Wydawało mi się że przy Delcie stożek jest dwuprzelotkowy a nie trzyprzelotkowy.
#701 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 23:31
#702 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 23:32
Powiem szczerze, że mnie osobiście tez nie przekonuje takie dorabianie teorii. Skoro postawiono na tak szybkie zejście ze stożka w tunel , nie można użyć dawno wymyślonego na przykład takiego sposobu
Mariuszu ten "dawno wymyślony" system powstał dużo później niż ja zbudowałem i zacząłem używać Deltę. Przynajmniej ja tak sądzę, w 2011 nic o nim nie wiedziałem. Poza tym Microwave nie wnosi tyle korzyści, on tylko szybciej gasi linkę, nie przenosi więc i nie rozkłada tak nisko i tak równo na blank obciążeń, nie da się go zbudować tak lekko jak Deltę np. XUL 4 lb na Microwave i na Delcie. A 30 lb? jakie są korzyści przy pełniejszym i bardziej równomiernym wykorzystaniu znacznie niżej 30 lb? Ja to przerabiałem, tego wytłumaczyć się nie da, uwierz na słowo, to trzeba samemu na własnej skórze doświadczyć
#703 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 23:43
Wydawało mi się że przy Delcie stożek jest dwuprzelotkowy a nie trzyprzelotkowy.
Jasne stożek najlepiej działa dwuprzelotkowy, jednak w krótkich kijach z którymi najczęściej spotykana jest na razie Delta trzecia i reszta tunelu stanowią continuum w długich już nie koniecznie. Dogaszenie linki wtedy jest trzecią. Można np. tunel postawić na 12 KL-H, 7 KL-H, 4,5 KB/ KT. Jednak można też inaczej, według mnie korzystniej.
Miało być o tym kiedyś, jak podstawy Delty już będą przerobione, co zrobić kiedy Niektórzy dawno poszli dalej
- Zack lubi to
#704 OFFLINE
Napisano 23 luty 2016 - 05:35
- JanuszD i Bander lubią to
#705 OFFLINE
Napisano 23 luty 2016 - 05:55
A co do mojej wedki ... juz wysyłałem wedki ludziom z jerka aby sobie pooglądamli porzucali i połowili... teraz w sumie też nie widzę problemu jeżeli komuś będzie zależało .... pod warunkiem że nie będzie to kolidowalo z moim kalendarzem wędkarskim ... mogę podzielić się nad wodą ...
Użytkownik Tomasz eS edytował ten post 23 luty 2016 - 06:28
- Guzu, Jack__Daniels, Del Toro i 4 innych osób lubią to
#706 OFFLINE
Napisano 23 luty 2016 - 11:52
Kto nie spróbuje ten nie będzie wiedzieć
oraz
Kto nie ryzykuje ten nie ma
Taki kaznodzieja ze mnie rośnie...
Tomasz niezależnie od rezultatów jesteś już wyżej! Gratulacje.
- Tomasz eS i JanuszD lubią to
#707 OFFLINE
#708 OFFLINE
Napisano 23 luty 2016 - 15:49
Cos czuje ze nowa okoniowke w ten uchwyt i system delta wyposaze. Nawet sam uchwyt zaczyna mi sie podobac wizualnie, chyba sie przyzwyczailem do jego widoku hehehe
- strary lubi to
#709 OFFLINE
Napisano 23 luty 2016 - 16:25
- Guzu, yglo, xyzzvpc i 4 innych osób lubią to
#710 OFFLINE
Napisano 23 luty 2016 - 16:27
- popper i Michał. lubią to
#711 OFFLINE
Napisano 23 luty 2016 - 16:27
No Panie... narobiles checi, teraz blanku bede musial szukac
- Tomasz eS lubi to
#712 OFFLINE
Napisano 23 luty 2016 - 17:17
#713 OFFLINE
Napisano 23 luty 2016 - 18:57
w takim momencie polazł do kina.....hitchcock jeden....
- strary i JanuszD lubią to
#714 OFFLINE
Napisano 23 luty 2016 - 19:43
Polecam zarówno blank jaki i delfina&delte ... widać jak zbalansowane jest wędzisko . Krótki i raczej oszczędny dolnik przy długości 7'8 nie wymaga dociazania .... to mój drugi blank matagii.. nie ostatni napewno. Kołowrotek osadzony w delfinie siedzi mocno i stabilnie . Nic się nie rusza .2 nie klika etc... jest niemal integralną częścią wedki . Wg mnie to takie przedłużenie blanku ... jakby blank ze swoimi właściwościami był zamknięty na stopce... uchwyt ciepły przyjemny . Nie ślizga się ... dla siebie pewnie następny wezmę jednak większy ... trzeba się przyzwyczaić ... a delta... hmmm to już dopełnienie całości ...No Panie... narobiles checi, teraz blanku bede musial szukac
Niestety nad wodą byłem tylko na chwilę i to z przymusu na małej rzeczce z powodu deszczu Wislok brudny i duży ... brania nie uświadczylem niestety wiec nie powiem jak jest odczuwane ...ale kontakt z przynęta jest cały czas .... czy to praca woblera czy opad jiga/gumki ...
Lata na zaskakujące odległości bez najmniejszego problemu i z użyciem minimalnej siły .... na szpuli był varivas advanced trout pe 0.6... docelowo sparowany będzie z ta wędka .
Jak pogoda pozwoli w czwartek atakuje Myczkowce ewentualnie San..
To będzie prawdziwy poligon dla tego zestawu ....
Jeżeli są jakieś pytania zapraszam ... można pytać
Użytkownik Tomasz eS edytował ten post 23 luty 2016 - 19:43
- Guzu, strary, Rheinangler i 5 innych osób lubią to
#715 OFFLINE
Napisano 26 luty 2016 - 13:52
1
Skończyłem batsona ze szkła
Spg781 dołącza do arsenału pstrągowego
Minimy match od M16 do w3 na szczycie ..
I nr 2.... nowe wcielenie starej wedki ...
Minimy i odświeżona rękojeść ...
- Artech, Jozi, gulf i 4 innych osób lubią to
#716 OFFLINE
Napisano 26 luty 2016 - 14:39
Ładny szklak, będziesz zadowolony, szkło to inna bajka , yyy w zasadzie poezja i delektowanie się sportem wędkarstwa.
- Tomasz eS i albercik86 lubią to
#717 OFFLINE
Napisano 26 luty 2016 - 20:29
Bardzo ładny kij ( Batson SPG 781 )
#718 OFFLINE
Napisano 26 luty 2016 - 20:35
Tomek może przyjedziesz do mnie na próby batsona, przy okazji smar do maszynek zapożyczysz.
- Tomasz eS lubi to
#719 OFFLINE
Napisano 26 luty 2016 - 20:45
#720 OFFLINE
Napisano 26 luty 2016 - 20:46
Józek z chęcią ...
Jutro masz czas?
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |