Zna ktoś może, jakieś dobre miejsca na szczuplego o tej porze roku? Pobawimy się w trolling, ale każda wskazówką będzie na wagę złota
Z góry dzięki
Użytkownik lipo edytował ten post 15 listopad 2014 - 10:13
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 15 listopad 2014 - 10:12
Użytkownik lipo edytował ten post 15 listopad 2014 - 10:13
Napisano 15 listopad 2014 - 10:19
Napiszcie na mojanorwegia.pl , sporo Polakow mieszka w Moss pewnie łowią ryby na tym jeziorze.Pozdrawiam.
Napisano 15 listopad 2014 - 19:12
Moja Norwegia"kto by ostatniol na rykach gadac" ponat 88 tys wejsc Przemo,Jaro.Krzys,Adas i moja skromna osoba, sluzymy pomoca ,mozna sie tam umowic na ryby jest sprzet plywajacy itp. choc teraz z duzymi lajbami jest problem bo juz sa zdokowane
Użytkownik marius13 edytował ten post 15 listopad 2014 - 19:32
Napisano 25 luty 2017 - 20:42
Witajcie,
jak w temacie. Podzielcie się jak wam idzie i jak łowicie. Zanęcacie jakoś ? Co ja tutaj mogę kupić do zanęcania .. nie widzę tu nawet w sklepach koszyczków itp do zanęt. Tu się nie zanęca?
Użytkownik Kerrigan edytował ten post 25 luty 2017 - 20:55
Napisano 25 luty 2017 - 21:01
a gdzie mieszkasz tej norwegi, heneralnie , blaszka podlodowa i ogien , mozna z robakiem mormyszke albo jakis blinker ale to nie moja bajka
Napisano 25 luty 2017 - 21:10
Na południu region Telemark. Skąd te robaki na mormyszkę. Tutaj robaków nie sprzedają lol ;p
Napisano 25 luty 2017 - 21:11
Kup czerwone mady, jak nie znajdziesz to białe albo rosówki i to co kolega pisze wyżej. Sprzedają w XXL zapytaj obsluge sklepu.
Użytkownik Grzegorz23 edytował ten post 25 luty 2017 - 21:16
Napisano 25 luty 2017 - 21:19
ok. Tam chyba tylko sztuczne robaki nie ?
Złowiliście coś ?
Napisano 25 luty 2017 - 21:56
sztuczne też są, w lodówce masz żywe, białe, czerwone, duże,średnie rosówki i nie tylko w wyżej wymienionym sklepie. U mnie w Rogaland nie ma lodu, a jak jest to jest za cienki, żeby na niego wchodzić, pogoda typowo angielska.
Napisano 26 luty 2017 - 00:01
kurde ja tam lodówki nie widziałem. OK dzięki ! Zwrócę uwagę na lodóweczkę. Pzdrawiam !
Napisano 26 luty 2017 - 12:35
Bo trudno ją wypatrzeć, nie zawsze jest na dziale wędkarskim. Najprościej jest zapytać obsługę. Pozdrawiam.
Napisano 26 luty 2017 - 12:41
a jak jest ochotka po norwesku ? to są te czerwone mady co kolega wyżej wspomniał ? ;p
Użytkownik Kerrigan edytował ten post 26 luty 2017 - 13:33
Napisano 02 marzec 2017 - 23:16
a jak jest ochotka po norwesku ? to są te czerwone mady co kolega wyżej wspomniał ? ;p
Zapytaj profesora Google'a. Jak nie będzie wiedział, to wpisz:"ochota", a potem dodaj przymiotnik: mała...
Napisano 18 sierpień 2022 - 18:10
Łowi ktoś na jeziorze MJØSA okolice Biri?
Czy potrzebne są jakieś zezwolenia na połów z brzegu?
Napisano 18 sierpień 2022 - 21:37
Napisano 20 grudzień 2022 - 14:31
Są 2 lub 3 miejsca na wyjazd pod koniec maja na 2 tygodnie do Norwegii na morze .
Kolega z żoną wypadli z wyjazdu bo naszło ich na budowę domu a jak oni nie to jego szwagier też nie pojedzie .
Wyjazd nie stricte wędkarski gdzie na łowieniu spędza się jakieś 20h na dobę , aż takiego pierdolca nie mam .
W okolicy do zobaczenia Trollstigen ( byłem ale mam chęć powtórzyć ) , Alesund ( nie byłem ) i Atlanterhavsvegen (chcę być , polecam wygooglać ) .
Halibutów po 100kg nie gwarantuję , nawet byłbym zdziwiony widząc takiego ale dorsze , molwy , rdzawce czy zębacze powinny brać . Na sztuki rekordowe bym nie liczył ale wyciągnięcie dorsza 5-10kg ze 100m to jednak łapy bolą .
Na razie ekipa składa się z kolegi ( kupił minibusa na takie wyjazdy ) , jego żony i mnie , szukamy pary chętnej pojechać turystycznie / wędkarsko lub 2 wędkarzy ale bez napinania się na pozysk filetów za wszelką cenę - przestrzegamy limitów norweskich a nawet jeśli już bierzemy to mniej .
Najważniejsze CENA - mam cichą nadzieję że całość zamknie się w kwocie MAKSYMALNIE : 4500 , liczę z naddatkiem bo nie wiem ile jego van pali ropy , ile będzie kosztował bilet na prom , ile będzie paliła łódź .
Co obejmuje cena ?
- wynajęcie domu z łodzią
- bilety promowe tam i z powrotem z kabinami
- nocleg po trasie tam i nazad w jakimś B&B lub kampingu
- paliwo do auta i łodzi
- koszty zakupów w Polsce ( żywność , środki czystości )
- zrzutka już na miejscu po 300-350NOK/2 tygodnie na pierdoły typu masło / mleko / ew. pieczywo chociaż lepeij zabrać bo ich jest marne
ps. Oczywiście w kosztach nie ujmuję zachcianek indywidualnych , mnie jak najdzie na miskę zupy za 150NOK czy hamburgera w podobnej cenie - trudno / świetnie . Ja mam wakacje to i portfel ma , zawsze można mu ulżyć
https://www.tourist-...HG2ZFKfMxdfUuGY
Napisano 20 grudzień 2022 - 15:23
Można nacieszyć się widokami, wyprawa busem ma też swoje zalety. Na pogodę i ryby nigdy nie ma się wpływu. Osobiście polecam taką wyprawę, bałtyckie dorsze się skończyły i raczej nie ma szans aby te czasy wróciły.
Napisano 20 grudzień 2022 - 17:58
Można nacieszyć się widokami, wyprawa busem ma też swoje zalety. Na pogodę i ryby nigdy nie ma się wpływu. Osobiście polecam taką wyprawę, bałtyckie dorsze się skończyły i raczej nie ma szans aby te czasy wróciły.
Właśnie ze względu na widoki samochodem i później niezależność , za bardzo wieje ? Jedziemy gdzieś pozwiedzać , porobić zdjęcia .
Żeby nie było - 7 razy byłem i ciągle mało .
Napisano 09 luty 2023 - 18:21
Napisano 15 luty 2023 - 20:49
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych