Bardzo sympatyczny kijek Ci wyszedł. Połączenie pianki z burlem fajnie się komponuje
#21 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2012 - 16:59
#22 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2012 - 20:07
Maciek rozwijasz się .Pogratulować wyrobów.
#23 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2012 - 22:42
Dzięki za miłe słowa. Piankę zastosowałem głównie ze względu na praktyczość (nie zabrudzi się i jest ciepła). Wrzucenie szczegółów w zieleni raczej zdradza moje zamiary z czym będzie ten patyk pożeniony :-)
Co do testów to dobrze się nim rzuca już ze Scorpiona, ale mam ciche zamiary na inny multik :-) Dzisiaj latały nowe blaszki "Primanki" i jigi na główkach 4g. Mam wrażenie, że przy tym multiku jest to graniczna wartość komfortu, ale może ja coś jeszcze źle ustawiłem.
Jak skończę ten patyk już następny w kolejce czeka biegunowo odległy od obecnego kija patyk CTS ES607. Dzida do jerków w kolorze golden olive i cw. 2oz. Też będzie dużo akcentów zieleni, bo do niego pójdzie Curado 301E. Ostatnio dużo trenuję z nakładaniem lakieru, bo to jest moim słabym jeszcze punktem. Na szczęście wszyscy znajomi mi podrzucają jakieś przelotki do wymiany więc mam motywatora (same avidy i elitki). Za co im serdecznie dziękuję.
@olku jutro wrzucę więcej fotek przy dobrym świetle :-)
pozdro Maciek
#24 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2012 - 18:32
No i zacząłem następny projekcik :-) Czyli wspomniany CTS-ik i jego rękjeść :-)
https://picasaweb.go...feat=directlink
Do Siego Roku dla wszystkich Maciek
#25 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2012 - 18:43
Maciek. Fajny chwyt. Tylko, pianki kończyłbym pierścionkami pod jego kolor
#26 OFFLINE
Napisano 01 styczeń 2013 - 10:55
@popper z kolorem pierścionków właśnie jest problem :-) Też tak chciałem zrobić ale konia z rzędem temu kto znajdzie pierścionki w takim kolorze. Jedyny trop w necie jaki znalazłem to ta strona : http://www.sword-customrods.com/
Niestety jest to customowa robota i podejrzewam, że robiona pod konkretny patyk. Robiłem podchody żeby zlecić to jakiejś firmie do anodowania, ale nie chce się nikomu w to bawić mimo zamiarów zamówienia ok 50 sztuk takich pierścionków. Na stronach rodbuildingowych na całym świecie są wszystkie dostępne kolory poza właśnie zielonym i brązem. Zauważ, że wszystkie patyki typu brązowa elitka mają wykończenia albo czarne albo złote, bo brązowych windingów też nie uświadczysz.
W wolnych chwilach chcę właśnie znaleźć jakiś pomysł na powlekanie pierścionków i odpowiednie ich zabezpieczenie przed ścieraniem w kolorze zielonym i brąz :-)
pozdor Maciek
#27 OFFLINE
Napisano 01 styczeń 2013 - 11:08
To prawda. Myślałem jednak, że coś się w tej mierze zmieniło, w ciągu ostatnich kilku lat.
Kiedyś, prosiłem Daniela, by mi zamontował czerwone
156.jpg 14,12 KB 139 Ilość pobrań
Jak widać. Jemu również się to nie udało
Użytkownik popper edytował ten post 01 styczeń 2013 - 11:08
#28 OFFLINE
Napisano 01 styczeń 2013 - 11:40
Mam jeszcze inny sposób na ożywienie nieco okolic winding checków i mam zamiar położyć tam nić w kolorze uchwytu. Zobaczymy jak to wyjdzie.
#29 OFFLINE
Napisano 01 styczeń 2013 - 12:45
Maciek daj czarny pierścień na górę i nić w kolorze zielonym pod uchwyt .Raczej nie kombinuj z domowym sposobem anodyzowania .
#30 OFFLINE
Napisano 01 styczeń 2013 - 17:43
Z domowym anodyzowaniem napewno nie będę kombinował bo to zbyt niebezpieczne ;-) Rozmawiałem z kilkoma chemikami i zdecydowanie mnie przekonali pokazując wypadki kilku domorosłych chemików, że nie warto.
#31 OFFLINE
Napisano 01 styczeń 2013 - 17:48
Wolisz zabić gwoździa niż poprawić facjatę chemią .
#32 OFFLINE
Napisano 01 styczeń 2013 - 19:37
No i nitka za pierścionkami dorzucona wygląda naprawdę fajnie. Zdjęcie tego nie oddaje, ale wygląda fajnie :-)
#33 OFFLINE
Napisano 01 styczeń 2013 - 19:57
Maćku. Ważyłeś może uchwyt? W katalogu nie ma wagi. Bardzo ciężki?
#34 OFFLINE
Napisano 01 styczeń 2013 - 20:01
Super wyszło.
#35 OFFLINE
Napisano 01 styczeń 2013 - 20:01
Maciek taka pełna ekstrawagancja koloru i wykonania .
#36 OFFLINE
Napisano 01 styczeń 2013 - 20:18
Hej Krzysiu
Oczywiście, że ważyłem :-) 63,8g dla porównania castingowy SKTS w rozmiarze 17 waży 21,3g. Sam uchwyt wygląda pancernie, ale przy założeniu multika mam wrażenie, że lepiej się wyważa szczególnie przy jerkowych ruchach.
dzięki @popper
@jozi mam jeszcze taki uchwyt w niebieskim kobaltowym kolorze i tak mi po głowie chodzi co by tu z nim pożenić może morumek abu ? Kto wie ...
pozdro Maciek
#37 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2013 - 12:18
Rozumiem. Dziękuję.
#38 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2013 - 13:16
fajnie wyszło,ale 40g przy takim kijku to nie mało
#39 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2013 - 18:09
@wobi zgodzę się z Tobą. Nie wiem niestety ile waży standardowy uchwyt castingowy z fuji a to też by się przydało do porównania. Ostatnio wpadłem w jakąś manię ważenia wszystkich komponentów, ale to chyba dobrze, bo daje to pewien obraz i pojęcie co założyć żeby było lekko jeśli ten czynnik staje się wiodącym.
Mam jeszcze bardzo oldschoolowy patyk, który mam od 6lat od @remka. Jest to kij castingowy Bass Proshop do 3oz. 40lb i waży 252g. Dzisiaj wrzuciłem cały zestaw przelotek + kij ze zrobionym uchwytem i waży to 160g, więc jak dla mnie ten patyk już i tak jest naprawdę o niebo lepszy. Dodam, że tym starym "obrzynem" byłem w stanie łapać przez cały dzień co mogłoby samego Longina Podbipiętę wpędzić w kompleksy osoby znające ten patyk wiedzą o czym mówię
pozdro Maciek
Użytkownik szczuply_maciek edytował ten post 02 styczeń 2013 - 18:09
#40 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2013 - 21:27
Właśnie nałożyłem lakier na naklejkę z opisem blanku na moją okoniówkę i jakoś cienko to widzę porobiły mi się muldy nie wiem czemu i nie za bardzo wiem jak sobie z tym poradzić :-( Jakieś pomysły na szybko ???
pozdro Maciek
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →