Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Plecionka, ale która...?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4684 odpowiedzi w tym temacie

#4681 OFFLINE   2703tomi

2703tomi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 216 postów
  • Imię:Tomek

Napisano wczoraj, 12:49

Nikomu - drugi opis pewnie na węźle.

Napisałby cośo tej JigLine MX8?  Rozważam albo Ryujin albo właśnie tą, o której wspomniałeś

#4682 OFFLINE   Szymon82

Szymon82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1631 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Szymon

Napisano wczoraj, 12:57

JigLine miałem 0.18 przy kiju 20 lb. Okrągła, śliska, ciasny splot , cicha - kolor z pięknej intensywnej czerwieni przeszedł w blady róż po czasie , ale to norma a i tak dobrze się odcinał wizualnie.Podnosiła spokojnie ponad 6 kg na palomarze . Udana linka
  • 2703tomi lubi to

#4683 OFFLINE   Kozi81

Kozi81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 127 postów

Napisano wczoraj, 13:47

Napisałby cośo tej JigLine MX8?  Rozważam albo Ryujin albo właśnie tą, o której wspomniałeś

Wieki temu używałem starych Jiglinów X4, były wręcz fenomenalne. Okrągłe, dość sztywne, nie odbarwiały się ( ok, na sucho stawały się lekko różowe ale gdy nabrały wody to znów świeciły na czerwono ;-) I najważniejsze: trzymały na węźle UNI 85-90%! deklarowanej wytrzymałości. Jedyna upierdliwość to głośność. Ale potem stała jakaś tragedia w tych samych "średnicach" X4, kupowałem zawsze dwie 0,12 i 0,18. Linki na węzłach nie trzymały nawet 70% tego co pierwsze wypusty mimo iż "na oko" były tych samych grubości co stare. Zatem parę lat temu kupiłem po motku 0,12 i chyba 0,16 tego MX8. Z jednej strony niezła bo okrągła i trzymała ten parametr, nie robiła się tasiemką. Ładnie też z niej latało i była cicha. Za to bardzo się odbarwiała, jak u Szymka. Ale najgorsze iż bardzo szybko oby dwie traciły na wytrzymałości. Co wypad nad Wisłę toruńską musiałem odcinać po 2-3 metry. Generalnie linki pokończyły się w jeden sezon, czyli od czerwca do grudnia. Zatem biorąc pod uwagę ich cenę, upierdliwe ciągłe pilnowanie ostatnich metrów stwierdziłem że ich dalsze kupowanie nie ma najmniejszego sensu. Przerzuciłem się na Morethana X12 i ostatnio Momentum-swoją drogą niedroga zajebista linka. Podsumowując: MX8 stanowczo nie polecam. Są tańsze i dużo lepsze linki.

Edytka: Zapomniałem dodać że MX8 również dość szybko zaczęły mi sie rozwarstwiać.

Użytkownik Kozi81 edytował ten post wczoraj, 13:54

• kostom63 lubi to

#4684 OFFLINE   Szymon82

Szymon82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1631 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Szymon

Napisano wczoraj, 17:29

Także 2703tomi nie jest łatwo :)
  • 2703tomi lubi to

#4685 OFFLINE   2703tomi

2703tomi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 216 postów
  • Imię:Tomek

Napisano wczoraj, 22:04

Także 2703tomi nie jest łatwo :)

Nikt nie mówił, ze będzie. Ale jakaś myśl już powoli się krystalizuje. 

• Szymon82 lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych