Oj leci z tego nieźle, potwierdzam bo rzucałem Tomkowym kijem .
#761 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2016 - 18:19
- Tomasz eS, januszz i JanuszD lubią to
#762 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2016 - 18:30
- januszz i JanuszD lubią to
#763 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2016 - 18:34
- Tomasz eS i JanuszD lubią to
#764 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 10:12
- Del Toro, TomekSudety i JanuszD lubią to
#765 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 15:33
Może juz nie będzie tak fajna ale cóż .... lepszy rydz niż nic
Compozite Developments blrbr2108L skrócony o jakieś 40 cm.... wklejona nowa (próbna ) pełna wklejka węglowa o średnicy szczytowki w topie 1.2 mm...
Niestety nie jest jak chciałem i trzeba będzie coś z tym zrobić . Za mocno zlecialem ze średnicy w miejscu najbliższym złamania i wklejka ładnie się gnie od szczytu później jest kawałek który nie pracuje(a raczej na odcinku 5-7 cm pracuje z jednakową mocą ) i dopiero zaczyna pracować reszta blanku ...
Ale ma to wyglądać tak finalnie - wizualnie
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Użytkownik Tomasz eS edytował ten post 01 kwiecień 2016 - 15:34
- pablo07 lubi to
#766 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 17:28
Tomku a już takie fajne wędki robiłeś - te ostatnie to takie mizerne wyjątkowo.Tak jakbyś kupił sportowe auto i z oszczędności stalowe felgi o rozmiar mniejsze zakładał - wg. mnie nie nie o to w tym chodzi.
#767 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 17:45
Ale że jak mizerne ?Tomku a już takie fajne wędki robiłeś - te ostatnie to takie mizerne wyjątkowo.Tak jakbyś kupił sportowe auto i z oszczędności stalowe felgi o rozmiar mniejsze zakładał - wg. mnie nie nie o to w tym chodzi.
Użytkownik Tomasz eS edytował ten post 01 kwiecień 2016 - 17:58
#768 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 18:07
Ale że jak mizerne ?
W porównaniu do poprzednich to tacy ubodzy krewni ...
#769 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 18:10
Wiesz chciałem bym pracować tylko na topowych blankach z nieograniczonym budżetem w tytanach i na delfinie lub drewnie . Ale życie jest inne ... dostaje wędkę do przezbrojenia ma być tanio a dobrze ... i tak wg mnie jest ...W porównaniu do poprzednich to tacy ubodzy krewni ...
Kilka projektów wstecz to "cudzesy "
robione wg tego co było ustalone ...
A i nieskromnie dodam że właściciele zadowoleni (chyba ze kłamią ... )
Użytkownik Tomasz eS edytował ten post 01 kwiecień 2016 - 18:14
- TomekSudety i JanuszD lubią to
#770 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 18:16
Tomku , na forum rzadko kiedy ktoś wychodzi z krytyką i mamy wieczne likowanie nic nie wnoszące do tematu . Jako prosty obserwator odważyłem się podzielić moim zdaniem.Czasami wystarczy plasterek korkogumy , korka , jakaś pierdółka za kilka groszy ... brakuje mi tutaj jakiegoś akcentu i kropki nad ''i'' . Po prostu wyszły kijki wizualnie nudne jak flaki z olejem , przepraszam, że dosadnie tak przedstawiam sprawę i mam nadzieję , że ani Ty ani ich właściciel nie zapamięta mnie i nie dopisze do swojej czarnej listy Oczywiście szanuję odmienny gust , nic nie musi się wszystkim podobać , rozumiem to i szanuję , ale coś mi się wydaje, że nie będę tutaj samotnym wywrotowcem.
Tymczasem jeszcze Cię pomęczę ( a co mi tam , podpadnę Ci na max ) Chodzi o tego wcześniejszego BeastMastera gotowego do wysyłki.Miałem kilka tych kijów , widziałem też oskrobane i co mi się rzuciło w oczy ( być może foto przekłamuje ) , ale ...Blank tych Shimano pokrywa charakterystyczna faktura - ja to nazywam lukrowaniem bo świeci się jakby ktoś pomalował przezroczystym lukrem cały kij.Z tego co zauważyłem to wyszlifowałeś go do zera , ale czy nie pozostawiałeś niedoszlifowanego fragmentu w okolicach łączenia nad skuwką i wyższą przelotką ?
Użytkownik Szymon82 edytował ten post 01 kwiecień 2016 - 18:27
- Tomasz eS lubi to
#771 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 18:23
Ale nie ukrywam ze prostota pianki jest też fajna .... czasem
PS niebawem projekty moje i dla mnie
#772 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 18:35
A co wniesie do tematu nazwanie czyjegoś kija ( mojego zapewne też) kijem nudnym jak flaki z olejem ? Oczekiwałem o wiele mniej od Tomka, a odwalił kawał dobrej roboty, którą zdjęcia niestety nie przedstawiają. Jeżeli kij ma służyć do łowienia w trudnych wiślanych warunkach, to prostota jest u mnie priorytetem. Takie było założenie i zostało wykonane wzorowo. Kij miał swoje minusy, które zostały zniwelowane do minimum.
- Tomasz eS, Santiago i TomekSudety lubią to
#773 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 18:35
Masz racje . Tam nie szlifowane mocno ponieważ to jednak łączenie... ale usunięty jest ten lukr jak to nazwałeś. .. wizualnie jest taki sam jak element spigotaTomku , na forum rzadko kiedy ktoś wychodzi z krytyką i mamy wieczne likowanie nic nie wnoszące do tematu . Jako prosty obserwator odważyłem się podzielić moim zdaniem.Czasami wystarczy plasterek korkogumy , korka , jakaś pierdółka za kilka groszy ... brakuje mi tutaj jakiegoś akcentu i kropki nad ''i'' . Po prostu wyszły kijki wizualnie nudne jak flaki z olejem , przepraszam, że dosadnie tak przedstawiam sprawę i mam nadzieję , że ani Ty ani ich właściciel nie zapamięta mnie i nie dopisze do swojej czarnej listy Oczywiście szanuję odmienny gust , nic nie musi się wszystkim podobać , rozumiem to i szanuję , ale coś mi się wydaje, że nie będę tutaj samotnym wywrotowcem.
Tymczasem jeszcze Cię pomęczę ( a co mi tam , podpadnę Ci na max ) Chodzi o tego wcześniejszego BeastMastera gotowego do wysyłki.Miałem kilka tych kijów , widziałem też oskrobane i co mi się rzuciło w oczy ( być może foto przekłamuje ) , ale ...Blank tych Shimano pokrywa charakterystyczna faktura - ja to nazywam lukrowaniem bo świeci się jakby ktoś pomalował przezroczystym lukrem cały kij.Z tego co zauważyłem to wyszlifowałeś go do zera , ale czy nie pozostawiałeś niedoszlifowanego fragmentu w okolicach łączenia nad skuwką i wyższą przelotką ?
Użytkownik Tomasz eS edytował ten post 01 kwiecień 2016 - 18:37
#774 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 18:37
chyba masz literówkę w nazwie
- Tomasz eS lubi to
#775 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 18:39
Spostrzegawczy jesteś i masz oczywiście racje ... tak się skupiłem na opisie ze się pomyliłem.... bywa :/chyba masz literówkę w nazwie
#776 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 18:49
Spostrzegawczy jesteś i masz oczywiście racje ... tak się skupiłem na opisie ze się pomyliłem.... bywa :/
jak dla mnie to jeden ch.... czy to "S" czy "Z"
rękojeść Cd bardzo mi się podoba. Nie wiem o co chodzi z prostotą pianki bo jak dla mnie pianka jest najlepszym materiałem na rękojeść, dobra pianka!
- Tomasz eS lubi to
#777 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 19:07
Użytkownik Szymon82 edytował ten post 01 kwiecień 2016 - 19:08
#778 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 19:26
a ja bym zobaczył tą sztywność na odcinku 5-7 cm....
#779 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 20:03
Nie tyle sztywność co hmmm... ostatni kawałek przed połączeniem z blankiem (właśnie te 5 -7 cm) zbyt mocno scieniowalem (odchudziłem) i efekt jest taki ze szczytowki idzie ładnie równomiernie i później zbyt szybko traci "moc" względem blanku ....a ja bym zobaczył tą sztywność na odcinku 5-7 cm....
#780 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 20:08
A wg mnie ten smaczek właśnie tkwi w tej prostocie w dobie techno wędek z aliexpress z milionami wstawek imitujacymi (tandetnie) japan style ... czarna pianka srebrny pierścionek ,srebrne zakończenie i srebrne elementy dps'a.... do tego srebrno czarne (twisted) omotki...Pianka jest ok , tylko taki prosty walec można dyskretnie ubogacić Brakuje mi tutaj dosłownie szczegółu , smaczku ...Ważne, że właściciel zadowolony - niech kij będzie łowny i da rybki życia.
Natomiast blue rapid to znowu dobrej jakości również pianka plus niebieski alps Leo oraz niebieski pierścionek i zakończenie .... omotki w kolorze pierścionka plus srebrne tipety....
Nie wszystko złoto co się błyszczy
Ale cóż ja się tam znam ... hehe
- strary i Apioo lubią to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||