Napisano 02 grudzień 2020 - 13:29
Napiszę więc prosto, TCB8 to sprawdzona i bardzo dobra linka, mocna i trwała, raczej najlepsza w swojej grupie cenowej, jednocześnie lepsza od wielu dużo droższych linek. Oczywiście jak wszystko tak i p-line ma swoje wady; nie jest tak jednorodna w strukturze jak linki japońskie, warto przy nawijaniu przeciągnąć linkę przez szmatkę aby pozbyć się nadmiaru barwnika i smaru teflonowego, wtedy dużo lepiej ułoży się na szpuli i nie będzie się plątać, nie jest tak ciasno spleciona ja linki z kraju kwitnącej wiśni, jest grubsza w stosunku do porównywanych wyżej przy zbliżonych, pozostałych parametrach, nieco puchnie po wodowaniu. Zużyłem ok 3km TCB8, podczas uczciwego użytkowania a nie marnacji przy splątanym multiku czy innej komputerowej fantazji...testowałem wiele linek i do łowienia boleni nie znalazłem lepszej alternatywy, zatem zakończyłem poszukiwania. Przy identycznym stopniu zmechacenia gdzie TCB8 trzyma moc, linka japońska rwie się jak nitka... Porządna, mocna linka w dobrej cenie, nie jest tak bajerancka jak produkty z Japonii ale za to pewniejsza i trwalsza od większości z nich. Raczej nie ma złych opinii o TCB8, wnioski zatem same przychodzą.
-
Piastun i Tomasz Dyduch lubią to