Dobrze, ze Ty sie znasz.
Wszyscy chyba wiedza o co chodzi w tym watku.
Ch艂opie oszcz臋d藕 nam tego, masz priva
Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.
Napisano 23 pa藕dziernik 2018 - 16:06
Dobrze, ze Ty sie znasz.
Wszyscy chyba wiedza o co chodzi w tym watku.
Napisano 23 pa藕dziernik 2018 - 16:21
U偶ytkownik Kayak Fishing Poland edytowa艂 ten post 23 pa藕dziernik 2018 - 16:23
Napisano 24 pa藕dziernik 2018 - 13:12
@Kayak Fishing Poland
A mo偶esz co艣 napisa膰 o kajaku WILDFISH 9, jest to chyba najta艅sza opcja dla ludzi z grupy "Zubo偶a艂ej Szlachty" jak ja. Nie mam, a jak bym mia艂, to mi szkoda wyrzyga膰 3k++ PLN na co艣 lepszego. Czy to nadaje si臋 do czegokolwiek ? Ja szukam co艣 pod rzek臋 typu B贸br gdzie wykonywa艂bym typowe sp艂ywy z opcj膮 艂owienia, odcinkami raczej spokojnymi. Ewentualnie jakie艣 mniejsze jezioro.
Marzy mi si臋 sp艂yw z opcjami postoju w ciekawszych miejscach. Co polecasz pod takie marzenia ?
Napisano 24 pa藕dziernik 2018 - 13:58
馃浂馃浂馃浂馃浂馃浂馃浂馃浂馃浂馃浂馃浂馃浂馃浂馃浂馃浂馃浂馃浂馃浂馃浂馃浂馃浂馃浂@Kayak Fishing Poland
A mo偶esz co艣 napisa膰 o kajaku WILDFISH 9, jest to chyba najta艅sza opcja dla ludzi z grupy "Zubo偶a艂ej Szlachty" jak ja. Nie mam, a jak bym mia艂, to mi szkoda wyrzyga膰 3k++ PLN na co艣 lepszego. Czy to nadaje si臋 do czegokolwiek ? Ja szukam co艣 pod rzek臋 typu B贸br gdzie wykonywa艂bym typowe sp艂ywy z opcj膮 艂owienia, odcinkami raczej spokojnymi. Ewentualnie jakie艣 mniejsze jezioro.
Marzy mi si臋 sp艂yw z opcjami postoju w ciekawszych miejscach. Co polecasz pod takie marzenia ?
U偶ytkownik Kayak Fishing Poland edytowa艂 ten post 24 pa藕dziernik 2018 - 14:05
Napisano 24 pa藕dziernik 2018 - 14:21
82kg, 185cm - bede na Rybomanii 2018 Warszawa i mam zamiar wsi膮艣膰 do jakiego艣 dziadostwa poni偶ej 3k++ PLN. Wst臋pnie przymierz臋, a zakup planuje na wiosn臋. Powiedz mi jakie jest zanurzenie takiego kajaka, czy p艂ycizny typu oko艂o 30cm trzeba po Warszawsku pokonywa膰 ? (dup.. po pisaku). Bo tak z obserwacji rzeki widz臋 偶e zdarzaj膮 si臋 odcinki gdzie woda idzie szerokim korytem i jest p艂ytko. Wiadomo po Odrze by do Ba艂tyku p艂yn膮艂 ale my艣l膮c o ma艂ych rzekach obawiam si臋 odcink贸w gdzie trzeba b臋dzie ci膮gn膮膰 dziada.
Napisano 24 pa藕dziernik 2018 - 15:04
Napisano 24 pa藕dziernik 2018 - 15:07
Napisano 02 listopad 2018 - 09:59
U偶ytkownik Kayak Fishing Poland edytowa艂 ten post 02 listopad 2018 - 10:04
Napisano 02 listopad 2018 - 21:44
Napisano 02 listopad 2018 - 23:19
E tam, jeden na dwa wypasione kajaki馃槈
Mog艂e艣 go z艂owi膰 na zawodach, da艂by wygran膮
Napisano 03 listopad 2018 - 20:10
Napisano 04 listopad 2018 - 08:35
.@Kayak Fishing Poland
Napisano 04 listopad 2018 - 18:28
Napisano 04 listopad 2018 - 22:38
Dobry wiecz贸r Panom, dojrzewa we mnie potrzeba posiadania w艂asnego 艣rodka p艂ywaj膮cego i z ogromn膮 ciekawo艣ci膮 przebrn膮艂em przez ca艂y w膮tek. Nadal jestem g艂upi jak na pocz膮tku bo nie wiem czy w og贸le powinienem my艣le膰 o kajaku. Dlaczego? Moim 艂owiskiem jest zlewisko bugo-narwijki poni偶ej zapory w D臋be. Wa偶臋 106 kg przy wzro艣cie 187 cm (tak wiem 偶e jestem gruby ). Decyduj膮c si臋 na kajak my艣l臋 o wzgl臋dach praktycznych ale nie wiem jak jest z kotwiczeniem na rzece (czy s膮 modele wyposa偶one fabrycznie w odpowiedni osprz臋t), mieszkam 700 metr贸w od rzeki i poszukiwa艂bym rozwi膮zania kt贸re pozwoli mi transportowa膰 sprz臋t bez samochodu (powiedzmy 偶e ju偶 spotka艂em "dobrych" ludzi kt贸rzy ot dla 偶artu wybili mi szyb臋), nie mam warunk贸w do przetrzymywania 艂贸dki na posesji a 偶e cz臋sto bywam jednak w Stolicy to zapewne szybko by zainteresowa艂a "dobrych" ludzi. Widzia艂em sprz臋t z nap臋dem - czy takie cudo nadaje si臋 na rzek臋? Mo偶e kto艣 z koleg贸w w臋dkarzy pomo偶e mi znale藕膰 odpowiednie rozwi膮zanie sprz臋towe? Z g贸ry dzi臋kuj臋.
Napisano 05 listopad 2018 - 08:32
Ta艅sza alternatywa ? Przeca ten Predator kosztuje tyle co produkcja filmu po tym tytu艂em.
Zapodaj co艣 do ceny 艣redniej krajowej netto (2-3k PLN).
Napisano 05 listopad 2018 - 08:36
@ wisnia1999
Ta艅sza alternatywa ? Przeca ten Predator kosztuje tyle co produkcja filmu po tym tytu艂em.
Napisano 05 listopad 2018 - 08:36
Ci臋偶ko w tej cenie co艣 nowego, a z nap臋dem. Jeszcze nienznalazlem .@ wisnia1999
Napisano 05 listopad 2018 - 09:29
Dobry wiecz贸r Panom, dojrzewa we mnie potrzeba posiadania w艂asnego 艣rodka p艂ywaj膮cego i z ogromn膮 ciekawo艣ci膮 przebrn膮艂em przez ca艂y w膮tek. Nadal jestem g艂upi jak na pocz膮tku bo nie wiem czy w og贸le powinienem my艣le膰 o kajaku. Dlaczego? Moim 艂owiskiem jest zlewisko bugo-narwijki poni偶ej zapory w D臋be. Wa偶臋 106 kg przy wzro艣cie 187 cm (tak wiem 偶e jestem gruby ). Decyduj膮c si臋 na kajak my艣l臋 o wzgl臋dach praktycznych ale nie wiem jak jest z kotwiczeniem na rzece (czy s膮 modele wyposa偶one fabrycznie w odpowiedni osprz臋t), mieszkam 700 metr贸w od rzeki i poszukiwa艂bym rozwi膮zania kt贸re pozwoli mi transportowa膰 sprz臋t bez samochodu (powiedzmy 偶e ju偶 spotka艂em "dobrych" ludzi kt贸rzy ot dla 偶artu wybili mi szyb臋), nie mam warunk贸w do przetrzymywania 艂贸dki na posesji a 偶e cz臋sto bywam jednak w Stolicy to zapewne szybko by zainteresowa艂a "dobrych" ludzi. Widzia艂em sprz臋t z nap臋dem - czy takie cudo nadaje si臋 na rzek臋? Mo偶e kto艣 z koleg贸w w臋dkarzy pomo偶e mi znale藕膰 odpowiednie rozwi膮zanie sprz臋towe? Z g贸ry dzi臋kuj臋.
Napisano 05 listopad 2018 - 10:12
700m to dasz rad臋 poci膮gn膮膰 kajak na kolkach, o ile nie jest grz膮sko i masz mo偶liwo艣膰 zwodowania go na rzek臋. Gorzej mo偶e by膰 z przechowaniem kajaka, je艣li nie masz gdzie go schowa膰.
Powiniene艣 pomy艣le膰 nad dmuchanym kajakiem, s膮 takie o jako艣ci ponton贸w, wa偶膮 poni偶ej 20 kg i s膮 mobilne.
Napisz co艣 o 艂owisku bo je艣li to bardzo bystra rzeka to mo偶e si臋 okaza膰 偶e bez silnika nie wr贸cisz na miejsce
Mam tward膮 drog臋 prowadz膮c膮 bezpo艣rednio do rzeki wi臋c nie powinno by膰 problemu. Co do charakteru rzeki to jest to praktycznie odcinek przyuj艣ciowy raczej bez wi臋kszych niespodzianek chocia偶 艂owi膮c feederem 100 g. bywa za lekko. 呕eby jednak skutecznie po艂owi膰 trzeba si臋 dosta膰 do rynienek kt贸re znajduj膮 si臋 po 艣rodku koryta i dlatego niepokoj臋 si臋 czy dam rad臋 przy bud偶ecie powiedzmy 12-15 tysi臋cy zorganizowa膰 "bezpieczny" umo偶liwiaj膮cy kotwiczenie kajak. Co do przechowywania to zastanawiam si臋 nad drobn膮 modernizacj膮 gara偶u tak aby podwiesza膰 go na bloczkach pod dachem.
Napisano 05 listopad 2018 - 17:21
Mam tward膮 drog臋 prowadz膮c膮 bezpo艣rednio do rzeki wi臋c nie powinno by膰 problemu. Co do charakteru rzeki to jest to praktycznie odcinek przyuj艣ciowy raczej bez wi臋kszych niespodzianek chocia偶 艂owi膮c feederem 100 g. bywa za lekko. 呕eby jednak skutecznie po艂owi膰 trzeba si臋 dosta膰 do rynienek kt贸re znajduj膮 si臋 po 艣rodku koryta i dlatego niepokoj臋 si臋 czy dam rad臋 przy bud偶ecie powiedzmy 12-15 tysi臋cy zorganizowa膰 "bezpieczny" umo偶liwiaj膮cy kotwiczenie kajak. Co do przechowywania to zastanawiam si臋 nad drobn膮 modernizacj膮 gara偶u tak aby podwiesza膰 go na bloczkach pod dachem.
U偶ytkownik Kayak Fishing Poland edytowa艂 ten post 05 listopad 2018 - 17:44
0 u偶ytkownik贸w, 2 go艣ci, 0 anonimowych