Przyłów z końca czerwca
P6235731.JPG 35,8 KB
28 Ilość pobrań
To zostaje jeszcze Most Grota, Północny i druga Piaskarnia, ale aż 10 metrów?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 03 lipiec 2018 - 08:38
Przyłów z końca czerwca
P6235731.JPG 35,8 KB
28 Ilość pobrań
To zostaje jeszcze Most Grota, Północny i druga Piaskarnia, ale aż 10 metrów?
Napisano 03 lipiec 2018 - 08:55
Napisano 03 lipiec 2018 - 09:04
Max ok. 6 m przy piaskarni na przeciwko Kanału Żerańskiego. Nigdzie nie ma głębiej na tym odcinku.
Chcesz się założyć ?
Aż 10? Gdzie jest tak głęboko?
Korol, a powiedziałbyś dokładnie gdzie na ryby chodzisz ?
Napisano 03 lipiec 2018 - 09:29
Chcesz się założyć ?
Luz, nie myślałem, że to akurat jest tajemnicą, tylko dla osób pływających powszechną wiedzą. Na podobnej zasadzie jak gdzie są rafy.
Jakby mi bardzo zależało, sprawiłbym sobie pływadło i sam sprawdził na echo co fajniejsze rynny i doły. Przecież miejsca są znajome, tylko dokładnej głębokości nie znam
Użytkownik korol edytował ten post 03 lipiec 2018 - 09:30
Napisano 03 lipiec 2018 - 09:52
Największe głębokości są przy piaskarniach i filarach mostów, ale nie wszystkich, Grota jest dość płytki, Północny przy jednym z filarów ma z 5-6m, lub miał bo w tym roku nie pływałem. Odcinek nie należy do głębokich, rynny mają przeważnie 2-3m i szybką wodę. Myślę że rafy jednak gromadzą większość ryb.
Napisano 03 lipiec 2018 - 09:52
50 metrów poniżej główki z krzyżem na ujściu jeziorki. Trzeba przejechać przez wał i można próbować. Ewidentnie miejsce do wrzucania łódek.
Czy to sprawdzone miejsce? Na Mapie tego w ogóle nie widać?
Użytkownik Czechofil edytował ten post 03 lipiec 2018 - 09:55
Napisano 03 lipiec 2018 - 10:08
na przeciwko piaskarni w okolicach mostu siekierkowskiego są doły i tam może być w okolicach 10 metrów, już dawno tam nie pływałem, ale kilka lat temu na echo pokazywało nam tyle, kiedyś było tam sandaczowe eldorado.
De facto dotyczy to każdej innej Wiślanej piaskarni (na terenie Warszawy jest kilka, poza Warszawą nawet więcej) - głębokości się zmieniają okresowo, zależnie czy i jak głęboko ryją, ale w okresie działania piaskarni 7-10 metrów zazwyczaj jest.
Napisano 03 lipiec 2018 - 10:10
Pływałem w sobotę, na oznaczonym szlaku pod mostem siekierkowskim bylo 60-80cm wody. Lepiej pływać po stronie elektrowni tam między przęsłami jest okolo 1,5-3m. Generalnie teraz ma sie ponieść poziom wody, ale trzeba uważać. Wodowac mozna sie w porcie czerniakowskim. Na wyjściu z portu jest 60-80cm. Na zdjęciu jeden z głębszych dołków za mostem.Mam pytanie do kogoś kto pływa po Warszawskim odcinku, jaka jest maksymalna głębokość między mostem Siekierkowskim, a północnym?
Pytanie może uznacie za głupie ale nurtuje mnie już jakiś czas, a samemu niestety nie mam jak tego sprawdzić.
Napisano 03 lipiec 2018 - 10:14
Ładnie echo Ci rysuje, co to za model?
Napisano 03 lipiec 2018 - 10:27
Garmin 92 sv Chirp + gt52hw + Panoptix ps31. Co prawda lepiej by było z gt40:)Ładnie echo Ci rysuje, co to za model?
Napisano 03 lipiec 2018 - 10:45
Wyjście z portu jest już pogłębione. Nurek wyciął ząb przy bramie i jest ok, zaraz za bramą jest pogłębione na ok. 1,3m.
edit.
@Wujek to co Ty masz za echo? Ten garmin rysuje na "normalnym poziomie" bez ochów i achów.
Użytkownik sajdol1 edytował ten post 03 lipiec 2018 - 10:48
Napisano 03 lipiec 2018 - 10:51
Lowrance Elite 5 Chirp, ale faktem jest że ja patrzę głównie na głębokość, więc mogę się nie skupiać na czułościach.
Użytkownik wujek edytował ten post 03 lipiec 2018 - 10:53
Napisano 03 lipiec 2018 - 12:11
Chcesz się założyć ?
Zakładać się nie będę zakładał, ale nie spotkałem głębszego miejsca na warszawskim odcinku. Zależy jeszcze przy jakim poziomie wody sprawdzamy- ja mówię o głębokościach przy poziomie wody na wodowskazie w W-wie ok. 60 cm. Ja osobiście więcej niż ok. 6 m nie widziałem i to tylko w okolicach piaskarni. Przy mostach jest przeważnie płycej. Rynienki to ok. 1,5-2,5 m. Generalnie płycizna.
Napisano 03 lipiec 2018 - 16:05
Napisano 03 lipiec 2018 - 16:22
Swojego czasu bywałem tam dla tych widoków i nie tylko
Teraz zdecydowanie rzadziej bo i z rybami kiepsko w tych rejonach...
Użytkownik Qcyk edytował ten post 03 lipiec 2018 - 16:22
Napisano 03 lipiec 2018 - 16:31
super zdjecia:)
Swojego czasu bywałem tam dla tych widoków i nie tylko
Nie cytujemy zdjęć
raz zdecydowanie rzadziej bo i z rybami kiepsko w tych rejonach...
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Użytkownik mario edytował ten post 03 lipiec 2018 - 19:56
Napisano 03 lipiec 2018 - 18:02
Przywaliłeś Daniel z grubej rury, a 3 foto to miazga Zmobilizowałeś mnie. Wracam do pstrykania.
Napisano 03 lipiec 2018 - 18:12
Przywaliłeś Daniel z grubej rury, a 3 foto to miazga Zmobilizowałeś mnie. Wracam do pstrykania.
Dzięki Bartek. Lubię czasami uwiecznić ten klimat Wisły i później obejrzeć to zimą Też myślałem o ponownym zabieraniu lustra do plecaka bo lenistwo wykluczyło je z mojego arsenału nad wodą Te zdjęcia to zwykły pospolity telefon
Użytkownik Qcyk edytował ten post 03 lipiec 2018 - 19:15
Napisano 04 lipiec 2018 - 09:20
Cześć,
Mam pytanie do obeznanych kolegów z forum. W tym roku podjąłem decyzję o wojowaniu Wisły. Cel głównie klenio-jaź, marzenie brzana. Jak na razie ciągły rekonesans Pytanie tyczy czy mam szansę woderach przejść na wyspę za mostem Gdańskim? Wolę się dowiedzieć wcześniej, żeby nie narobić jakiejś biedy. Na rafę nie chcę pchać bo brak mi doświadczenia jeśli chodzi o takie przeprawy. Jeśli jest to tajemnica to może być informacja PW.
Napisano 04 lipiec 2018 - 09:48
Cześć,
Mam pytanie do obeznanych kolegów z forum. W tym roku podjąłem decyzję o wojowaniu Wisły. Cel głównie klenio-jaź, marzenie brzana. Jak na razie ciągły rekonesans Pytanie tyczy czy mam szansę woderach przejść na wyspę za mostem Gdańskim? Wolę się dowiedzieć wcześniej, żeby nie narobić jakiejś biedy. Na rafę nie chcę pchać bo brak mi doświadczenia jeśli chodzi o takie przeprawy. Jeśli jest to tajemnica to może być informacja PW.
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych