Jakże miło mi rozpocząć wątek z rybkami które zawsze dają mi wiele radości w pierwszej części sezonu.
Z racji piękniej wręcz wiosennej pogody postanowiłem pochodzić z lekkim sprzętem nad niewielkim zbiornikiem usytuowanym na pobliskiej rzeczce. Zaczynałem od miejsc okoniowych i nawet złowiłem jakieś rybki. Po jakimś czasie zmieniłem miejsce na takie gdzie oprócz okonia można się spodziewać fajnego jazia. Już jeden z pierwszych rzutów gumą Selecta podobną to swing impacta na czerwonej wolframowej główce daje rybę. Po chwili ląduje kojeny. Zmieniam zestaw na kij z pseudodropshotem z Cyprysową tantą. W międzyczasie pojawia się nad wodą kilku kolegów. W kilka minut doławiam dwa kolejne jazie. Tym razem już bez zdjęć. Kolega nagrywa filmiki z holu.
W tym miejscu robi się już zbyt tłoczno. Po kilkudziesięciu minutach rozmów i żartów zmieniamy we dwóch miejsce. To daje mi następne dwie sztuki. Kolega trafia jednego. W międzyczasie dołącza do nas nowy członek naszego koła. Po której instrukcji z mojej strony rzuca i łowi pierwszego swojego jazia w życiu. Dzień spędzony w świetnym towarzystwie ze znakomitymi efektami. Ostatecznie kończę z sześcioma jaziami w rozmiarze podobnym jak te na zdjęciach, siedmioma okoniami i jednym przyłowem z zębami. Oby każdy wypad w nowym roku był na podobnym poziomie. Tego sobie oraz forumowiczom życzę.
received_631084738210846.jpeg 164,55 KB 106 Ilość pobrań received_635750590980156.jpeg 96,96 KB 99 Ilość pobrań
NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA"
Użytkownik bartsiedlce edytował ten post 02 styczeń 2022 - 20:53