Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

"Na ryby" - tu umawiamy się na wyprawy wędkarskie...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
688 odpowiedzi w tym temacie

#301 OFFLINE   jacekp29

jacekp29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1656 postów
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Popławski

Napisano 12 listopad 2019 - 19:29

To ile z tego kosztował domek?
Normalna cena za domek 4 osobowy w Szwecji to 5-7 tys koron a tu wychodzi połowa i to z łódka
Możesz wrzucić jakieś zdjęcia?

Jak sam ogarniasz , to domek z dwoma łódkami , niewielki dwie sypalnie i kuchnia .24 m2 chyba wyszedł nas na tydzień 1000 koron . Tyle że dogadanie bezpośredio z właścicielem

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
  • analityk i zielan lubią to

#302 OFFLINE   Sailfish

Sailfish

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1198 postów
  • LokalizacjaTurawa
  • Imię:Cezary

Napisano 12 listopad 2019 - 19:51

No i co z tego ze sam napisalem? A nawet jak bysmy w trujké na lodzi siedzieli to tobie nic do tego.to nasza sprawa a nawet gdybym ciâgnâl lôdz to i tak koszta bylyby niewiele wiéksze .

To jest prosta arytmetyka. Czy dzieli się na dwa, czy na trzy. Po co ta agresja?

#303 OFFLINE   Czechofil

Czechofil

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów
  • LokalizacjaUrsynów
  • Imię:Leszek

Napisano 12 listopad 2019 - 19:57

Jak sam ogarniasz , to domek z dwoma łódkami , niewielki dwie sypalnie i kuchnia .24 m2 chyba wyszedł nas na tydzień 1000 koron . Tyle że dogadanie bezpośredio z właścicielem

Mieszkałem w Szwecji, mam tam znajomych, poruszam się po ich portalach Blocket czy Stugor ale takich cen jak 1000 SEK za domek za tydzień nie widziałem ani nie słyszałem - w jakim regionie był ten domek?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • analityk lubi to

#304 OFFLINE   Czechofil

Czechofil

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów
  • LokalizacjaUrsynów
  • Imię:Leszek

Napisano 12 listopad 2019 - 20:01

Pytam, bo jeżdżę do Szwecji 3-4 razy w roku i chętnie skorzystam z tak atrakcyjnej oferty

#305 OFFLINE   Sailfish

Sailfish

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1198 postów
  • LokalizacjaTurawa

Napisano 12 listopad 2019 - 20:01

W tym roku byliśmy w trzy osoby nad jeż..Mockeln .Domek ,prom i transport razem kosztował nas 470Euro .

Pomnóżmy to przez 4,5 zł to jest 2115 zł.Plus jakieś grosze na jedzenie .Łódka razem z domkiem ,silnik własny .

Wyjazd był ze Szczecina przez Rostock do Trelleborga .Do tych kosztów dochodzi cena dojazdu kolegów z Warszawy do Szczecina i

mój dojazd z pod Bonn .Razem ze wszystkim na osobę to 1000 zł.

Rozumiem że ze Szczecina do Rostocku poduszkowcem?

#306 OFFLINE   jacekp29

jacekp29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1656 postów
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Popławski

Napisano 12 listopad 2019 - 20:38

Mieszkałem w Szwecji, mam tam znajomych, poruszam się po ich portalach Blocket czy Stugor ale takich cen jak 1000 SEK za domek za tydzień nie widziałem ani nie słyszałem - w jakim regionie był ten domek?

Nad jeziorem Kosen koło jeziora Bolmen . Rok wcześniej ten sam domek przez Novasol z jedną łódką wynająłem za 600 zł .

#307 OFFLINE   Wojtunio

Wojtunio

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 179 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Wojciech

Napisano 12 listopad 2019 - 22:26

Przy stołecznych zarobkach to taki wypad za klocka to z 6x w roku he :)

#308 OFFLINE   Krzysztof

Krzysztof

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 511 postów
  • LokalizacjaNiemcy

Napisano 13 listopad 2019 - 12:22

Rozumiem że ze Szczecina do Rostocku poduszkowcem?

Drogi Kolego popatrz na mapę ,to zaledwie 260 kilometrów.A poruszam się tylko ropniakiem.

Jeżeli chcesz to możemy się założyć tu na forum że za dwa tysie na osobę pojedziemy na dwa tygodnie do Szwecji .Domek ful wypas ,łódka i do jeziora 200 metrów.

W tych dwóch patykach jest wszystko .Domek ,prom ,paliwo i jedzenie .A teraz zakład .Jeżeli 2000 tyś.nie wystarczą to ja płacę za siebie i ciebie a jeżeli to ja mam rację to płacisz ty za nas obu.

I co? Przyjmujesz zakład?

• womaly23 lubi to

#309 OFFLINE   womaly23

womaly23

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów

Napisano 13 listopad 2019 - 14:33

Męskie wyzwanie, ciekawy jestem czy przyjmie czy wymieknie:)

#310 OFFLINE   Waldi

Waldi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 514 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 listopad 2019 - 14:44

W kwocie "2000 tyś." spokojnie się zmieści. Ale zakład, to zakład

#311 OFFLINE   womaly23

womaly23

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów

Napisano 13 listopad 2019 - 15:08

Kibicuje z całych sił aby doszło do zakładu :) ale obstawiam że scenariusz będzie następujący - ktokolwiek widział ktokolwiek słyszał :)

Użytkownik womaly23 edytował ten post 13 listopad 2019 - 15:09

#312 OFFLINE   Sailfish

Sailfish

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1198 postów
  • LokalizacjaTurawa

Napisano 13 listopad 2019 - 15:15

To moje zestawienie kosztów wyjazdu do Południowej Szwecji we wrześniu b.r. Wyjazd z Opola.Kalkulacja była robiona dla dwóch osób, pobyt w domku dwuosobowym. W obie strony na trasie Świnoujście -Trelleborg i w powrotnej drodze Trelleborg-Sassnitz - kabina ( dwuosobowa ) na promie.Dwie osoby na łódkę. Nie uwzględnia kosztów jedzenia.

1.Paliwo  (SUV)  spokojna jazda                                                                             671,95
2.Prom Świnoujście-Trelleborg (kabina 2 osobowa z oknem)                                423,50
3.Prom Trelleborg-Sassnitz (kabina 2 osobowa bez okna)                                    459,00
4.Ubezpieczenie                                                                                                     174,60
5.Baza wędkarska ( domek dwuosobwy, łódka linder 440 , silnik 4KM, paliwo)     3758,30
6.Licencje                                                                                                               348,00
Razem                                                                                                                   5835,35  (Co daje 2917,68 na osobę )

Potrafisz kolego zrobić taką kalkulację? Zakład później.

Użytkownik Sailfish edytował ten post 13 listopad 2019 - 15:15

#313 OFFLINE   Krzysztof

Krzysztof

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 511 postów
  • LokalizacjaNiemcy

Napisano 13 listopad 2019 - 15:50

Albo przyjmiesz zakład teraz albo nie .A kalkulacje to najprostsza rzecz na świecie .

tam gdzie jadę w 2020 we wrześniu domek kosztuje 413 Euro z dwoma kiblami ,trzy sypialnie ,zmywarka ,automat ,duża kuchnia .

Prom z Sassnitz do Trelleborga lub z Rostocku do Trelleborga to koszt nie więcej  niż 200Euro a paliwo w dwie strony ze Szczecina to 120 Euro.

Kabiny nie potrzebuję na te kilka godzin płynięcia .Silnik własny ,łódka do domku.

Teraz kiedy już odkryłem karty wiadomo że zakładu nie przyjmiesz .Mam tylko prośbę ,zanim drugi raz zaczniesz krytykować i się naśmiewać to pomyśl

że są ludzie ,którzy mają duże rabaty i w Novasol i w Stenie .

Ps

Jestem w Szwecji kilka razy w roku.

Pozdrawiam

• sebam3 lubi to

#314 OFFLINE   Sailfish

Sailfish

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1198 postów
  • LokalizacjaTurawa

Napisano 13 listopad 2019 - 16:15

Widzę jednak że nie potrafisz. Rozumiem, że informację o swoich rewelacyjnych cenach zamieszczasz dla ludzi , którzy posiadają już rozliczne upusty na campingach, promach i stacjach benzynowych, bądź zmaieszkałych w Szczecinie.

#315 OFFLINE   Krzysztof

Krzysztof

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 511 postów
  • LokalizacjaNiemcy

Napisano 13 listopad 2019 - 16:33

Widzę jednak że nie potrafisz. Rozumiem, że informację o swoich rewelacyjnych cenach zamieszczasz dla ludzi , którzy posiadają już rozliczne upusty na campingach, promach i stacjach benzynowych, bądź zmaieszkałych w Szczecinie.

to nie są moje ceny i moi koledzy nie mieszkają w Szczecinie .

A ja widzę że dalej nic nie rozumiesz i nie czytasz uważnie.Euro możesz przeliczyć na złotówki i masz rozliczenie .

Szkoda pisania .

Proponuję przeglądnąć uważnie Novasol i oferty steny i może sam znajdziesz korzystne oferty .Niczego nie muszę tobie udowadniać.Myśl co chcesz.

Pozdrawiam ponownie i bez odbioru

#316 OFFLINE   Sailfish

Sailfish

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1198 postów
  • LokalizacjaTurawa

Napisano 13 listopad 2019 - 16:45

To ja już do całej reszty bo @Krzysztf nie odbiera. Jeżdżę na ryby  do Szwecji od kilkunastu lat i nie lubię przepłacać.  Zakładam, że jeżeli ktoś zadaje pytanie na forum tak jak @Cpt. Lego, to oczekuje rzeczowej odpowiedzi. Odpowiedź @Krzysztof wydała mi się mało rzeczowa, ogólnikowa, mógłbym powiedzieć, że wprowadzająca w błąd.

#317 OFFLINE   womaly23

womaly23

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów

Napisano 13 listopad 2019 - 18:16

Zakładu nie będzie? Kto podjął decyzję o brexicie :)

#318 OFFLINE   Krzysztof

Krzysztof

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 511 postów
  • LokalizacjaNiemcy

Napisano 13 listopad 2019 - 19:28

Zakładu nie będzie? Kto podjął decyzję o brexicie :)

nie będzie bo mój przeciwnik nie podniósł rękawicy tylko pisze jakieś ogólniki

ja rzuciłem wyzwanie a tu tylko bla,bla

#319 OFFLINE   Krzysztof

Krzysztof

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 511 postów
  • LokalizacjaNiemcy

Napisano 13 listopad 2019 - 19:31

To ja już do całej reszty bo @Krzysztf nie odbiera. Jeżdżę na ryby  do Szwecji od kilkunastu lat i nie lubię przepłacać.  Zakładam, że jeżeli ktoś zadaje pytanie na forum tak jak @Cpt. Lego, to oczekuje rzeczowej odpowiedzi. Odpowiedź @Krzysztof wydała mi się mało rzeczowa, ogólnikowa, mógłbym powiedzieć, że wprowadzająca w błąd.

nie lubię nikogo obrażać ale nikogo w błąd nie wprowadzam .Masz może interes w pisaniu nieprawdy?

Ja Piszę o moich kosztach a twoje mam w nosie .Chcesz to płać ,ja szukam sobie kwater i łowisk sam

#320 OFFLINE   Sailfish

Sailfish

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1198 postów
  • LokalizacjaTurawa

Napisano 13 listopad 2019 - 19:57

nie będzie bo mój przeciwnik nie podniósł rękawicy tylko pisze jakieś ogólniki

ja rzuciłem wyzwanie a tu tylko bla,bla

Rozumiem, że kolega od dawna za granicą. Problemy z językiem. "Bla bla bla" ?  Coś jest trudne do zrozumienia? Służę pomocą.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych