Tomek TJ, on 21 Jan 2022 - 17:14, said:
Tomek ja to w pełni rozumiem ale pretensje możesz mieć tylko i wyłącznie do wędkarzy ze swojego koła i okręgu za to że nie przychodzą na zebrania sprawozdawczo- wyborcze przez co nie wybierają odpowiednich ludzi na delegatów.Przemo mam powoli dość bycia sponsorem pzw ,49 prezesów okręgu, 49 dyrektorów biura, 49 skarbników,49 księgowych, 49 ichtiologów, nie wiem ilu pracowników ale pewnie ze 2 w każdym biurze co daje 98, składki etaty zusy, powiedzmy brutto 7000zl, robi się sumka 2400000/ miesięcznie. Dołóżmy zarząd główny, prezesów kół i ich diety, skarbników.... ja już wolę iść pod tą rynnę.
Delegaci wkółko ci sami głosują czy to w Okręgu czy w ZG na tych samych ludzi przy korycie.
Ciężko jest zrozumieć ludziom że jeśli chcą zmian to muszą zacząć u siebie w Kołach.
Jak można coś zmienić jeśli 5% wędkarzy przychodzi na zebrania wyborcze i to jest 4% tych u władzy i 1% chcących coś zmienić.
Ps. A później płaczą jak to jest źle. Pomijam internetowych znawców co nawet nie wiedzą jak funkcjonuje stowarzyszenie jakim jest PZW i nie mających zielonego pojęcia jak wygladają zarybienia i że gospodarstwo zarybieniowe to nie market gdzie wchodzisz i mowisz: poproszę 1 tonę karpia, 1 tonę szczupaka itd...
Kolejny minus to co będzie ze stowarzyszeniami które działają zostawiając serce i kupę nerwów żeby coś zdziałać bo oni też dzierżawią od WP.
Użytkownik przemo_w edytował ten post 21 styczeń 2022 - 18:27