Przynęty nowwwaka
#341 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2015 - 09:36
Polowilem ostatnio klenikow, ale lowy indianskie na tej nizowce
- joker, Tomy, bobesku i 5 innych osób lubią to
#342 OFFLINE
Napisano 26 lipiec 2015 - 10:59
Ławica już prawie gotowa... malowanie całkiem fajne, teraz jeszcze teścik pracy i wypływamy w Polskę rybki łowic Z początkiem tygodnia planuję wysyłki. Na woblerach pojawiła się niewielka sygnaturka, takie P wpisane w N...
- Artech, pietrus, joker i 17 innych osób lubią to
#343 OFFLINE
Napisano 26 lipiec 2015 - 11:02
#344 OFFLINE
Napisano 26 lipiec 2015 - 21:46
Paweł, obrotki wpadły w oko kropkom i okoniom, niestety niżej forumowych wymiarów. Ale co sie wybawiłem to moje. Jazie polazły w zielsko i musze czekać do wiosny.
Cosikiem z takiej ławicy, sądzisz, nie pogardziłby jeziorowy bolo? Mam pewnych zawodników, ale z tego co słyszałem, trudny temat.
#345 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2015 - 09:55
Kuba, co do jeziorowych bolków jeszcze nikt mi nic nie meldował, ale może to też dlatego, że boleniowa gwardia do której rozeszła się pierwsza seryjka to głównie rzeczni łowcy, Zobaczymy, jestem dobrej myśli, ale wszystko zweryfikuje poligon Wsłałem Ci PW.
#346 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2015 - 16:26
Bolenie czy to jeziorowe czy rzeczne nie powinny wybrzydzać. Można ładnie popracować tymi woblerami.
No to teraz Pawle czas na sterowce
#347 OFFLINE
Napisano 19 sierpień 2015 - 18:12
Gumisie... pierwsze próby
W kanciapie powstają kolejne przynęty. Wygląda na to, że nie ominie mnie romans z gumowymi wabikami, a może to coś poważniejszego...? W każdym razie powstają dawno już wymyślone imitacje owadów. Mikro-gumki na pstrągi, lipienie i wszelki białoryb. Na sucho...
Bardzo mięciutkie, świetnie pracują i "na bank" będą skuteczne. Do zbrojenia główkami do 1g max (hak nr 8 max). Będą na wolframowych główkach i mini główkach z oczkami takimi jak w moich wcześniejszych jigach. Na mokro...
Kolory buro-zielone, brązowe oliwkowe itp... W planie jeszcze larwy ważki i inne robactwo, zobaczymy... Nie jest łatwo odlac mikrusa ok 2cm w domowych warunkach, ale wychodzą coraz lepiej, więc jestem dobrej myśli
Użytkownik nowwwak edytował ten post 19 sierpień 2015 - 20:18
- wujek, joker, Tomy i 24 innych osób lubią to
#348 OFFLINE
Napisano 19 sierpień 2015 - 19:17
Super! Owocny ten romans, co by nie mówić.
Widzisz, mam problem z kleniami bo ignorują wszelkie moje przynęty. Właśnie w czymś takim mam nadzieję odnaleźć receptę.
#349 OFFLINE
Napisano 19 sierpień 2015 - 21:53
Świetnie odwzorowałeś szczegóły, good job
#350 OFFLINE
Napisano 20 sierpień 2015 - 19:45
Doskonały pomysł!
#351 OFFLINE
Napisano 20 sierpień 2015 - 19:59
Fiu fiu !! Już na zdjęciu czuję ich robaczywość !! Ustawiam się jako pierwszy w długiej kolejce do zamówienia "robaczywego zestawu startowego" Jestem pod wrażeniem !!
Użytkownik szymanek69 edytował ten post 20 sierpień 2015 - 20:00
#352 OFFLINE
Napisano 20 sierpień 2015 - 20:10
Ladne te robaki
#353 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2015 - 06:18
Dziękuję Panowie:) Może uda się wycisnąć coś więcej z tego plastiku. Jak tyko odleję więcej robactwa to chętnie się podzielę Muszę je jak najprędzej zwodować. Korci mnie wrzucenie tego do rzeki na bocznym troku.
Mam jeszcze "na tapecie" kilka małych ripperków z przeznaczeniem jaziowo-kleniowym. Prototypy już przyzwoicie połowiły ale nim się objawią muszą jeszcze przejść tuning estetyczny, chość cudów nie będzie, bo to takie zwyczajne gumki... tylko troszkę inne
#354 OFFLINE
Napisano 23 sierpień 2015 - 18:15
Udało się wygospodarowac w końcu chwilke na ryby. Cóż... na gumki różne brały wczoraj najwyżej kleniowe średniaczki, ale fakt, że przynęty interesują rybki jest bardzo pozytywny Przy opasce ładnie sprawował się za to akrylek 2,7 cm z drugiej strony mojego wątku. Największa rybka - kleń 51 cm
- joker, Dagon, Mariano Mariano i 9 innych osób lubią to
#355 OFFLINE
Napisano 24 sierpień 2015 - 05:25
Gumisie... pierwsze próby
W kanciapie powstają kolejne przynęty. Wygląda na to, że nie ominie mnie romans z gumowymi wabikami, a może to coś poważniejszego...? W każdym razie powstają dawno już wymyślone imitacje owadów. Mikro-gumki na pstrągi, lipienie i wszelki białoryb. Na sucho...
Bardzo mięciutkie, świetnie pracują i "na bank" będą skuteczne. Do zbrojenia główkami do 1g max (hak nr 8 max). Będą na wolframowych główkach i mini główkach z oczkami takimi jak w moich wcześniejszych jigach. Na mokro...
Kolory buro-zielone, brązowe oliwkowe itp... W planie jeszcze larwy ważki i inne robactwo, zobaczymy... Nie jest łatwo odlac mikrusa ok 2cm w domowych warunkach, ale wychodzą coraz lepiej, więc jestem dobrej myśli
Konkret!
#356 OFFLINE
Napisano 24 sierpień 2015 - 07:41
Po raz kolejny pozamiatales
Pozdr
M
#357 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2015 - 09:28
oj Paweł , dawno nie zaglądałem i szok
precyzja , pomysły, wykonanie tak to zespalasz że kopara opada
#358 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2015 - 06:32
Dzięki Panowie, miło się czyta Gumki się odlewają i myślę, że do końca przyszłego tygodnia będą gotowe razem z główkami. Muszę zrobić więcej form, bo na tę chwilę to trochę "partyzantkę" uprawiam. Doszły brokaty... a z nimi nowe pomysły
#359 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2015 - 21:25
Witam, fajne te bez sterowce.
Użytkownik krisspin edytował ten post 08 wrzesień 2015 - 21:26
#360 OFFLINE
Napisano 18 październik 2015 - 18:31
Trochę mnie tu nie było, więc trzeba się przypomniec. Dla kolegów, którzy cierpliwie czekają na boleniówki należą się słowa uznania za wyrozumiałośc Korpusy w końcu gotowe, teraz malowanie...
Tymczasem wciąga mnie "gumomania". Oczywiście daleko mi do realistycznych popisów innych Twórców, ale coś tam się dłubie i to nawet z ciekawymi wynikami. Kilka prototypów przeszło testy bardzo pozytywnie
model klasyczny, smukły ok 3cm...
- joker, Meme, teki77 i 3 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych