ma ktoś ?
http://www.sunline.c...reerhighx6.html
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 06 maj 2018 - 09:24
CD testów w piątek Dragon Magnum 4X fluo 0,08 (wędzisko Pinnacle Vision T 6' 7-21g + Tatula CT100HSL z płytką szpulą, Sulejowskie-betony, lekki boczny wiatr). Przynęty 6-25g,odległości rzutów 20-30m. Plecionka bez zarzutu. Niestety bez ryb (nie tylko ja, 4 spinningistów i dwóch odległościowców również bez ryby).
Jedyna ryba jaką widziałem, to dryfujący martwy szczupak około 40cm...
Użytkownik Alexspin edytował ten post 06 maj 2018 - 09:34
Napisano 12 maj 2018 - 05:55
Czy ktoś miał styczność i doświadczenia z plecionkami ROBINSON?
http://robinson.pl/p...tom-spin-green/
http://robinson.pl/p...tan-power-gax4/
Napisano 12 maj 2018 - 08:37
Napisano 13 maj 2018 - 21:51
Od początku tego sezonu intensywnie użytkuje prawie codziennie titana 008 , dosc cienka i nie tasiemkowata. Rzuty bardzo dalekie dobrze zawiazana trzyma fajnie. Na szybko do łowienia jak najbardziej ok , lowie srednio 6 dni w tygodniu po pare godzin i zaczelem zauwazac lekie strzępienie. myślę ze za te cene mega fajnie , i jak bedzie trzeba kupie kolejny raz za ok 2 miesięcy, phantoma nie mialem ale jestem ciekaw opini.
Napisano 14 maj 2018 - 09:58
• Średnica : 0,16mm
• Wytrzymałość : 20,80kg
Napisano 14 maj 2018 - 15:25
Napisano 14 maj 2018 - 16:33
Napisano 14 maj 2018 - 17:14
Cześć Alek, Phantoma w kolorze green mam na dwóch multikach. 0,06 na Scorpionie 1001 i 0,15 na Tatuli Type R. Idzie teraz trzeci sezon. Są bardzo dobre. Ja nie narzekam. Co prawda rzadko łowię w rzekach, ale np. ostatnio na Bzurze na zaczepach puszczał przypon, linka wytrzymywała. Mają to coś, co lubię w plecionkach. Nie kleszczą się na szpuli, są trwałe i trzymają wytrzymałość. To dobre linki w dobrej cenie. Miałem Strena 6 lb. Kleszczył się na szpuli, blokował rzuty. Robinson o niebo lepszy. Żeby nie było, uważam Strena za bardzo dobrą linkę ale przy grubszych rozmiarach. Wiem Alek, iż raczej łowisz multikiem lekko i do takiego łowienia z całą odpowiedzialnością tę linkę Ci polecam. :)Z naszej krajowej dystrybucji świetna jest też Dragon Jiggin Braid. 0,18 zaczyna u mnie już 4 sezon na 20lb Batsonie. Chodziła na trzech młynkach. Daiwa Procaster, Luna 203L a teraz na Shimano Metanium XT 2005. Targała wszystkie rodzaje przynęt o masie do 60 g.
Użytkownik Novis edytował ten post 14 maj 2018 - 17:22
Napisano 14 maj 2018 - 17:41
............
Szczególnie wk..a mnie podawanie na pudełku "potencjalnej maksymalnej masy ryby" co niby jest opisane ale w taki sposób, że połowa kupujących myśli że to wytrzymałość linki a śmiem twierdzić, że wprowadzani w błąd są celowo i świadomie.
Alexspin podawał wyżej link do linek Robinsona- a tam jeszcze lepszy bajer przy danych wytrzymałościowych:
** maksymalna waga holowanej ryby zależy od umiejętności wędkarza
Czyli widzisz: nie ważna moc linki a umiejętności
Napisano 15 maj 2018 - 06:13
Podpytałem na innym forum, w prywatnej rozmowie przedstawiciela Robina. Ponieważ potrafię czytać "między wierszami", nie skuszę się na te plecionki.
Napisano 15 maj 2018 - 06:59
I masz rację. Miałem taki krótki etap gdy chodziłem za sumem na lokalnym stawie. Miałem nawiniętą plecionkę Robinsona a dokładnie ich brandu Good Fish Black Spider 0.4... wyglądała jak sznurek, strzępiła się jak sznurek. Suma nie złowiłem, a sznurek zostawiłem. Może się przyda do jakiegoś "survivalu"
Napisano 22 maj 2018 - 19:05
Może ktoś używał Spiderwire dura-4 braid? Zamówiłem w ciemno pod mocniejsze łowienie.Cena niska więc nie oczekuje zbyt wiele ale może nie będzie tragedii.
Plecionke przetestowałem. Miękka jest,brody się nie robią.Przekrój względnie okrągły.Mocna jest i co najważniejsze nie strzępi się nawet na kamieniach.Polecam bo względem ceny naprawdę jest bardzo dobrej jakości.
Napisano 28 maj 2018 - 06:30
Czy ktoś miał styczność z takim http://allegro.pl/pl...7302468298.html wynalazkiem? Opakowanie stylizowane na Power Pro, cena przerażająco niska...
Napisano 15 czerwiec 2018 - 14:49
Napisano 15 czerwiec 2018 - 14:56
Napisano 25 czerwiec 2018 - 12:10
Hej koledzy
mam nadzieje że pomożecie, na dniach stanę się szczęśliwym posiadaczem Phenixa SP 962 Ul(cw.4-16,line rating 2-10lb), będzie to pierwszy mój "lekki" spinning- inne kije do co najmniej 30 gr.
Wchodzę więc z dużym optymizmem na teren mi całkowicie nieznany, wczoraj wieczorem jednak zorientowałem, sie że po pierwsze, nie wiem czym kręcić( to udało mi sie rozwiązać a przynajmniej tak myślę-Ryobi Zauber ze szpulą 3000), to totalnie nie wiem co na to nawinąć. Głownem celem jest duża rzeka,wędkę mam zamiar stosować wszędzie, i na wszelkie gatunki ryb od klenia po sandacza na lekko. Jako że lekkość sugeruje teren kleniowo-boleniowy- a wcześniej nigdy nie nastawiałem sie na takie łowy, prosiłbym bardziej doświadczonych kolegów o rady.
Wybrałem sobie Powers Strike 10lb białą, ale ze względu że byłaby to już nie pierwsza pletka w tym roku to nie chciałbym wydawać ponad 100+ na nią. Więc czekam na propozycje bardziej doświadczonych kolegów.Na cięższym zestawie użytkuje 0,15lb JMC Adventure 8braid.
Użytkownik Nemeryn edytował ten post 25 czerwiec 2018 - 12:16
Napisano 27 czerwiec 2018 - 06:46
Jeśli chodzi o "pletkę" to nie potrafię Ci doradzić, bo nawet nie wiem co to jest, ale gdybyś chciał nawinąć na kołowrotek plecionkę, to zerknij na KAMATSU Techron Olive Green. Moim zdaniem i z mojego doświadczenia ta plecionka dorównuje okrzyczanej i przereklamowanej Power Pro, a jest od niej znacznie tańsza.
Powodzenia w połowach.
Napisano 27 czerwiec 2018 - 06:54
Napisano 27 czerwiec 2018 - 07:06
Witam, chłopaki co polecicie do sumowego spiningu? Miałem spiderwire, miękka i wytrzymała ale łatwo ulegała urazom nawet przy strzelaniu strzępiła się od rękawicy. Macie jakieś sprawdzone typy?
power stricke 50 lb . Życzę powodzenia przy próbie zerwania
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych