Jak wczoraj zapowiadałem tak i dziś zrobiłem Dzisiejszy wypadzik uważam za udany chociaż w ogólnym rozrachunku dwa do jednego dla Wisły Nawet 3 do 1 bo pochłonęła mi 1 widła, ale mam nadzieję, że go odzyskam bo wiem gdzie prawdopodobnie będzie na mnie czekał
Szybka relacja dla niezdecydowanych. I tak po kolei. Woda jeszcze dość wysoka, ale rzeka wraca do koryta i łowić się już da.
Wisła.jpg 47,19 KB
34 Ilość pobrań
Przy odrobinie uwagi bez większego problemu można wejść (oczywiście w kaloszach takich do kolan) na praktycznie wszystkie główki od Mostu Świętokrzyskiego w kierunku Pragi. Aktualny stan wody na Bulwarach według serwisu pogodynka to 290 cm. Warto zapamiętać.
Wisła3.jpg 56,34 KB
34 Ilość pobrań
Idąc w kierunku mostu Poniatowskiego natrafiłem na linkę Nie mam pojęcia skąd się wzięła. Na pewno przed wielką wodą jej tam nie było.
Wisła1.jpg 78,92 KB
34 Ilość pobrań
Jeszcze dalej na ścieżce zobaczyłem kolejne ślady po dużej wodzie.
Wisła4.jpg 49,56 KB
34 Ilość pobrań
Niestety jak napisałem wyżej dwa do zera dla Wisły. Miałem jedynie dwa na dodatek nie zacięte brania na wspomnianego widła.
Za to aktualnie w wodzie największą aktywność widać wśród tych jegomości Chyba mają tarło
Wisła2.jpg 31,18 KB
39 Ilość pobrań
A w drodze powrotnej na do widzenia takie fajne widoczki.
Wisła5.jpg 50,52 KB
39 Ilość pobrań
Cóż, niby nie samymi rybkami człowiek żyje, ale po takim zachodzie niedosyt pozostał ... I dlatego jutro rewanż
Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 01 czerwiec 2019 - 21:46