Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
BLANKI

Talon ITM

blank talon

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#41 OFFLINE   krzysztof1983

krzysztof1983

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 327 postów

Napisano 02 styczeń 2016 - 12:15

a ten do 60gr nie bedzie kolkowaty?

#42 OFFLINE   bamm

bamm

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 14 postów
  • Lokalizacjawschód
  • Imię:mirek

Napisano 02 styczeń 2016 - 13:24

Witam mój Itm do 42 wytrzymal tylko 35 złamał sie jak patyk pózniej zrobilem sobie w 6+ do 60 ale w starym blanku i jest ok super czuly i ma moc Nowe blanki to pod wobler i blache stare lepsze pod gume takie moje uwagi

#43 OFFLINE   krzysztof1983

krzysztof1983

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 327 postów

Napisano 02 styczeń 2016 - 14:21

dzieki ja mam do 28gr Elite st croix i lowie glowkami 20i25gr a chciałem właśnie coś do cięższych główek :)

#44 OFFLINE   bamm

bamm

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 14 postów
  • Lokalizacjawschód
  • Imię:mirek

Napisano 02 styczeń 2016 - 15:15

Daleko nie szukaj st croix avid do 56 Talon i st croix prawie to samo

#45 OFFLINE   krzysztof1983

krzysztof1983

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 327 postów

Napisano 02 styczeń 2016 - 16:56

ok dzieki..zobacze jeszcze przemysle sobie:-):-):-)

#46 Guest_White--fish_*

Guest_White--fish_*
  • Guests

Napisano 03 maj 2016 - 09:18

Panowie, jestem zainteresowany ITM 74MXF2. Chcialbym się dowiedzieć czy od 2012 roku przybyło "połamanych szczytówek"? Zna ktoś może wagę 74MXF w graficie VI+ i ITM?

#47 OFFLINE   Maciej 77

Maciej 77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 506 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Maciej
  • Nazwisko:Drewnicki

Napisano 13 czerwiec 2016 - 11:21

Witam

Akurat mam Talona ITM 74 MXF2   od kilku sezonów  jednak  niewiele był nad wodą  , zrobiony jeszcze przez  Xrods . Ale powiem tak : oczywiście  są inne kije  pewnie szybsze  pewnie lżejsze w tej gramaturze i długości

jednak  tak w praniu  nad wodą  w/w  pokazał  wiele  cech  przydatnych  wędkarzowi  . Ja robiłem go bardziej   na łódkę  pod jesiennego sandacza ,  a przy niskiej wodzie   lub z nabrzeża  pracował  najczęściej .

Z  łódki  nie połowił  bo nie kupiłem jej jednak.  Moim zdaniem  główka  10 g   do  24  g plus guma  typu 4" k ES   to najlepszy jak dla mnie  zakres  do opadu . Bardzo dobrze  sygnalizuje w tym zakresie ,

rzutowo też ok  jak  na  jego długość ,  szczytówka   fajnie  ładuje - w opinie  moich kolegów  fajnie  ciąga woblery  za pływadłem .  jest w nim  sporo  mięsa  w dole  a przede wszystkim  bardzo  fajnie  pracuje pod

rybą przy plecionce  .  Miałem kilka   holi  , więc   jeśli  wtedy  nie   poszedł   to  raczej trafiłem  na dobry  egz.  i jeszcze  mam   do niego tubę  co dodatkowo  chroni  go poza wodą  ...

Jakieś pytania  to   śmiało ...

pozdrawiam

Maciej

#48 OFFLINE   slawek_2348

slawek_2348

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1705 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Sławomir

Napisano 13 czerwiec 2016 - 15:40

Jak dla mnie to łódkowy uniwersał sandaczowo-szczupakowy do średniego spinningu (7-30 gr.). Wystarczająco czuły (choć daleko mu do ideału) i dobrze pracujący pod obciążeniem. Obsługuje komfortowo gumy, blachy, obrotówki, z woblerami też spokojnie daje radę. Mój wyjął bezproblemowo kilka szczupłych +100 i sandaczy +85. Onegdaj złamałem szczytówkę, ale to była moja wina (zostawiłem za mało luzu przy "odstrzeliwaniu" zaczepu).

• Franc lubi to

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, talon

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych