a ten do 60gr nie bedzie kolkowaty?
#41 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2016 - 12:15
#42 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2016 - 13:24
#43 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2016 - 14:21
dzieki ja mam do 28gr Elite st croix i lowie glowkami 20i25gr a chciałem właśnie coś do cięższych główek
#44 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2016 - 15:15
#45 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2016 - 16:56
ok dzieki..zobacze jeszcze przemysle sobie:-):-):-)
#46 Guest_White--fish_*
Napisano 03 maj 2016 - 09:18
Panowie, jestem zainteresowany ITM 74MXF2. Chcialbym się dowiedzieć czy od 2012 roku przybyło "połamanych szczytówek"? Zna ktoś może wagę 74MXF w graficie VI+ i ITM?
#47 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2016 - 11:21
Witam
Akurat mam Talona ITM 74 MXF2 od kilku sezonów jednak niewiele był nad wodą , zrobiony jeszcze przez Xrods . Ale powiem tak : oczywiście są inne kije pewnie szybsze pewnie lżejsze w tej gramaturze i długości
jednak tak w praniu nad wodą w/w pokazał wiele cech przydatnych wędkarzowi . Ja robiłem go bardziej na łódkę pod jesiennego sandacza , a przy niskiej wodzie lub z nabrzeża pracował najczęściej .
Z łódki nie połowił bo nie kupiłem jej jednak. Moim zdaniem główka 10 g do 24 g plus guma typu 4" k ES to najlepszy jak dla mnie zakres do opadu . Bardzo dobrze sygnalizuje w tym zakresie ,
rzutowo też ok jak na jego długość , szczytówka fajnie ładuje - w opinie moich kolegów fajnie ciąga woblery za pływadłem . jest w nim sporo mięsa w dole a przede wszystkim bardzo fajnie pracuje pod
rybą przy plecionce . Miałem kilka holi , więc jeśli wtedy nie poszedł to raczej trafiłem na dobry egz. i jeszcze mam do niego tubę co dodatkowo chroni go poza wodą ...
Jakieś pytania to śmiało ...
pozdrawiam
Maciej
#48 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2016 - 15:40
Jak dla mnie to łódkowy uniwersał sandaczowo-szczupakowy do średniego spinningu (7-30 gr.). Wystarczająco czuły (choć daleko mu do ideału) i dobrze pracujący pod obciążeniem. Obsługuje komfortowo gumy, blachy, obrotówki, z woblerami też spokojnie daje radę. Mój wyjął bezproblemowo kilka szczupłych +100 i sandaczy +85. Onegdaj złamałem szczytówkę, ale to była moja wina (zostawiłem za mało luzu przy "odstrzeliwaniu" zaczepu).
- Franc lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, talon
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych