Ad ale masz jednostkę pływającą :-)
Użytkownik brig edytował ten post 07 sierpień 2016 - 12:04
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 07 sierpień 2016 - 12:20
Twoje też są niczego sobie
Napisano 07 sierpień 2016 - 12:44
Na Mazurach dziś nawet w miarę pogoda - nie padało i +22*C chociaż silny zimny wiatr w tygodniu też kosili rzekę , wczoraj z brzegu(padało) zero kontaktu z rybą , widocznie jest jeszcze ''przepłoszona'' chociaż dziś z kajaczka udało się złapać na wirówkę 20 okonków , małego szczupaczka i małego klenia Szczupak widocznie zaczyna szykować się do jesieni , gdyż oprócz maja to latem nigdy nie bierze na tej rzece dopiero pokazuje się właśnie w sierpniu , klenia jest chyba najwięcej w rzece , ale na spining to rzadkość już prędzej z gruntu - jest też wielgachny bolek , ale nie zdarzyło mi się go złowić Testowałem też torbę jako dryfkotwę chyba trochę jest za mała i przepuszcza wodę , ale trochę spowolniała dryf , co przydaje się w prądzie , muszę coś wypróbować większego i pokombinować z jakimś sztywnym sterem , bo przy wietrze nie raz kajak idzie bokiem.
Napisano 07 sierpień 2016 - 13:04
Na Mazurach dziś nawet w miarę pogoda - nie padało i +22*C chociaż silny zimny wiatr w tygodniu też kosili rzekę , wczoraj z brzegu(padało) zero kontaktu z rybą , widocznie jest jeszcze ''przepłoszona'' chociaż dziś z kajaczka udało się złapać na wirówkę 20 okonków , małego szczupaczka i małego klenia Szczupak widocznie zaczyna szykować się do jesieni , gdyż oprócz maja to latem nigdy nie bierze na tej rzece dopiero pokazuje się właśnie w sierpniu , klenia jest chyba najwięcej w rzece , ale na spining to rzadkość już prędzej z gruntu - jest też wielgachny bolek , ale nie zdarzyło mi się go złowić Testowałem też torbę jako dryfkotwę chyba trochę jest za mała i przepuszcza wodę , ale trochę spowolniała dryf , co przydaje się w prądzie , muszę coś wypróbować większego i pokombinować z jakimś sztywnym sterem , bo przy wietrze nie raz kajak idzie bokiem.
Napisano 07 sierpień 2016 - 13:08
Moken 10 lite
Napisano 07 sierpień 2016 - 13:16
Napisano 07 sierpień 2016 - 13:34
Długość to 315m a szerokość to 79cm a Lure10 - długość 3,05m szerokość 91cm. kupiłem najmniejszy , bo i ja niski 169cm 74kg. na rzekę nie potrzebowałem dużej jednostki lekki jest (25kg) przy mojej wadze mam małe zanurzenie , to i podatny na silny wiatr , jak miałem ponton to też nosiło mnie po rzece
Napisano 08 sierpień 2016 - 07:48
Użytkownik brig edytował ten post 08 sierpień 2016 - 07:49
Napisano 08 sierpień 2016 - 07:53
Twoje też są niczego sobie
Napisano 13 sierpień 2016 - 13:54
Kilka pasiaczków z kayaka mimo przelotnego deszczu dotleniłem się na maxa +20*C w sam raz na wiosłowanie!
Napisano 14 sierpień 2016 - 12:26
Dziś pogoda prawie jak wczoraj , może trochę cieplej , ale więcej słońca no i deszczu , na mojej ulubionej płyciźnie jak zwykle można było liczyć na okonki i w razie większego deszczu uciec pod drzewo I jak zwykle cisza i spokój , troszkę zakłócona przez miejską stonkę na kajakach , którym musiałem odpowiadać dzień dobry i czy bierze
Napisano 14 sierpień 2016 - 13:30
Napisano 14 sierpień 2016 - 13:36
Denerwuje mnie to że srają , wrzeszczą a przede wszystkim śmiecą Nie wiem jak można wziąć na spływ 4paka czy butelkę napoju , a potem puste już wyrzucić do wody! - zmieściły się pełne w plecaczku to i puste też się zmieszczą .
Napisano 14 sierpień 2016 - 14:06
Użytkownik brig edytował ten post 14 sierpień 2016 - 14:29
Napisano 15 sierpień 2016 - 16:27
Dziś na Mazurach taka Polska złota jesień trochę deszczu trochę słońca , raz zimno a raz ciepło zrobiłem kajakiem 5km. w górę rzeki , złapałem trochę okonków , szczupaka nie widziałem , tylko kilka fajnych jazi i kleni , ale one nie chciały brać na spina trzeba będzie zasadzić się na nie z gruntu , dziś miejska stonka nie pływała , a ja na wodzie od 8-16 , od jutra do 30go urlop ,więc troszkę sobie jeszcze popływam
Napisano 30 sierpień 2016 - 07:36
Kurczę a ja się martwiłem, że na pontonie 320 jest ciasno a tu widze, że nie jest źle ale fajna sprawa.
Napisano 19 wrzesień 2016 - 08:52
Napisano 19 wrzesień 2016 - 12:43
Hehe mendo widziałeś jakie to dla mnie problematyczne i się dziwisz?
Przyczepka pod kajak to najlepsza decyzja wszystkie śmieci zostają w schowku - echo, kotwa, liny, uchwyty itp.
Kajak wjeżdża do garażu razem z całym sprzętem jak wiosła, silnik i inne duperele. Kupa czasu zaoszczędzona i jaki relaks że nie poobijam dachu. Brakuje jeszcze skrzyneczki na akumulatory na przyczepce ale to się dorobi.
Napisano 19 wrzesień 2016 - 17:22
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych