S.N., on 07 Mar 2025 - 15:28, said:
Miałem. Właściwości to top przez duuuże W. Hamulec pierwsza klasa. Co do trwałości to myślę, że nie będzie z tym problemu. Użytkowo to raczej nie dla ludzi z małymi rękami i nie dla tych co lubią ciepło w rączki bo w chłodne, zimne dni jest po prostu zimny. Jak dla mnie "plastikowe" w zimne dni lepiej się sprawdzają. Ile dołem ... Trochę to zależy od tego ile chcesz wycisnąć. Na upartego z dobrym kijem i grama podasz, ale komfortu to nie będzie. Za to 1,5 grama lata już w miarę przyzwoicie i każdą 1/10 grama więcej jest tylko coraz lepiej. Nie mam pojęcia ile górą i jak w takich zakresach kręci bo u mnie maks co było zakładane to 3, sporadycznie 4 gramy. Moim zdaniem konstrukcja udana i to bardzo.
Mogłbym się pod tym podpisać. Dodam, że górą podawałem Gnoma 0, a więc coś około 8g i obrotówki Aglie 2. Z oporem Aglii nie było problemu. Z Gnomem też nie, jeżeli linka i kijek mu podołają. Optimum dla mnie to były woblerki 2-4 cm i obrotóweczki 1.
Zgadzam się też z uwagą o zimnie - jeśli masz z tym problem to bierz Aldebarana BFS, to chyba mechanicznie to samo.