Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędkarski kajak

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2478 odpowiedzi w tym temacie

#681 OFFLINE   @Brig

@Brig

Przedstawiciel marki KFP Watersports

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Arek

Napisano 05 luty 2018 - 18:41

Mój kumpel.06ecca1a70729c52d72cdf9763f51bee.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

#682 OFFLINE   Tu nie ma ryb.

Tu nie ma ryb.

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1200 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Łukasz

Napisano 05 luty 2018 - 18:41

Załączony plik  981AA156-D967-48D6-8DD0-8618971FF02A.jpeg   69,95 KB   22 Ilość pobrań
Nie Wszyscy się wstydzą flagi Hi tower ;)

#683 ONLINE   hi tower

hi tower

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2005 postów
  • Lokalizacja3miasto

Napisano 05 luty 2018 - 18:45

(...)W jaki sposób umieszczenie flagi na kajaku jest oznaką braku szacunku?(...)

Coby nie ciągnąć raczkującej gównoburzy, nie chodzi o sam fakt umieszczenia flagi, tylko o jej rodzaj.

#684 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 luty 2018 - 18:49

Nie chcesz burzy to po co w ogóle zaczynałeś pisać ?
Aby się przyczepić.

Użytkownik Kayak Fishing Poland edytował ten post 05 luty 2018 - 18:49

#685 OFFLINE   mmedenski

mmedenski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 197 postów

Napisano 05 luty 2018 - 21:03

Jaki masz kajak?

Jeszcze gumiak, na wiosnę przesiądę się na PE,ale niestety nie hobie (choćbym rzucił wszystkie nałogi to i tak by brakło😉)

Co myślicie o tym, u nas 4k
http://3waterskayaks...big-fish-120-2/

Użytkownik mmedenski edytował ten post 05 luty 2018 - 21:15

#686 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 luty 2018 - 23:51

Pływałem nim na testach.
Super relacja cena produkt.
Stabilny , szybki bardzo dobra baza pod silnik elektryczny.
Minusy waga , ale możesz na nim tańczyć.

Pod elektryka nie znajdziesz nic lepszego.
0630e00396b025a60397778780ca92fe.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Kayak Fishing Poland edytował ten post 05 luty 2018 - 23:54

• cabage lubi to

#687 OFFLINE   mmedenski

mmedenski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 197 postów

Napisano 06 luty 2018 - 06:46

A co z tą wagą? Dam radę wrzucić go na dach samochodu?
Jaka jakość wykonania w stosunku do feel free, w końcu sporo tańszy.
Tak pływam na elektryku i szukam kajaka również po silnik. Trochę troluję, jak już mi się się nie chce machać lub jak płynę na miejscówkę, ale przede wszystkim jako wspomaganie wioseł. Na Odrze z elektrykiem to dla mnie idealna sprawa. Płynę godzinę, dwie pod prąd na miejscówki bez specjalnego zmęczenia. Dzięki temu przez cały dzień robię kilka razy większe odległości niż na samych wiosłach i jeszcze daję radę wsiąść do samochodu. Pewnie taki hobie z płetwami byłby idealny, nie trzeba targać gratów. No ale jeszcze za mało budżetowy ten nowy model, do takiego sporo trzeba dojrzewać. W końcu to cena fajnej łódki.
A jak myślisz otwór w tym kajaku pasowałby do wioseł od hobie?
Wydaje się że po zrobieniu mocowania (pewnie nie sztuka dla jakiegoś magika) może dałoby radę je tam zamocować. Zależy jeszcze czy płetwy wystawały by odpowiednio od dołu. No i czy nie za daleko byłoby siedzenie.
Widzę że o kajakach ...wiesz dużo.
Może mógłbyś coś napisać o kajaku kolibri, też biorę go pod uwagę. Taka kopia Predatora, który jest chwalony. Połowa ceny oryginału.

#688 OFFLINE   futym

futym

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 15 postów

Napisano 06 luty 2018 - 08:01

Witam. Czy ktos z was plywal na kajaku z juli? Chce przesiasc sie z belly boat na cos szybszego i nie chce od razu wydawac 3k bo nie wiem jak bedzie mi sie z tego wedkowalo.

#689 OFFLINE   GoloGolo

GoloGolo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 165 postów
  • LokalizacjaPogorzela
  • Imię:Grzegorz

Napisano 06 luty 2018 - 08:50

Chciałbym nawiązać do tematu flagi bo mnie to wk@$#ło delikatnie mówiąc.

Ustawa mówi jeszcze w dwóch artykułach tak:

Art. 7

1. Flagę państwową Rzeczypospolitej Polskiej podnosi się na budynkach lub przed budynkami stanowiącymi siedziby urzędowe albo miejsce obrad:

• Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej;
  • Senatu Rzeczypospoliej Polskiej
  • Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej
  • Rady Ministrów oraz Prezesa Rady Ministrów;
  • organów stanowiących jednostek samorządu terytorialnego - w czasie ich sesji;
  • organów administracji rządowej i innych organów państwowych oraz państwowych jednostek organizacyjnych, a także organów jednostek samorządu terytorialnego i samorządowych jednostek organizacyjnych - z okazji uroczystości oraz rocznic i świąt państwowych

2. Flagę państwową Rzeczypospolitej Polskiej podnoszą również polskie statki żeglugi śródlądowej.

3. Flagę państwową Rzeczypospolitej Polskiej można umieszczać w innych miejscach niż wymienione w ust. 1 i 2, z uwzględnieniem art. 1 ust. 2

Więc wracając do:

Art. 1.

Orzeł biały, biało-czerwone barwy i "Mazurek Dąbrowskiego" są symbolami Rzeczypospolitej Polskiej.

Otaczanie tych symboli czcią i szacunkiem jest prawem i obowiązkiem każdego obywatela Rzeczypospolitej Polskiej oraz wszystkich organów państwowych, instytucji i organizacji.

Wychodzi na to, że umieszczając flagę na kajaku, motocyklu, nartach, samolocie czy na kurtce podróżniczej, chcemy zaprezentować ten symbol jako przedstawienie naszej narodowości, a tego nie da się zrobić bez szacunku, bo jest to samo w sobie wyrazem szacunku do kraju pochodzenia jak i samego siebie. Symbol flagi w takim miejscu jest oznaką czci do swojej narodowości.

I jeszcze:
Art. 16

1. Symbole Rzeczypospolitej Polskiej nie mogą być umieszczane na przedmiotach przeznaczonych do obrotu handlowego.

2. Dozwolone jest umieszczanie na przedmiotach przeznaczonych do obrotu handlowego godła lub barw Rzeczypospolitej Polskiej w formie stylizowanej lub artystycznie przetworzonej.

Kajak był bez flagi, flaga została umieszczona później więc tu nie ma sprzeczności z przepisami, a gdyby została zmodyfikowana graficznie np na "pofalowaną od wiatru" to już wogóle nikt się nie może przyczepić.

I teraz pytanie - gdyby taką zmodyfikowaną graficznie zbeszcześcić to co? Jest symbolem czy nie jest? Podpada pod ukaranie czy nie?

Mam wrażenie graniczące z pewnością, że @hitower przyczepił się na zasadzie "nie znam się to się wypowiem".

A pomysł z flagą na kajaku przedni, sam se taką domaluję/nakleję.

Co do kajaka z Juli - zacytuję tekst z forum gitarowego - "Dozbieraj do lampy"
Może na początek fajny ale szybko się znudzisz i zaczniesz się zastanawiać nad normalnym wędkarskim 12 stóp np.
Lepiej odpuść zakup, zbieraj kasę i poluj na używkę. Ja mojego Jacksona kupiłem za 2800zł w stanie "nówka sztuka, raz na wodzie" - z fakturą zakupu! To był deal życia.

• kostom63, Dano. i @Brig lubią to

#690 OFFLINE   mmedenski

mmedenski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 197 postów

Napisano 06 luty 2018 - 09:27

Co do kajaka z Juli - zacytuję tekst z forum gitarowego - "Dozbieraj do lampy"
Może na początek fajny ale szybko się znudzisz i zaczniesz się zastanawiać nad normalnym wędkarskim 12 stóp np.
Lepiej odpuść zakup, zbieraj kasę i poluj na używkę. Ja mojego Jacksona kupiłem za 2800zł w stanie "nówka sztuka, raz na wodzie" - z fakturą zakupu! To był deal życia.

Takie"cuda" to faktycznie żadko się zdarzają.
A ten kajaczek z Juli to raczej do popływania na plaży jak jest ciepło, krótki i tyłek w wodzie. No ale pływasz belly, więc może faktycznie by Ci pasował. Porozglądaj się w okolicznych wypożyczaniach, powinni mieć podobny sit on top. Popływasz chwilę i będziesz wiedział czy taki chcesz.

#691 OFFLINE   futym

futym

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 15 postów

Napisano 06 luty 2018 - 09:36

Na yt widzialem pare patentow jak zrobic z rurek pcv stelaz zeby podniesc wyzej siedzenie. Moze jednak doloze i kupie kolibri albo mokena 10 lite.k

#692 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 luty 2018 - 10:20

Kajak z fotelem na dnie jest dobry , ale na polażę.😁
Jak ktoś jest zdecydowany to określać budżet i będę myślał i szukał.
10 nie bo za krótka.

#693 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 luty 2018 - 10:26

Jak ktoś chce się spotkać i porozmawiac to będę na targach w Poznaniu na kajakach Hobie.👍

#694 ONLINE   hi tower

hi tower

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2005 postów
  • Lokalizacja3miasto

Napisano 06 luty 2018 - 10:33

(...) Mam wrażenie graniczące z pewnością, że @hitower przyczepił się na zasadzie "nie znam się to się wypowiem".(...)

Widzę ogromny problem ze zrozumieniem słowa pisanego. Jest różnica w używaniu "flagi państwowej Rzeczypospolitej Polskiej"  a "flagi państwowej z godłem Rzeczypospolitej Polskiej".

#695 OFFLINE   GoloGolo

GoloGolo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 165 postów
  • LokalizacjaPogorzela

Napisano 06 luty 2018 - 10:42

@hitower, problem polega na tym że się przyczepiłeś zupełnie niepotrzebnie. Nie ma tu żadnego problemu z użyciem flagi, godła czy śpiewaniem "Mazurka Dąbrowskiego" pływając po Wiśle kajakiem w barwach narodowych. Nie ma w tym przypadku nic, co byłoby sprzeczne z ustawą, więc po co ta zaczepka.

Nie ma co dyskutować i się kłócić bo chyba nie o to chodzi.  

Peace.

#696 ONLINE   hi tower

hi tower

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2005 postów
  • Lokalizacja3miasto

Napisano 06 luty 2018 - 10:50

Nadal nie rozumiesz, ale zgadzam się że nie ma co dalej dyskutować i kłócić, bo nie o to chodzi.

:)

#697 OFFLINE   GoloGolo

GoloGolo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 165 postów
  • LokalizacjaPogorzela

Napisano 06 luty 2018 - 11:41

Rozumiem o co chodzi:

"...flagę państwową z godłem Rzeczypospolitej Polskiej..." 

czyli o zastosowanie jako bandery - gdzie z godłem tylko na wodach morskich.

Natomiast nie widzę tu jakiegoś dużego naruszenia przepisów a przynajmniej nie w złym zamiarze.

Można by usunąć godło z flagi i wtedy będzie zgodnie z przepisami - bandera na wodach śródlądowych, a kajak zarejestrowany do połowu jest chyba statkiem :)

Ale z drugiej strony może Arek pływa czasem po morzu swoim zarejestrowanym kajakiem...

#698 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 luty 2018 - 11:46

Jeszcze nie pływa 😁, ale sam nie wie gdzie i kiedy będzie pływał więc się zabezpieczył.😁
👍
A w ten poniedziałek właśnie miał pływać na Rűgen , ale nastąpiło pogorszenie pogody.

Użytkownik Kayak Fishing Poland edytował ten post 06 luty 2018 - 11:50

#699 OFFLINE   mmedenski

mmedenski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 197 postów

Napisano 06 luty 2018 - 13:45

Jak ktoś chce się spotkać i porozmawiac to będę na targach w Poznaniu na kajakach Hobie.👍

Może wiesz czy ktoś będzie się wystawiam z innymi kajakami. Chętnie by m przyjechał, ale hobie mam pod nosem

#700 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 luty 2018 - 13:52

Musisz sprawdzić

Tak wpadaj to pogadamy o wszystkich kajakach.

Użytkownik Kayak Fishing Poland edytował ten post 06 luty 2018 - 14:02

• Dano. lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych