Ja pobieram ręką w rękawicy i podbierak nie jest potrzebny.
Tak też powiesz w przypadku kontroli? Niektóre okręgi przy spinningu wymagają noszenia podbieraka, taki regulamin.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 12 październik 2018 - 10:49
Ja pobieram ręką w rękawicy i podbierak nie jest potrzebny.
Napisano 06 listopad 2018 - 07:06
Panowie czy ktoś miał do czynienia z tymi podbierakami...? Mono, wsuwana sztyca, kosz z jednego kawałka, mocowanie wygląda na solidne, tylko czy siatka pokryta silikonem, tylko oczka 6mm, no i cena ok...
https://www.mikado.p...ak-mnet-s168070
Napisano 16 listopad 2018 - 14:28
Koledzy, jaki podbierak polecacie ? Koniecznie składany i koniecznie z długą siatką, by zmieścić duże ryby (80-100 cm)
Napisano 16 listopad 2018 - 14:40
Polecam największy składany podbierak od Foxa, to ta droższa opcja:
received_184852795787429.jpeg 62,35 KB 25 Ilość pobrań
Duża ryba wchodzi w niego bez problemu.
Jako tańszy, niczym nieustępujący polecam największy składany od JMC Adventure.
Foxa mam nadal, Jmc niestety utopiłem
Ps. Pewnie przeniosą Ci zaraz post
Napisano 16 listopad 2018 - 14:59
Polecam największy składany podbierak od Foxa, to ta droższa opcja:
Duża ryba wchodzi w niego bez problemu.
Jako tańszy, niczym nieustępujący polecam największy składany od JMC Adventure.
Foxa mam nadal, Jmc niestety utopiłem
Ps. Pewnie przeniosą Ci zaraz post
A w tym podbieraku teściową trzymasz czy to inny stwór ??
Wygląda na tołpygę
Użytkownik Derrek edytował ten post 16 listopad 2018 - 15:06
Napisano 16 listopad 2018 - 19:45
Napisano 06 grudzień 2018 - 22:47
Poszukuję podbieraka na szczupaki 100+
Z tym, że zdecydowanie do brodzenia, nie chodzi o wielokilometrowe spacery.
Raczej przemieszczanie się po pas w wodzie z podczepionym do kamizelki.
Preferuję obręcz stałą z krótką rączką, długa gumowa - gumowana siatka z dużymi oczkami.
Najlepiej wszystko stałe nierozkładane.
Napisano 09 grudzień 2018 - 22:32
Napisano 20 grudzień 2018 - 13:55
A co myślicie o podbierakach od Savage Gear ? Na przykład takich jak poniżej:
https://allegro.pl/o...50cm-7400426832
Napisano 21 grudzień 2018 - 09:32
Używał ktoś? Dzisiaj widziałem w sklepie j wygląda solidnie. Zastanawiam się czy brać tego Mistralla, czy Cormorana kdon składanego w podobnych wymiarach?
Kupiłem kilka miesięcy temu. Porównywałem z SG, Cormoranem i na pierwszy rzut oka podbieraki podobne. Jestem ciekaw trwałości materiałów, bo różnica w cenie w porównaniu ze wspomnianymi duża. Za tego Mistrala zapłaciłem ok 120 zł. Wygodny podbierak ze składanym koszem, łatwy w transporcie. Siatka mocna, z dużymi oczkami. Spokojnie wszedł do niego sum 130 cm. Ogólnie komfort używania dużego podbieraka niezaprzeczalny;)
Napisano 11 kwiecień 2019 - 20:49
Napisano 12 kwiecień 2019 - 10:13
Używa ktoś podbieraka WESTIN ? Bo zastanawiam się nad nim i nie wiem czy rozm. L czy XL. L widziałem na żywo to trochę płytki 50cm ale bardziej pewnie poręczny do transportu i na łódce (bo to kosze nie składane).
Wymiary:
L - 60x70 głęb. 50
XL - 70x85 głęb. 80 i ma taśmę do przytrzymania siatki.
XL pewnie super na duże pike bo można w takiej długiej siatce komfortowo rybę chwilkę przytrzymać i pewnie dobrze podebrać. Tylko że u mnie przeważnie mniejsze ryby (a raz w roku SE) a na łódce pewnie taki XL dużo miejsca zajmuje...i bądź mądry co tu wybrać.
Proszę o opinię użytwowników tych podbieraków.
Zerknij na drugi opisany (Dragon). Sklada sie na pol i dzieki temu zajmuje znacznie mniej miejsca. Mam juz go pare ladnych lat i nadal dziala
Pamietam, ze nie kosztowal tez duzo.
http://hlehleblog.pl...ch-podbierakow/
Napisano 12 kwiecień 2019 - 12:18
Poszukuję podbieraka na szczupaki 100+
Podbierak mam, ale poszukuję szczupaków 100+
Napisano 12 kwiecień 2019 - 13:22
Podbierak mam, ale poszukuję szczupaków 100+
to tak jak u mnie
Napisano 12 kwiecień 2019 - 13:41
Wymiary tego Dragona niemal identyczne jak podanego przeze mnie Westina XL. W samochodzie raczej mi nie przeszkadza ze kosz nie skladany, bardziej chodzi mi o lodke a podbierak ze skladanym koszem i tak raczej przed wedkowaniem rozkladasz i jest caly czas gotowy do uzycia podczas plywania...Zerknij na drugi opisany (Dragon). Sklada sie na pol i dzieki temu zajmuje znacznie mniej miejsca. Mam juz go pare ladnych lat i nadal dziala
Pamietam, ze nie kosztowal tez duzo.
http://hlehleblog.pl...ch-podbierakow/
Napisano 12 kwiecień 2019 - 16:18
mam tego westina L , dobrze wykonny , glebokosc 50 tylko na plus jestem bardzo zadowolony ,
Napisano 12 kwiecień 2019 - 16:30
Wymiary tego Dragona niemal identyczne jak podanego przeze mnie Westina XL. W samochodzie raczej mi nie przeszkadza ze kosz nie skladany, bardziej chodzi mi o lodke a podbierak ze skladanym koszem i tak raczej przed wedkowaniem rozkladasz i jest caly czas gotowy do uzycia podczas plywania...
Ja mam zlozony, ale ja zazwyczaj lowie szczupaki z druga osoba, a jak zdarzy sie samemu to miejsca jest wiecej i jest rozlozony.
Napisano 12 kwiecień 2019 - 21:14
mam tego westina L , dobrze wykonny , glebokosc 50 tylko na plus jestem bardzo zadowolony ,
Napisano 13 kwiecień 2019 - 10:25
zmiescisz rybe ponad m bez problemu , i jest bardzo poreczny a siatka nie placze sie pod nogami ,(chyba kwestia porzadku na lodzi ,ale u mnie zawsze go brak ) wydaje ze cale siedzenie by weszlo i jeszcze bylby luz
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych