#201 OFFLINE
Napisano 02 luty 2024 - 19:25
Mam już 100 Ah, mowa oczywiście o Lifepo4 wraz z ładowarką 15 A, stąd chciałbym wiedzieć, czy mogę jej użyć do mniejszej pojemności, czy musiałbym kupic ładowarkę 5A.
- psychowobsy lubi to
#202 OFFLINE
Napisano 02 luty 2024 - 19:40
do moich mozesz uzyc tej ladowarki
#203 OFFLINE
Napisano 02 luty 2024 - 22:37
Będę się więc odzywał za jakiś czas, jak już będę miał echo na pokładzie.
#204 OFFLINE
Napisano 02 luty 2024 - 22:57
Zapraszam
#205 OFFLINE
Napisano 06 luty 2024 - 19:12
Ostatnie sztuki
1. 50ah wymiary i waga na zdieciu , bluetooth -900zl
2. 68ah wymiary 220x260x170 , bluetooth 1100zl
3. Ostatni pakiet 4s1p 12v/20ah (wymiary 177x180x77 /2,5kg) na ogniwach HEDWAY , jedne z najlepszych ogniw cylindrycznych , prądy 1-3c , pełną pojemność , nowe . Możliwość założenia bms na 40A
ładowarki 12v/5A -150zl, 12v/15A 250zl
Załączone pliki
#206 OFFLINE
Napisano 07 luty 2024 - 09:04
#207 OFFLINE
Napisano 07 luty 2024 - 10:05
Tak , odezwij się na priv
#208 ONLINE
Napisano 08 luty 2024 - 15:45
Aku dotarł , wszystko OK. Minus za brak śrub - bez nich jest bezużyteczny a sam ich zakup (nierdzewka M8 o długości 1 cm + podkładka ) jest dość problematyczny i czasochłonny.
Wczoraj sprawdziłem Julę i Obi i takich śrub brak.
Pewnie w sieci mozna kupic ale z wysyłką koło 30 zł wyjdzie.
Proponuję sprzedawać ze śrubami - cena by była pewnie 5-10 zł wyższa a problem znika .
- Pozer lubi to
#209 OFFLINE
Napisano 08 luty 2024 - 16:25
O ile mnie pamięć nie myli, żaden zakupiony przeze mnie aku przez lata i od różnych producentów nie miał śrub.
Poza tym użytkownicy stosują różne śruby, ja np. mam INOX sześciokątne i motylki, i różne długości. Google>hurtownia śrub. Najbliższa. Zadzwoń, zapytaj, podjedź wybierz sobie
- godski, siarq i Sonary i mapy lubią to
#210 ONLINE
Napisano 08 luty 2024 - 18:28
Aku dotarł , wszystko OK. Minus za brak śrub - bez nich jest bezużyteczny a sam ich zakup (nierdzewka M8 o długości 1 cm + podkładka ) jest dość problematyczny i czasochłonny.
Proponuję sprzedawać ze śrubami - cena by była pewnie 5-10 zł wyższa a problem znika .
Szukanie dziury w całym. Nie spotkałem w posiadanych różnych bateriach żadnych śrubek ,klem, zacisków, oczek. To jest osprzęt, który dokupujesz wedle potrzeb.
#211 OFFLINE
Napisano 08 luty 2024 - 18:29
@Godski eh....Jak silnik kupujesz MK czy inny masz sruby ? Victron kabli przylaczeniowych do ladowarek IP22 nie daje i nikt nie lamentuje , Terzaba bylo powiedziec , ze potrzebne sa i bym Ci je dal , ja kupuje pudla bez srub i tak ida dalej. Kazdy , kto zapyta i chce to mu je doloze. To jest zwykly gwint M8 , dlugosc 1cm , moze byc dluzsza + podkladki. Kiedys dawno temu jak sprzedawalem gotowe akumulatory , nie skladane , to nie ktorzy producenci dawali takie "korki" czerwone i czarne w zestawie i tak tez to szlo dalej. Jak napisal @Ardoro wyzej nic dodac nic ujac
#212 ONLINE
Napisano 08 luty 2024 - 20:36
Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka
#213 OFFLINE
Napisano 09 luty 2024 - 11:08
Ja śrub nie używam, wolę takie rozwiązanie. Pod instalację główną podłączam przez wtyczkę a w razie potrzeby są zaciski z gwintem.
Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka
Gdzie można coś takiego kupić?
#214 ONLINE
Napisano 09 luty 2024 - 11:18
Gdzie można coś takiego kupić?
Wtyk i zaciski aliexpress, przewody silikonowe z allegro, zaciski oczkowe i rurka termokurczliwe ze sklepu z artykułami elektrycznymi.
Takie rozwiązanie ma jeszcze jedną zaletę: nie pomylisz biegunów. Ja sam miałem przypadek, że na szybko po ciemku podłączyłem odwrotnie plus z minusem i przetwornica do ładowania telefonu poszła z dymem. Teraz takiego ryzyka nie ma.
#215 OFFLINE
Napisano 09 luty 2024 - 11:42
Dzięki
#216 OFFLINE
Napisano 09 luty 2024 - 12:24
To się nazywa zaciski laboratoryjne. W Polsce tego pełno i za grosze
- fazi22 lubi to
#217 ONLINE
Napisano 09 luty 2024 - 13:50
To się nazywa zaciski laboratoryjne. W Polsce tego pełno i za grosze
do tego mają kilka cm wysokości i przez to nie nadają się czasem do użycia bo np nie można wtedy domknąć bakisty, wtedy wystarcza zwykła śruba z osłonką gumową
#218 ONLINE
Napisano 09 luty 2024 - 15:37
Szukanie dziury w całym. Nie spotkałem w posiadanych różnych bateriach żadnych śrubek ,klem, zacisków, oczek. To jest osprzęt, który dokupujesz wedle potrzeb.
Dziwne że nie spotkałeś , wystarczy jak popatrzysz na oferty chociażby na Allegro - w 8/10 widzę śruby. Przecież spełniają role klem i bez tego nic nie podłączysz. Oczywiście, później mogę je sobie zastąpić motylkami czy innymi przyłączami ale w standardzie śruby spełniające rolę klem powinny być.
@Godski eh....Jak silnik kupujesz MK czy inny masz sruby ? Victron kabli przylaczeniowych do ladowarek IP22 nie daje i nikt nie lamentuje , Terzaba bylo powiedziec , ze potrzebne sa i bym Ci je dal , ja kupuje pudla bez srub i tak ida dalej. Kazdy , kto zapyta i chce to mu je doloze. To jest zwykly gwint M8 , dlugosc 1cm , moze byc dluzsza + podkladki. Kiedys dawno temu jak sprzedawalem gotowe akumulatory , nie skladane , to nie ktorzy producenci dawali takie "korki" czerwone i czarne w zestawie i tak tez to szlo dalej. Jak napisal @Ardoro wyzej nic dodac nic ujac
Co ma silnik do akumulatora??? Pozostanę przy swoim zdaniu, brałem od Ryśka ze 4 lata temu i śruby były. Litokalla z Ali - też były, Allegro - śruby są. Koszt w hurcie pewnie 1 PLN a ja straciłem cenny czas w Julii i Praktikerze i śrub nie kupiłem. Teraz pewnie zamówię w necie.
#219 OFFLINE
Napisano 09 luty 2024 - 16:00
@Godski przestan sie zachowywac jak rozkapryszony nastolatek,. Masz prawo odstapienia od umowy zawartej na odleglosc to po pierwsze , po drugie jest to watek komercyjny sprzedazowy a nie blog o oczekiwaniach i wymaganiach.
Nie pasuje , pakuj odesli bedzie korekta i zwrot . Ja nie siedze w ludzkich glowach i ich oczekiwaniach. Zamow tam gdzie srubki daja , badz przed zakupem zweryfikuj co kupujesz , zapytaj a nie....Wpierew nie mogles pobrac aplikacji, bo bledna nazwe szukales, teraz srubki i straty moralne.... Badzmy powazni, nie bij piany tylko pogodz sie z brakiem srubek badz zrob normalny zwrot.
- Ardoro lubi to
#220 ONLINE
Napisano 09 luty 2024 - 16:55
@Godski przestan sie zachowywac jak rozkapryszony nastolatek,. Masz prawo odstapienia od umowy zawartej na odleglosc to po pierwsze , po drugie jest to watek komercyjny sprzedazowy a nie blog o oczekiwaniach i wymaganiach.
Nie pasuje , pakuj odesli bedzie korekta i zwrot . Ja nie siedze w ludzkich glowach i ich oczekiwaniach. Zamow tam gdzie srubki daja , badz przed zakupem zweryfikuj co kupujesz , zapytaj a nie....Wpierew nie mogles pobrac aplikacji, bo bledna nazwe szukales, teraz srubki i straty moralne.... Badzmy powazni, nie bij piany tylko pogodz sie z brakiem srubek badz zrob normalny zwrot.
OK, o aplikacji nie pisałem nic tutaj.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: motorowodne
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych