Takie cuda tylko u forumowe kolegi Ark70
Oj, tam -nie przesadzajmy, zwykły kawał drewna tyle ze w unikalnym żółto złotym kolorze.
Czyściutko poklejone Tomek , nic nie wyłazi.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 15 grudzień 2015 - 10:37
Takie cuda tylko u forumowe kolegi Ark70
Oj, tam -nie przesadzajmy, zwykły kawał drewna tyle ze w unikalnym żółto złotym kolorze.
Czyściutko poklejone Tomek , nic nie wyłazi.
Napisano 15 grudzień 2015 - 11:14
Jako, że patyki moje to i na forum muszę niniejszym napisać i podziękować, co czynię...
Tomek, szacun za robotę, pomysły i wykonanie. Jak dodam do tego, że tempo i kontakt pierwsza klasa, to coś czuje, że od patyków się nie opędzisz...
Jak koledzy pewnie zauważyli, akcja w wykonaniu Tomka miała na celu przywrócenie do życie już wiekowych kijaszków, Stradic i Titanium to lata 90, Beast też nie nowy, seria BX.
Wyniki przeszły moje najśmielsze oczekiwania... Zwłaszcza styrany Stradic zyskał nowy blask i totalnie nową akcję, wciąż to klucha jakich mało ale na oryginalnych przelotkach miało się wrażenie że leci na ryj pod ich ciężarem. Teraz miodzio.... Robota miała poniekąd znamiona sentymentalne, odnowić, pooglądać, nacieszyć się i odstawić na zasłużoną emeryturę za szafę. Ale śmiało mogę powiedzieć, że jeszcze nie raz wrócę do kijaszków. "Bolec" bez lakieru i na minimach zaskakuje nie mniej pozytywnie, pstrągowy uniwersał jakich mało. I podoba mi się chociaż romskiej krwi u mnie na lekarstwo...
Titanium to jeden z moich pierwszych kijaszków, z czasów studenckich, łowił chyba wszystko od pstrągów po bolenie i sandacze. Trochę brakuje mi specyficznego lakieru ale jego stan faktycznie nie dawał szans na pozostawienie. Teraz zupełnie nowy design, muszę się jeszcze przyzwyczaić...
No i na koniec, Tomek, szacun raz jeszcze!!!! Dzięki.
Pzdr
Marcin
Użytkownik kon edytował ten post 15 grudzień 2015 - 11:15
Napisano 15 grudzień 2015 - 11:56
Z jakiego drzewa sobie zamowiles?
Napisano 15 grudzień 2015 - 16:30
Musisz pytać stwórcy bo mnie te nazwy zbytnio się mieszająZ jakiego drzewa sobie zamowiles?
Napisano 15 grudzień 2015 - 16:30
Cała przyjemność po mojej stronieJako, że patyki moje to i na forum muszę niniejszym napisać i podziękować, co czynię...
Tomek, szacun za robotę, pomysły i wykonanie. Jak dodam do tego, że tempo i kontakt pierwsza klasa, to coś czuje, że od patyków się nie opędzisz...
Jak koledzy pewnie zauważyli, akcja w wykonaniu Tomka miała na celu przywrócenie do życie już wiekowych kijaszków, Stradic i Titanium to lata 90, Beast też nie nowy, seria BX.
Wyniki przeszły moje najśmielsze oczekiwania... Zwłaszcza styrany Stradic zyskał nowy blask i totalnie nową akcję, wciąż to klucha jakich mało ale na oryginalnych przelotkach miało się wrażenie że leci na ryj pod ich ciężarem. Teraz miodzio.... Robota miała poniekąd znamiona sentymentalne, odnowić, pooglądać, nacieszyć się i odstawić na zasłużoną emeryturę za szafę. Ale śmiało mogę powiedzieć, że jeszcze nie raz wrócę do kijaszków. "Bolec" bez lakieru i na minimach zaskakuje nie mniej pozytywnie, pstrągowy uniwersał jakich mało. I podoba mi się chociaż romskiej krwi u mnie na lekarstwo...
Titanium to jeden z moich pierwszych kijaszków, z czasów studenckich, łowił chyba wszystko od pstrągów po bolenie i sandacze. Trochę brakuje mi specyficznego lakieru ale jego stan faktycznie nie dawał szans na pozostawienie. Teraz zupełnie nowy design, muszę się jeszcze przyzwyczaić...
No i na koniec, Tomek, szacun raz jeszcze!!!! Dzięki.
Pzdr
Marcin
Napisano 15 grudzień 2015 - 16:32
Musisz pytać stwórcy bo mnie te nazwy zbytnio się mieszają
Chciałem coś pod złote wstawki i ciemny korek...
Tworcy sie spytam, do stworcy to dla mnie zbyt wysokie progi, zreszta az tak mi sie do niego nie spieszy
Napisano 16 grudzień 2015 - 16:26
Napisano 16 grudzień 2015 - 17:09
Nawet dostojnie to ''cygaro'' wygląda na dolniku ,na pewno dobrze ''wyważa'' wędzisko.
Napisano 16 grudzień 2015 - 17:23
Napisano 16 grudzień 2015 - 19:37
Jeszcze nie wiem czy tak zostanie ... zobaczę jak położę omotke przed uchwytem
Tomek można jeszcze troszkę wyrównać ten reargrip lub nawet troszkę go skrócić , ale kijek wygląda zacnie
Napisano 16 grudzień 2015 - 19:38
Napisano 18 grudzień 2015 - 10:17
Napisano 18 grudzień 2015 - 10:22
Napisano 18 grudzień 2015 - 10:51
A gdzie omotka przed spigotem... ?
Użytkownik Paavo edytował ten post 18 grudzień 2015 - 10:51
Napisano 18 grudzień 2015 - 10:55
Ogólnie fajnie, ale jak dla mnie (moje subiektywne stwierdzenie) za dużo kolorów, insert nie pasuje do reszty, i te dwa kolory omotek....
Użytkownik SandaczSudety edytował ten post 18 grudzień 2015 - 10:55
Napisano 18 grudzień 2015 - 11:04
Insert jest w kolorze złota tak jak i omotki oraz pierścionki ... kolor srebrny nawiązuje do kolorów ramek przelotek naklejki z opisem i koloru daiwy ... ale wiadomo gusta guścikiOgólnie fajnie, ale jak dla mnie (moje subiektywne stwierdzenie) za dużo kolorów, insert nie pasuje do reszty, i te dwa kolory omotek....
Użytkownik Tomasz eS edytował ten post 18 grudzień 2015 - 11:11
Napisano 18 grudzień 2015 - 11:49
Fajne te nowe wykałaczki
Napisano 18 grudzień 2015 - 13:10
Zrób koniecznie omotkę na części męskiej w miejscu mocowania czy też wklejenia spigotu , to bardzo wrażliwe miejsce . Bez omotki nawet nie testuj wędki bo może być bardzo przykra niespodzianka
Napisano 18 grudzień 2015 - 13:13
Juz czeka na swoją kolejkę do suszarki spowrotem .... kurde nie wiem jak to przeoczyłem ... dzięki panowie za zwrócenie uwagi zwłaszcza PaavoZrób koniecznie omotkę na części męskiej w miejscu mocowania czy też wklejenia spigotu , to bardzo wrażliwe miejsce . Bez omotki nawet nie testuj wędki bo może być bardzo przykra niespodzianka
Użytkownik Tomasz eS edytował ten post 18 grudzień 2015 - 13:13
Napisano 18 grudzień 2015 - 13:39
Juz czeka na swoją kolejkę do suszarki spowrotem .... kurde nie wiem jak to przeoczyłem ... dzięki panowie za zwrócenie uwagi zwłaszcza Paavo
Jak się robi cały czas blanki na złączu Put-Over to można przeoczyć
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |