztatów dla "jutuberów wędkarskich" więc wysyp kolejnych fwa itd gwarantowany. Brakuje jeszcze swoja drogą żeby celebryci między sobą na filmach buzi sobie dawali. Co za czasy.

• Aries i Krzysiu lubią to

#27 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 27 maj 2021 - 08:44

Wczoraj pojawił się podobno film w którym była mowa o powstaniu warsztatów dla "jutuberów wędkarskich" więc wysyp kolejnych fwa itd gwarantowany. Brakuje jeszcze swoja drogą żeby celebryci między sobą na filmach buzi sobie dawali. Co za czasy.

A niech dają, niech zarabiają na reklamach i potem płacą podatki. Jeśli tylko jest ktoś, kto chce to oglądać.
Tylko proszę, wrzucajcie tych durnych filmików tutaj, nie obniżajmy jakości serwisu.

Ostatnio w TV leciał program, gdzie facet przerobiony w wyniku operacji na babę oglądał siusiaki innych facetów, aby zdecydować z kim się umówi.
W innym programie imprezująca banda patoli. Taką mamy kulturę masową. Strach zasnąć przy TV, bo jeszcze w nocy przyjdzie dziecko i zobaczy coś, czego nie powinno.
To celowe programowanie społeczeństwa. Człowiek ma być biedny, zależny, z kredytem, źle wykształcony, bez wartości rodzinnych i norm moralnych, zadowalający się tanią, prymitywną rozrywką, najlepiej pozbawiony własności.

Elity tego nie oglądają :D

Użytkownik korol edytował ten post 27 maj 2021 - 08:46

#28 OFFLINE   WiktorK

WiktorK

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 142 postów
Napisano 27 maj 2021 - 09:43

Jutuberzy wedkarscy to jakaś choroba ;) najwiecej z wedkarstwem mają wspolnego tyle ze reklamują wedkarskie firmy.
Przypomniał mi się przypadek jednego jutubera, które w październiku uczył łowić pstrągi na swoim kanale w południowo zachodniej polsce.
Po zwroceniu uwagi, klamal ze lowil je wczesniej, ale jak fakty wyszly na jaw, film zniknał.

Ja po prostu nie ogladam nie nabijam ogladalnosci.

#29 OFFLINE   mishka

mishka

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 65 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 27 maj 2021 - 09:44

Ja po prostu nie oglądam filmów tych panów - choćby temat był z mojego zakresu zainteresowań.

To samo przekazałem mojemu synowi - i nie widzę, żeby cierpiał z tego powodu.

Nie kupuję też niczego w ich sklepie.

Ot - taki mój prywatny protest :D

#30 OFFLINE   Pickerel

Pickerel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1205 postów
  • Imię:Wojtek

Napisano 27 maj 2021 - 10:32

Wczoraj pojawił się podobno film w którym była mowa o powstaniu warsztatów dla "jutuberów wędkarskich" więc wysyp kolejnych fwa itd gwarantowany.

Spod jego palca na pewno nie wyjdzie nic wartościowego.
  • TATA MAKSA lubi to

#31 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15676 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 maj 2021 - 10:42

Dziwne, nikt nie ogląda a większość ich zna  :P .

#32 OFFLINE   Seki

Seki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 244 postów
  • LokalizacjaZachód

Napisano 27 maj 2021 - 11:17

Haha dokładnie, to nie są tylko dzieci z podstawowki, to też każdy z Was... nawet jeśli oglądacie z dezaprobatą - to wciąż nabijacie licznik. Po prostu nie tracić czasu na kał i tyle.
  • md30 lubi to

#33 OFFLINE   kruz

kruz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 740 postów
  • LokalizacjaFMI
  • Imię:Krzysztof

Napisano 27 maj 2021 - 11:34

Problem polega na tym, że takie "treści" się sprzedają. A skoro się sprzedają to ktoś je będzie tworzył.

Z całym szacunkiem dla wędkarskiej braci, ale będąc raz w życiu na targach wędkarskich w Poznaniu stwierdziłem, że ciężko znaleźć drugie miejsce, w którym spotka się tak wielu ludzi nie posiadających połączeń między oczami, uszami i mózgiem. Idziesz przez tłum napitych tanim piwskiem, obżartych tłustą kiełbasą z grilla, czerwonolicych neandertalczyków. W każdym wypowiadanym zdaniu, królują kur.. i chu..e wypowiadane w nadmiarze.  

Oni to oglądają, oni uważają takich "celebrytów" za swoich idoli i oni pod ich filmami dają łapki w górę.

Ja osobiście tego nie lubię, nie oglądam, choć próbowałem, ale nie jestem w stanie czerpać z tego jakiejkolwiek przyjemności.

#34 OFFLINE   TATA MAKSA

TATA MAKSA

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 518 postów
  • LokalizacjaWARSZAWA

Napisano 27 maj 2021 - 11:49

Spod jego palca na pewno nie wyjdzie nic wartościowego.

Wyjdzie,wyjdzie ale dla sklepu a raczej włascicieli-będzie kolejny kanał promujący ich sklep i mega atmosferę która ich zdaniem panuje wśród pracowników ... :D 

• Pickerel lubi to

#35 OFFLINE   Pickerel

Pickerel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1205 postów
  • Imię:Wojtek

Napisano 27 maj 2021 - 12:17

Oglądać, śledzić, subskrybować a od czasu do czasu obejrzeć kawałek odcinka który na przykład losowo włączył się automatycznie to chyba nie to samo.
  • TATA MAKSA i S.N. lubią to

#36 OFFLINE   Rando

Rando

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 30 postów
  • LokalizacjaChicago
  • Imię:Mateusz

Napisano 27 maj 2021 - 13:38

Panowie, zamiast sie scierwem przejmowac to lepiej na ryby wyjsc.

Jedyna zla reklama to brak reklamy wiec zrobmy sobie wszyscy przysluge, przestamy wklejac i klikac na dziadostwo. 

Użytkownik Rando edytował ten post 27 maj 2021 - 13:39

#37 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 639 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 27 maj 2021 - 14:48

Szczerze, to np nie mam pojęcia kto zacz. W "moim" środowisku, nie wiem czy ktoś zna tych wędkarzy, te ekipy, ale nie sądzę, bo nie ma mowy o nikim takim.

Ale skoro mają oglądalność, mają poklask, to robią "swoją robotę", być może są potrzebni społeczeństwu wędkarskiemu? Trudno zarzucać im zło, skoro środowisko wędkarskie tego potrzebuje, ogląda, nagradza. A łamanie przepisów to inna bajka, ukarać przykładnie za propagowanie kłusownictwa. Zacząć w macierzystym kole, od wywalenia na zbity pysk delikwenta, jeśli tylko zostanie przyłapany.

#38 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 639 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 27 maj 2021 - 14:51

Panowie, zamiast sie scierwem przejmowac to lepiej na ryby wyjsc.

Miałem właśnie wychodzić podpinać łódkę na parę wieczornych godzin na Odrze, a tu zaczęło lać jak z cebra. Chyba z wypłynięcia nici, zostaje narzekanie na innych-"jacy to wszyscy źli" :D . Jak pech to pech, jak nie powodziowa woda, to wichura albo ulewa i tak cała wiosna.

#39 OFFLINE   Kolorowy

Kolorowy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 147 postów
  • LokalizacjaPołudnie
  • Imię:Damian

Napisano 27 maj 2021 - 15:10

W naszym kraju doskonale sprawdza się powiedzenie o wojewodzie i smrodzie :)

Bardzo rzadko oglądam nasze rodzime kanały wędkarskie. Odstrasza mnie rzucanie rybami, panierowanie ich w piasku czy też po prostu nachalna reklama własnych produktów.

Dużych kanałów nie oglądam ponieważ są prowadzone zbyt atencyjnie... konkursy, wyzwania, czy też pokazówki. Zamiast zainteresowania, odczuwam duże zażenowanie patrząc na te spektakle.

A już ciężka krwawica mnie zalewa jak widzę vlogi z gruntowo-spławikowo-patologicznych suto zakrapianych wypraw. Był nawet jeden taki który opierdzielił pudełko białych robaków na live dla wyświetleń (ryby ryby ryby :ph34r: )

Brakuje mi tylko jednego kanału... duetu Pawła i Artura z Wędkarskiej Tuby. Kiedyś z niecierpliwością wyczekiwałem na kolejne wrzuty, teraz już niestety rzadko widuję ten duet na nowym kanale.

• elmo i Niusio99 lubią to

#40 OFFLINE   SID

SID

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 833 postów
  • LokalizacjaŚrem https://www.youtube.com/watch?v=Sy7k5ZgA_RU
  • Imię:Roger
  • Nazwisko:Sikora

Napisano 27 maj 2021 - 19:57

Ostatnio w TV leciał program,

Korol@, min z tych powodów , które wymieniłeś nie posiadam telewizora i z premedytacją zarażam moje dzieci poszanowaniem do książek. 

Pozdrawiam 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych