Ale tajemnicze znaki na kole głównym
Rozbierane SESJE :-)
#81 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2014 - 12:07
#82 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2014 - 12:37
Tajemnica znaków...żadna.
Przed każdą operacją plastyczną znaczy się miejsca cięć.
W ostatniej chwili odłożyłem siekiere.
Bo po co zmieniać coś, co jest dobre;-)
#83 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2014 - 16:05
- Lepton lubi to
#84 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2014 - 22:05
#85 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2014 - 22:08
#86 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 09:59
Sesja z New Morethan Branzino bardzo ciekawa.
Dla mnie tego typu film to najlepsza recenzja kolowrotka. Duzo bardziej wartosciowa, niz opinie uzytkownikow...
#87 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 11:30
Ooo, pinion już nie ze stali. może nie będzie trrrr
Godne zębiska.
- Guzu lubi to
#88 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 11:40
Tak. Dobre filmy.
Myślałem nad własnoręcznym serwisem Ceratki 2510R - już nie myślę, trzeba znać swoje ograniczenia.
#89 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 15:58
Tak. Dobre filmy.
Myślałem nad własnoręcznym serwisem Ceratki 2510R - już nie myślę, trzeba znać swoje ograniczenia.
Bez przesady. Nie wiem z jakimi narzedziami i z jakim bagazem doswiadczen startujesz do tej Certate.
Ale jesli masz to komplet narzedzi, czysty stol, dobre swiatlo, smarowidla i 2 godziny czasu...to do dziela!
W razie czego polecam nagrywac filmik z rozkladania kolowrotka. W 100 % wyjasnia co skad wyszlo i gdzie ma wrocic.
#90 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 20:13
Daniel... pewnie masz rację, ale... po pierwsze primo kot (włażący często na stół, bo tak), po drugie primo 1,5 roczna córka pod stołem, plus brak czasu, plus brak cierpliwości i umiejętności.
Turki dałem radę, TD też. Ale ilość tych podkładek, podkładeczek... dziękuję.
#91 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 21:51
To pokazówka. Same czyste kołowrotki i trochę udawanych ceregieli z dostrojeniem.
Niech pokaże taki kołowrotek co z zewnątrz i wewnątrz przypomina ruski traktor umazany czarnym mazidłem,a stan techniczny daleko odbiega od ideału,wtedy białe podłoże zrobi się niezbyt czyste.A pieszczotliwe dostrajanie mechanizmów zajmie więcej czasu jak 10 filmików razem wziętych.
Pozdrawiam
Józef Leśniak
- zorro lubi to
#92 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 21:55
To pokazówka. Same czyste kołowrotki i trochę udawanych ceregieli z dostrojeniem.
Niech pokaże taki kołowrotek co z zewnątrz i wewnątrz przypomina ruski traktor umazany czarnym mazidłem,a stan techniczny daleko odbiega od ideału,wtedy białe podłoże zrobi się niezbyt czyste.A pieszczotliwe dostrajanie mechanizmów zajmie więcej czasu jak 10 filmików razem wziętych.
Pozdrawiam
Józef Leśniak
nie no ja mam go na yt w sledzonych i powiem Panu że w kilku daiwach były ścięte zęby także nie sam miód, ale niestety z filmu pracy po serwisie zweryfikować się nie da
#93 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 22:20
nie no ja mam go na yt w sledzonych i powiem Panu że w kilku daiwach były ścięte zęby także nie sam miód, ale niestety z filmu pracy po serwisie zweryfikować się nie da
No właśnie nie sprawdzimy. Nie mniej jednak te filmiki dobre są jako lekcja poglądowa dla mniej wtajemniczonych i początkujących serwisantów.
W zasadzie tak właśnie powinien wglądać wzorcowo ergonomicznie wyposażony warsztat jak na tych filmach.Czysto,schludnie i wszystko na swoim miejscu.Tylko oby właśnie takie kołowrotki dopisały.
Nieskromnie dopowiem że mniej więcej mam podobnie urządzony warsztat.
Pozdrawiam
Józef Leśniak
Użytkownik Józef Lesniak edytował ten post 17 grudzień 2014 - 22:25
- Robas lubi to
#94 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 22:38
DO Not try this at homeDaniel... pewnie masz rację, ale... po pierwsze primo kot (włażący często na stół, bo tak), po drugie primo 1,5 roczna córka pod stołem, plus brak czasu, plus brak cierpliwości i umiejętności.
Turki dałem radę, TD też. Ale ilość tych podkładek, podkładeczek... dziękujęr.
- AdasCzeski lubi to
#95 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 22:39
zazdroszczę miejsca pracyNo właśnie nie sprawdzimy. Nie mniej jednak te filmiki dobre są jako lekcja poglądowa dla mniej wtajemniczonych i początkujących serwisantów.
W zasadzie tak właśnie powinien wglądać wzorcowo ergonomicznie wyposażony warsztat jak na tych filmach.Czysto,schludnie i wszystko na swoim miejscu.Tylko oby właśnie takie kołowrotki dopisały.
Pozdrawiam
Józef Leśniak
#96 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 23:13
zazdroszczę miejsca pracy
Mój warsztat przeszedł wiele modernizacji i dostosowań i ostatnio udało mi się zamontować ostatnią część wyposażenia razem z dodatkowym oświetleniem.
Wyposażony jest oprócz dobrych narzędzi również w specjalne dorabiane,służące do demontażu,montażu niektórych mechanizmów bez uszczerbku dla nich oraz ich regulacji.
To co jest na stole to tylko cząstka,służąca do bezpośredniej pracy.Wisząca szafka nad warsztatem i obok z prawej strony z 4-ma szufladami kryją skarby z częściami i innymi akcesoriami. W każdej chwili mogę zamontować dodatkowe urządzenia na warsztacie jakie w danej chwili są potrzebne do pracy ( wiertarka precyzyjna,imadełko,lupa na łamanym wysięgniku z ośmiokrotnym powiększeniem,szlifierka itp.).
Warsztat dostosowany jest też do naprawy i montażu wędzisk oraz lakierowania.
Pozdrawiam
Józef Leśniak
Użytkownik Józef Lesniak edytował ten post 17 grudzień 2014 - 23:16
- Guzu lubi to
#97 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 23:25
Masa maszynek. Już oglądam te moje. Może się czegoś dowiem ciekawego.
Już obejrzałem. Super zrobione. Dowiedziałem się kilku rzeczy upraszczających temat.
Część robiłem od dupy strony.
Tylko zmartwiły mnie te plastikowe zębatki w TP 02 SW....
Użytkownik godski edytował ten post 18 grudzień 2014 - 00:36
#98 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2014 - 07:57
Pozdrawiam
Józef Leśniak
Teraz jest moda i ogólny przykaz na serwis kołowrotka zaraz po kupnie, bo inaczej mozna zęby na przekładni zgubić albo korbę ukręcić. Zatem duża część sprzętu na stole polskich majsterkowiczów wygląda dokładnie tak samo. Nie ma przy czym rąk ubrudzić.
#99 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2014 - 12:04
No właśnie nie sprawdzimy. Nie mniej jednak te filmiki dobre są jako lekcja poglądowa dla mniej wtajemniczonych i początkujących serwisantów.
Pozdrawiam
Józef Leśniak
#100 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2014 - 12:09
Pozdrawiam
Józef Leśniak
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych