Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupna jakiegoś pływadła.W zasadzie wybór już zapadł, będzie to na 99% ponton proscan kraken 2 470w, i teraz pytanie do posiadaczy tych pontonów lub innych tej długości jaki konkretnie model przyczepy posiadacię i co możecie polecić pod ten model?
Kraken 470w jaka przyczepa?
#1 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2023 - 20:03
#2 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2023 - 22:52
Przyczepa spokojnie zmieści 470, ma regulacje tylnej belki do 500. Ta przyczepa do wożenia pontonu, nawet z silnikiem 20hp daje radę. Ale do wożenia łódki wziąłem mocniejszą.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Krzysiu i Przemek_M lubią to
#3 OFFLINE
Napisano 20 wrzesień 2024 - 16:38
#4 ONLINE
Napisano 21 wrzesień 2024 - 11:23
#5 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2024 - 20:06
- Biesan lubi to
#6 ONLINE
Napisano 27 wrzesień 2024 - 07:24
Daj spokój z tym suskim już, koledzy wyjaśnili temat wystarczy poczytać.
A miałeś/masz Suskiego że się wypowiadasz ?
Bo ja akurat mam/miałem dwa .
- highvoltage lubi to
#7 OFFLINE
Napisano 03 październik 2024 - 10:11
Bardzozlymisio masz przy tej przyczepie płozy ? Nie widzę na zdjęciu dokładnie.
Tak miałem płozy.
#8 OFFLINE
Napisano 03 październik 2024 - 12:20
Mam Suski(jeszcze) do 750 kg(idzie na sprzedaż)2021 r. Zmieniłem parę miesięcy temu na też Suski do 1200 kg z hamulcem najazdowym. Bez porównania, mocna, podwójna rama, większe przekroje profili, podzespoły w całości Knott, bez własnych wynalazków jak jeszcze w tej mniejszej.
Czytałem opinie kolegów i też mam uwagi ale co do takich rzeczy jak pękanie ram czy masowe złażenie farby to u mnie tego nie zauważyłem. Gumowe rolki w poprzedniej były do wymiany, teraz są mocniejsze. Rolka tylna, kilowa pod łódką alu ok. 750 kg(masa łodzi) w krótkim czasie jest do wymiany(wytoczyłem własną z poliamidu). W tej mniejszej musiałem dołożyć pióra resorów. W 1200 kg już zupełnie wystarczające. Solidne koło podporowe automatyczne. Więcej rolek.
#9 ONLINE
Napisano 03 październik 2024 - 13:30
Dlatego właśnie uważam , że na Suskiego nie ma co psioczyć . Jest parę fuckapów ale biorąc po uwagę relacje cena/jakość to myślę , że warto rozważyć jego ofertę .Mam Suski(jeszcze) do 750 kg(idzie na sprzedaż)2021 r. Zmieniłem parę miesięcy temu na też Suski do 1200 kg z hamulcem najazdowym. Bez porównania, mocna, podwójna rama, większe przekroje profili, podzespoły w całości Knott, bez własnych wynalazków jak jeszcze w tej mniejszej.
Czytałem opinie kolegów i też mam uwagi ale co do takich rzeczy jak pękanie ram czy masowe złażenie farby to u mnie tego nie zauważyłem. Gumowe rolki w poprzedniej były do wymiany, teraz są mocniejsze. Rolka tylna, kilowa pod łódką alu ok. 750 kg(masa łodzi) w krótkim czasie jest do wymiany(wytoczyłem własną z poliamidu). W tej mniejszej musiałem dołożyć pióra resorów. W 1200 kg już zupełnie wystarczające. Solidne koło podporowe automatyczne. Więcej rolek.
Ja zmieniłam u siebie rolki kilowe a reszta jest ok.
Użytkownik sero1975 edytował ten post 03 październik 2024 - 13:31
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych