Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

Zdj臋cie

W臋dkarski kajak

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
2478 odpowiedzi w tym temacie

#1081 ONLINE   Hurrican

Hurrican

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 276 post贸w
  • LokalizacjaLublin
  • Imi臋:Piotr

Napisano 21 marzec 2018 - 07:31

vBartek, bardzo dzi臋kuj臋. Nie wiem czy ogarn臋 bo nie jestem za bardzo techniczny. Mo偶e poprosz臋 kumpla "z艂ot膮 r膮czk臋", bo ten zestaw widz臋 jest bardzo u偶yteczny. Lubi臋 nagrywa膰 a on daje bardzo du偶o mo偶liwo艣ci ustawienia kamerki. Jedn膮 kamerk膮 mo偶esz pokaza膰 wiele perspektyw. 艢wietny patent, gratuluj臋:)    

#1082 OFFLINE   wobler129

wobler129

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4453 post贸w
  • LokalizacjaLubuskie
  • Imi臋:Maciej
  • Nazwisko:Jagodzi艅ski

Napisano 21 marzec 2018 - 08:53

Ja od dw贸ch sezon贸w u偶ywam suchego kombinezonu. Koszt spory ale naprawd臋 warto. 呕aden deszcz, czy wywrotka nie straszne. Zast臋puje r贸wnie偶 kamizelk臋 ratunkow膮. Bardzo przydatny przy wodowaniu w trudnych warunkach. Ponadto, przy bardzo niskich temperaturach niezast膮piony ze wzgl臋d贸w bezpiecze艅stwa - przy ewentualnej przymusowej k膮pieli nie ma ryzyka szybkiego wych艂odzenia organizmu. Idealne rozwi膮zanie na kajak.   

Tylko taki kombinezon nie nadaje si臋 chyba na 艂owienie wiosn膮 czy wczesn膮 jesieni膮? B臋dzie za ciep艂y?

#1083 OFFLINE   @Brig

@Brig

Przedstawiciel marki KFP Watersports

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imi臋:Arek

Napisano 21 marzec 2018 - 09:02

Jest jak w saunie , do tego gumy na szyji i r臋kawach bardzo nie wygodne.
Szyja czerwona , a na mojej to si臋 nie dopina.馃槂
Kajak jest bardzo trudny w doborze odzie偶y z jednej strony cieplo jak si臋 ruszasz a z drugiej zimno jak d艂ugo stoisz.
Czesto robi臋 tak , 偶e jak mi zimno po d艂ugim postoju odkladam na moment bojk臋 kotwiczn膮 i robi臋 par臋 rundek dla rozgrzewki po czy wracam na miejsce kotwiczwnia (listopad , grudzie艅)
Starcza na jakie艣 2 g stania bo odzie偶 kumuluje ciep艂o.
Najlepiej zak艂ada膰 co艣 jak na narty.

U偶ytkownik Kayak Fishing Poland edytowa艂 ten post 21 marzec 2018 - 09:04

#1084 ONLINE   Hurrican

Hurrican

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 276 post贸w
  • LokalizacjaLublin
  • Imi臋:Piotr

Napisano 21 marzec 2018 - 09:11

Tylko taki kombinezon nie nadaje si臋 chyba na 艂owienie wiosn膮 czy wczesn膮 jesieni膮? B臋dzie za ciep艂y?

Wobler, tylko latem. Przy temperaturach ok 12-15 i jeszcze przy wietrze, jest spoko. Nie czujesz aby by艂o za gor膮co. Kwestia ubioru pod spodem. P贸藕na jesie艅, zima wczesna wiosna - naprawd臋 super. U偶ywam go nie tylko do kajakowania, ale i do 艂owienia z 艂贸dki. 呕aden deszcz nie straszny. Czasem nawet dobre ciuchy mi przemaka艂y, a przy tym kombinezonie lux. Waha艂em si臋 przed jego kupnem, bo wydawa艂o mi si臋 偶e b臋dzie niewygodny, ale trafi艂em na okazyjn膮 cen臋 i kupi艂em i nie 偶a艂uj臋, wr臋cz przeciwnie. Gdy ten zu偶yj臋, od razu kupi臋 nowy.  

#1085 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 post贸w
  • LokalizacjaRoztocze
  • Imi臋:Mateusz

Napisano 21 marzec 2018 - 11:59

Ciekawe jak takie rozwi膮zanie na d艂u偶sz膮 met臋 si臋 sprawdza , w sensie w praktyce podczas w臋dkowania .  

#1086 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 marzec 2018 - 12:07

Nie jestem tego zwolennikiem.
Wed艂ug mnie sonarpod trzeba wykorzysta膰 do tego do czego jest przeznaczony u艂atwia to monta偶 echa , a silniczek zak艂eda膰 z ty艂u.
  • mmedenski lubi to

#1087 OFFLINE   mmedenski

mmedenski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 197 post贸w

Napisano 21 marzec 2018 - 12:27

Do trollingu, raczej wskazany silnik (lub peda艂y), cho膰 pewnie si臋 da i na wios艂ach. Do p艂ywania jako pomocnik, jak robisz du偶e dystanse. Wszystko zale偶y jak p艂ywasz i 艂owisz. Rekreacyjnie na kr贸tszych dystansach silnik zb臋dny, szkoda targa膰 graty by pop艂ywa膰 godzin臋 czy dwie, ale na ca艂y dzie艅 zabieram silnik. Kiedy艣 zamieni臋 na hobie i temat silnika si臋 sko艅czy u mnie馃槈

Na ma艂ym silniku mo偶na p艂yn膮膰 5-6 km/h, ale nie chodzi o pr臋dko艣膰 bo ta i tak nie jest du偶a, ale wspomaganie wios艂owania na ma艂ym biegu. Je艣li tak kto艣 podejdzie do tematu silnika w kajaku, to wystarczy najmniejszy motor 18-20 lbs i aku 50 ah, stosunkowo lekki zestaw pozwalaj膮cy wspomaga膰 si臋 przez kilka godzin. Kupi艂em za du偶y akumulator 80ah i troch臋 ci臋偶ko馃槀 P艂ywam przewa偶nie 15-20 km i sporo w aku jeszcze zostaje.

Najlepiej zamontowa膰 motor z ty艂u, s膮 r臋ce wolne i mo偶na porzuca膰 kijkiem.

#1088 OFFLINE   mmedenski

mmedenski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 197 post贸w

Napisano 21 marzec 2018 - 12:31

Nie jestem tego zwolennikiem.
Wed艂ug mnie sonarpod trzeba wykorzysta膰 do tego do czego jest przeznaczony u艂atwia to monta偶 echa , a silniczek zak艂eda膰 z ty艂u.

Dok艂adnie

#1089 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 post贸w
  • LokalizacjaRoztocze
  • Imi臋:Mateusz

Napisano 21 marzec 2018 - 12:31

Chodzi o to tak偶e , 偶e prostszego rozwi膮zania chyba nie ma . I znikoma ingerencja w konstrukcj臋  .  Fakt , 偶e troche przestrzeni ub臋dzie i mo偶e troche przeszkadza膰 przy w臋dkowaniu ale te偶 jaki艣 tam spos贸b na zamontowanie silnika jest  :)

#1090 OFFLINE   mmedenski

mmedenski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 197 post贸w

Napisano 21 marzec 2018 - 12:33

A co do kombinezonu - nie jest jak w saunie. Gumy na pocz膮tku, szczeg贸lnie ta na szyi rzeczywi艣cie wydaj膮 si臋 niekomfortowe, ale po paru p艂ywaniach cz艂owiek tak si臋 przyzwyczaja, 偶e nie czuje tego dyskomfortu. Te gumy musz膮 by膰 - bo daj膮 super szczelno艣膰 i przez to bezpiecze艅stwo. Od dw贸ch lat korzystam z kombinezonu i jestem bardzo zadowolony. Tylko latem w nim nie p艂ywam z oczywistych wzgl臋d贸w, cho膰 jak ch艂odniej i wietrznie, a w szczeg贸lno艣ci jak pada, to wol臋 w nim ni偶 w jaki艣 ciuchach przeciwdeszczowych. Kombinezony s膮 drogie, ale je艣li kto艣 mo偶e wygospodarowa膰 na to kwot臋, to nie po偶a艂uje. Zreszt膮 jest wiele bardzo pozytywnych opinii ludzi, kt贸rzy u偶ywaj膮 kombinezon贸w do w臋dkowania z 艂贸dek, a w szczeg贸lno艣ci w w臋dkarstwie morskim, gdzie fale wlewaj膮 si臋 na pok艂ad. Kontakt z wod膮 w kajaku jest nieodzowny, od wodowania, poprzez wlewaj膮ce si臋 na pok艂ad fale, czy zwyk艂y deszcz, co przy ni偶szych temperaturach daje pe艂ny komfort 艂owienia, nie m贸wi膮c ju偶 o bezpiecze艅stwie. Jako u偶ytkownik takiego kombinezonu przy kajakowaniu mog臋 go poleci膰. Nie podaj臋 oczywi艣cie firmy - 偶eby nie zarzucono mi dzia艂a艅 komercyjnych ;)

A te s艂uchacze na kajak s膮 z takiego materia艂u jak te nurkowe? Czy jakie艣 takie bardziej z membran膮?

U偶ytkownik mmedenski edytowa艂 ten post 21 marzec 2018 - 12:35

#1091 OFFLINE   mmedenski

mmedenski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 197 post贸w

Napisano 21 marzec 2018 - 12:39

Chodzi o to tak偶e , 偶e prostszego rozwi膮zania chyba nie ma . I znikoma ingerencja w konstrukcj臋 . Fakt , 偶e troche przestrzeni ub臋dzie i mo偶e troche przeszkadza膰 przy w臋dkowaniu ale te偶 jaki艣 tam spos贸b na zamontowanie silnika jest :)

Pro艣ciej jest zamontowa膰 za plecami na belce aluminiowej, ale ca艂y pic by sterowa膰 peda艂ami i pokr臋t艂em

#1092 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 marzec 2018 - 13:14

Chodzi o to tak偶e , 偶e prostszego rozwi膮zania chyba nie ma . I znikoma ingerencja w konstrukcj臋 . Fakt , 偶e troche przestrzeni ub臋dzie i mo偶e troche przeszkadza膰 przy w臋dkowaniu ale te偶 jaki艣 tam spos贸b na zamontowanie silnika jest :)

Jest zdi臋cie pogl膮dowe jak zamie艣ci膰 silnik z ty艂u bez 偶adnej inger臋cji i szbko go zdemontowa膰.

#1093 OFFLINE   Vader

Vader

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 post贸w
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 21 marzec 2018 - 13:51

No dobra CZUPURKI i nie tylko, pochwalcie si臋 jakie d艂ugie kije u偶ywacie w臋dkujac z kajaka (sp艂awik i spining). Pewnie to sprawa bardzo indywidualna, ale jestem ciekaw.

Kompletuje sprz臋t. Kupi艂em w zesz艂ym roku NUCANOE Frontiera 12. Obecnie go doposa偶am i przygotowuj臋 do eksploatacji. Du偶o rzeczy (pierdu艂 a jestem gad偶ecia偶em)  kupi艂em w sklepie 

www.kajakpeca.hu. Czekam na przesy艂ke, wi臋c co艣 wi臋cej o jako艣ci obs艂ugi klienta napisz臋  za kilka dni. 

Temat kajaka w臋dkarskiego TU obserwuj臋 od kilku lat i ciesz臋 si臋, 偶e jest nas coraz wi臋cej. Przynajmniej b臋dzie mo偶na wymieni膰 si臋 do艣wiadczeniem.

Kto艣 rzuci艂 has艂o wsp贸lnego spotkania. Super pomys艂. Proponuj臋 na pocz膮tek  jezioro w centralnej Polsce, 偶eby by艂 w miar臋 sprawiedliwy dojazd. Mo偶e jaki艣 weekend w lipcu na pocz膮tek. Jestem ze Szczecina i co do miejsca nic nie zaproponuj臋. 

Pozdrawiam 

#1094 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 marzec 2018 - 14:13

Wynagrodzenie w got贸wce nie bedzie i jajek te偶 , bo zjadlem , ale flaszk臋 to wiem z kim wypij臋.
Aby zapomnie膰 o tym koszmarnym dniu.874ab587031f0d93c263012a4f18eae1.jpg

Wys艂ane z mojego SM-G950F przy u偶yciu Tapatalka
  • Kowalski_P lubi to

#1095 OFFLINE   Tu nie ma ryb.

Tu nie ma ryb.

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1200 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imi臋:艁ukasz

Napisano 21 marzec 2018 - 15:58

dobra ju偶, cicho :) nie ma si臋 co ekscytowa膰 bo faktycznie ubijemy fajny temat. 

Za艂膮czony plik  Zrzut ekranu 2018-03-07 o 09.59.19.jpg   32,27 KB   27 Ilo艣膰 pobra艅

ciekawe czy ta podr贸ba hobie b臋dzie robi膰 robot臋 ? 

• gulf lubi to

#1096 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 post贸w
  • LokalizacjaP L

Napisano 21 marzec 2018 - 16:03

W膮tek posprz膮tany.

Kolejne 'wycieczki' zako艅cz膮 si臋 - solidarnymi - ostrze偶eniami.

• vBartek, lukson i Hurrican lubi膮 to

#1097 OFFLINE   Kowalski_P

Kowalski_P

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 34 post贸w
  • LokalizacjaStargard
  • Imi臋:Przemek

Napisano 21 marzec 2018 - 16:09

No dobra CZUPURKI i nie tylko, pochwalcie si臋 jakie d艂ugie kije u偶ywacie w臋dkujac z kajaka (sp艂awik i spining). Pewnie to sprawa bardzo indywidualna, ale jestem ciekaw.
Kompletuje sprz臋t. Kupi艂em w zesz艂ym roku NUCANOE Frontiera 12. Obecnie go doposa偶am i przygotowuj臋 do eksploatacji. Du偶o rzeczy (pierdu艂 a jestem gad偶ecia偶em) kupi艂em w sklepie
www.kajakpeca.hu. Czekam na przesy艂ke, wi臋c co艣 wi臋cej o jako艣ci obs艂ugi klienta napisz臋 za kilka dni.
Temat kajaka w臋dkarskiego TU obserwuj臋 od kilku lat i ciesz臋 si臋, 偶e jest nas coraz wi臋cej. Przynajmniej b臋dzie mo偶na wymieni膰 si臋 do艣wiadczeniem.
Kto艣 rzuci艂 has艂o wsp贸lnego spotkania. Super pomys艂. Proponuj臋 na pocz膮tek jezioro w centralnej Polsce, 偶eby by艂 w miar臋 sprawiedliwy dojazd. Mo偶e jaki艣 weekend w lipcu na pocz膮tek. Jestem ze Szczecina i co do miejsca nic nie zaproponuj臋.
Pozdrawiam

Kolego a ja ze Stargardu.
Sezon zaczynam od jeziora Sierakowo ko艂o Wapnicy jak co艣 zapraszam na wsp贸lne pomachanie wios艂em :)

• @Brig lubi to

#1098 OFFLINE   Kowalski_P

Kowalski_P

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 34 post贸w
  • LokalizacjaStargard

Napisano 21 marzec 2018 - 16:17

Koledzy a widzieli艣cie ju偶 nowo艣膰 w Juli hehe
Cena przyzwoit膮 ciekawe jak z jako艣ci膮 wykonania.
8c0badda7a834296b28f354866d9a5b4.jpg

#1099 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 marzec 2018 - 16:18

Lipa dramat.馃挭馃憤
Poczekaj jak b臋d膮 w prom za 1800 mo偶na bra膰.

Sprecyzuje by nie by艂o nie dom贸wie艅.

Jest to kopia Ameryka艅skiego Old Town Predator bardzo popularny w stanach w 2015 roku.
Plusy stabilny , dobrze p艂ywa do przodu.
Minusu brak mo偶liwo艣ci szybkiego demonta偶u fotela co bardzo podwy偶sza wag臋 przy za艂adunku , s艂abo skr臋ca i wypustki na kad艂ubie uniemo偶liwiaj膮 przewo偶enie do g贸ry dnem.
Kawa艂 mela.馃挭
Jako艣膰 wykonania 艣rednia.

U偶ytkownik Kayak Fishing Poland edytowa艂 ten post 21 marzec 2018 - 17:05

#1100 OFFLINE   Kowalski_P

Kowalski_P

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 34 post贸w
  • LokalizacjaStargard

Napisano 21 marzec 2018 - 16:30

Lipa dramat.
Poczekaj jak b臋d膮 w prom za 1800 mo偶na bra膰.

Ja Areczku jestem szcz臋艣liwym posiadaczem Lura 11,5 i nic wi臋cej do szcz臋艣cia na chwil臋 obecn膮 niepotrzebuje ;)

Tak tylko rzuci艂em tematem :)

• @Brig lubi to

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 4

0 u偶ytkownik贸w, 4 go艣ci, 0 anonimowych