MIR zarybia Bałtyk szczupakiem
#41 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2022 - 15:28
#42 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2022 - 19:05
Dlaczego szczupak a nie sandacz? Jeżeli chodzi o wyżeranie babki to pewnie sandacz byłby skuteczniejszy, tak myślę
Szczupak w Zatoce występował/występuje naturalnie. A przede wszystkim warunki jakie panują w Zatoce nie są sprzyjające dla sandacza.
Robiliśmy analizę żołądków szczupaków wypuszczonych (zwroty od rybaków). Szczupak bardzo dobrze sobię radzi z babką byczą.
Michał
- Friko, Fatso, Night_Walker i 4 innych osób lubią to
#43 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2022 - 08:35
Dlaczego szczupak a nie sandacz? Jeżeli chodzi o wyżeranie babki to pewnie sandacz byłby skuteczniejszy, tak myślę
Bo szczupak to jest Król wód!
- tlok, Fatso, Night_Walker i 5 innych osób lubią to
#44 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2022 - 17:41
Bo szczupak to jest Król wód!
A sandacz król patelni i talerza:)
- Kuba, Night_Walker i Gadget lubią to
#45 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2022 - 17:45
Hej możesz napisać dlaczego warunki w zatoce są mniej sprzyjające dla sandacza?Szczupak w Zatoce występował/występuje naturalnie. A przede wszystkim warunki jakie panują w Zatoce nie są sprzyjające dla sandacza.
Robiliśmy analizę żołądków szczupaków wypuszczonych (zwroty od rybaków). Szczupak bardzo dobrze sobię radzi z babką byczą.
Michał
#46 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2022 - 09:11
Hej możesz napisać dlaczego warunki w zatoce są mniej sprzyjające dla sandacza?
Jak wiadomo, sandacz lubi zbiorniki z mało przejrzystą wodą. W Zatoce przez większość roku woda jest bardzo czysta.
Użytkownik Gadget edytował ten post 23 marzec 2022 - 09:27
- brzoza lubi to
#47 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2022 - 17:57
W słoju rozpoczyna się masowe klucie.
Wczoraj było ostatnie podejście to tarła, dobrze "dały"!
Pozdrawiam Michał
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
- Friko, Kuba, Ruki i 22 innych osób lubią to
#48 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2022 - 21:26
Ale Ty mnie zaymponowałeś w tej chfyly..
- Kuballa44 i chlodnica lubią to
#49 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2023 - 16:28
"Na papierze" bardzo interesujący projekt. Łowiłem tam za młodu duże szczupaki, na Gnomy. A koledze rodzice kupili woblera Abu Hi-Lo i urządził tam pogrom. Potem zatoka była biologicznie martwa... aż tu taki projekt znalazłem. Ciekawe czy się toczy - spytałem, może mi odpowiedzą.
Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka
#50 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2023 - 10:18
https://pike.mir.gdynia.pl/goal.html
"Na papierze" bardzo interesujący projekt. Łowiłem tam za młodu duże szczupaki, na Gnomy. A koledze rodzice kupili woblera Abu Hi-Lo i urządził tam pogrom. Potem zatoka była biologicznie martwa... aż tu taki projekt znalazłem. Ciekawe czy się toczy - spytałem, może mi odpowiedzą.
Trzeba było zabrać mu wcześniej woblera....
- Kuba, Night_Walker i Andżej lubią to
#51 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2023 - 07:52
Kiedyś dawno temu najlepsze miejscówki były w Kuźnicy. A po zarybieniu to cholera wie, populacja ryb jest inna niż onegdajJuż kombinuje gdzie tu się najlepiej zwodować, za parę lat będzie świetna alternatywa dla "wypalonego" Żarnowca.
#52 OFFLINE
Napisano 26 październik 2023 - 22:14
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych