Warszawska i podwarszawska Wisła
#1301 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2015 - 20:37
- arturek4101 lubi to
#1302 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2015 - 20:45
a ja właśnie wróciłem, też z małą przygoda.. poszedłem na wysepkę poniżej MG, a tam płytko i bobry.. dużo bobrów , całego łowienia miałem z 15 minut, najpierw lekkie pobicie w blaszkę , trochę później zaczep i wędeczka pięknie pękła gdy napiąłem żyłke , musiała być gdzieś stuknieta bo pękła trochę powyżej łączenia
#1303 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2015 - 21:52
#1304 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2015 - 22:00
Ja dzisiaj trochę powyżej WA bo grasowałem tuż poniżej mostu kolejowego w GK, naprawdę sporo ładnych bolków się tam kręci....nadzieje były spore, ale skończyło się na jednym spudłowanym strzale(niestety pewnie był to boleń z serii "season best") oraz urwanych:
- Raptor
- Hermes
- Spirit
+ złamany ster w Thrillu
...miejscówki bardzo trudne technicznie ale warte poświęcenia....bez ryby nie zszedłem bo w basenie za opaską, w ekspresowego Thrilla "przywalił" szczuporek 30 cm
Pozdrawiam,
malcz
Użytkownik malcz edytował ten post 22 lipiec 2015 - 22:01
- sajdol1 i grzesiekp. lubią to
#1305 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2015 - 23:49
Ja dzisiaj trochę powyżej WA bo grasowałem tuż poniżej mostu kolejowego w GK, naprawdę sporo ładnych bolków się tam kręci....nadzieje były spore, ale skończyło się na jednym spudłowanym strzale(niestety pewnie był to boleń z serii "season best") oraz urwanych:
- Raptor
- Hermes
- Spirit
+ złamany ster w Thrillu
...miejscówki bardzo trudne technicznie ale warte poświęcenia....bez ryby nie zszedłem bo w basenie za opaską, w ekspresowego Thrilla "przywalił" szczuporek 30 cm
Pozdrawiam,
malcz
Może i warte ale dniówkę tam mają niezłą
Użytkownik sajdol1 edytował ten post 22 lipiec 2015 - 23:50
- malcz lubi to
#1306 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 00:12
#1307 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 09:52
chyba czas dać Wisełce odpocząc i poskakać po Zegrzu....
P.S - na "nocny zlot" oczywiście się piszę
#1308 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 10:47
Wczoraj przy okazji małych zakupów wędkarskich przeszedłem się nad rzekę i po raz pierwszy zobaczyłem słynną już rafę
- Mariano Mariano lubi to
#1309 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 11:43
Wczoraj połaziliśmy z kolegą od Gdańskiego do miejsca na zdjęciu powyżej (chodzi o bulwar, nie stronę praską) i obydwaj przyzerowaliśmy. Woda niesamowicie niska, jeszcze tam nie łowiłem tak żeby suchą stopą wejść na kamienie kilka metrów w rzekę.
#1310 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 11:56
dzisiaj od rana studnia:(
#1311 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 18:42
Wczoraj przy okazji małych zakupów wędkarskich przeszedłem się nad rzekę i po raz pierwszy zobaczyłem słynną już rafę
Jezu...to gdzie Ty się do tej pory szlajałeś?
Użytkownik Mr.Happy edytował ten post 23 lipiec 2015 - 18:43
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
#1312 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 19:33
Dzis dramat - zero kontaktu. Aktywnośc ryb widoczna od 3.30 do 4 - potem jak w studni
chyba czas dać Wisełce odpocząc i poskakać po Zegrzu....
P.S - na "nocny zlot" oczywiście się piszę
Olo Ty masz zdecydowanie za dużo czasu na ryby A myślałem że ja mam wyrozumiałą "starą" No nic ja po urlopie mocno się wypościłem jeżeli chodzi o Bolki... trochę pozytywnie nastroił mnie wczorajszy Nadburzański 50-tak... i już nie mogę się doczekać wyjścia nad Wisełkę...może we wtorek się uda jak już przeżyję szok pourlopowy w pracy
#1313 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 19:40
Jezu...to gdzie Ty się do tej pory szlajałeś?
Zawsze wychodziłem z założenia że Wisła jest czystsze przed Warszawą i właśnie tam szukałem ryb;-)
- malcz lubi to
#1314 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 19:44
Uciekam kiedy śpi stad łowienie poznym wieczorem i np od 4 do 7 ranoOlo Ty masz zdecydowanie za dużo czasu na ryby A myślałem że ja mam wyrozumiałą "starą" No nic ja po urlopie mocno się wypościłem jeżeli chodzi o Bolki... trochę pozytywnie nastroił mnie wczorajszy Nadburzański 50-tak... i już nie mogę się doczekać wyjścia nad Wisełkę...może we wtorek się uda jak już przeżyję szok pourlopowy w pracy
jutro od świtu zegrzyńskie okonki.. nie będzie raczej co wrzucić, ale przynajmniej mam nadzieję, że ilość kontaktów wynagrodzi
#1315 ONLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 21:29
Żaden ze mnie specjalista ale chętnie podzielę się tym co wiem. Wal na priv jakby co
Dzisiaj zakupiłem w Centrum Wędkarstwa resztę akcesoriów do wędkarstwa muchowego . Czas zacząć nowy rozdział w wędkarskim życiorysie .
Byłem dzisiaj pod mostem Siekierkowskim , a pod wieczór przejechałem pod elektrociepłownię . Dawno nie odwiedzałem tych rejonów , a nigdy przy takim stanie wody , przeważnie bywałem tam wiosną . Zszedłem o kiju , ale prawdę powiedziawszy , to więcej łaziłem i gadałem z wędkarskimi tubylcami niż łowiłem. W jednym i drugim miejscu widziałem żerujące ryby , więc trzeba będzie tam wrócić i spróbować wyjąć coś z tej wody.
#1316 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 21:51
Piotr,może uda Nam się spotkać i porozmawiać o tych muchach.
Mnie też kusi,wody są
#1317 ONLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 22:12
Piotr,może uda Nam się spotkać i porozmawiać o tych muchach.
Mnie też kusi,wody są
Maniek czyżby urlop? Jak będziesz w kraju daj znać .
- urasenty lubi to
#1318 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 22:14
Olo Ty masz zdecydowanie za dużo czasu na ryby A myślałem że ja mam wyrozumiałą "starą" No nic ja po urlopie mocno się wypościłem jeżeli chodzi o Bolki... trochę pozytywnie nastroił mnie wczorajszy Nadburzański 50-tak... i już nie mogę się doczekać wyjścia nad Wisełkę...może we wtorek się uda jak już przeżyję szok pourlopowy w pracy
...oj przeżyjesz szok, przeżyjesz....
- Qcyk lubi to
#1319 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2015 - 10:01
Dzisiaj zakupiłem w Centrum Wędkarstwa resztę akcesoriów do wędkarstwa muchowego . Czas zacząć nowy rozdział w wędkarskim życiorysie .
Byłem dzisiaj pod mostem Siekierkowskim , a pod wieczór przejechałem pod elektrociepłownię . Dawno nie odwiedzałem tych rejonów , a nigdy przy takim stanie wody , przeważnie bywałem tam wiosną . Zszedłem o kiju , ale prawdę powiedziawszy , to więcej łaziłem i gadałem z wędkarskimi tubylcami niż łowiłem. W jednym i drugim miejscu widziałem żerujące ryby , więc trzeba będzie tam wrócić i spróbować wyjąć coś z tej wody.
@pisarz poszedł priv do Ciebie
#1320 ONLINE
Napisano 26 lipiec 2015 - 16:43
@pisarz poszedł priv do Ciebie
Bartek od wspólnego łowienia mi się nie wymigasz .
Albo Wisła wyschła całkowicie , albo sezon ogórkowo-urlopowy jest już w pełni .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych