Dzięki wszystkim za przychylne opinie, to zawsze nakręca i motywuje do kombinowania, szukania i ulepszania przynęt. A z voodoo jigami to pewnie jeszcze nie ostatnie zmiany...
Przynęty nowwwaka
#381 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2015 - 21:18
#382 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2015 - 21:28
Słowa jak najbardziej trafne Bo przynęty wyjątkowej urody
#383 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2015 - 09:28
Tak sobie siedzę i oglądam Pawle tą nową odsłonę voodoo i oglądam i oglądam i .... napatrzeć się nie mogę !! Pomysł i wykonanie przednie !!
#384 OFFLINE
Napisano 02 grudzień 2015 - 16:44
Dla mnie przynęty Pawła to mistrzostwo! Od jakiegoś czasu mam zaszczyt testować wszystkie nowości jakie tworzy. W prywatnym wędkowaniu nie było wabika który by mnie zawiódł. A i w startach zawodniczych jego przynęty nie raz mi ocaliły tyłek. Jakaś magia w nich drzemie i są przyjemne dla oka:) nowe voodoo ciekawe... można by ich wagę bardziej zróżnicować ale wygląd świetny.
#385 OFFLINE
Napisano 02 grudzień 2015 - 19:44
Szymku, inne gramatury Voodoo przetestujemy na Twojej wodzie w lutym Gumki na kropki też będą już gotowe. Nie jakieś wymyślne, ale powinny działac.
Ten rok poświęciłem w durzej mierze testom i zgłębianiu tematu przynęt silikonowych. Poligonem była moja Wisła i jej dopłwy. Kilka rzeczy mnie zaskoczyło, kilka rozczarowało. Pozytywnie reagowały na moje prototypy, wiślane okonie w rozmiarze 30+
Większe pasiaczki bardzo dobrze reagowały na gumy w barwach mniejszych pobratymców. Od razu zaznaczę, że tych trzydziestaków na Wiśle, nie nałowiłem bądź ile, ale prawie zawsze jakiś się trafiał a garbusków 25+ było naprawdę sporo.
Okazało się również, że można w dzień, złowic na gumę, w podkrakowskiej Wiśle miarowego sandacza Żadnego smoka nie trafiłem, ale parę rybek ok 60 cm udało się złowic
płyń kolego...
proszę o uśmiech...
Udało się również wypracowac gumowe przynęty na klenie i jazie. Już nie mogę doczekac się wiosny.
wielbiciel gumisiów...
Gumy, silikony, żywice... tymi materiałami bawiłem się najczęściej, ale zatroskanych kolegów zakochanych w "drewnie" i struganym hand made chcę uspokoic. Już niebawem w wątku powinny pojawic się pstrągowe woblery szykowane dla kolegów na 2016 r.
- Artech, atb69, bigrafi i 7 innych osób lubią to
#386 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2015 - 18:04
Ten łamany Voodoo wyszedł ci ciekawiej niż o tym myślałem. Jeśli trzyma się w wodzie w poziomie będzie łoił pstrągi, wierzę w to.
Okazji by znów wpaść na kawę do Krakowa lub teraz do Wieliczki, nie ma. Ale nic Pawle, może w przyszłym roku pomachamy nad twoją wodą
#387 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2015 - 07:39
Vodoo - "najgorsze" jest to że już teraz mam pomysł na wersję nr 3 ale ten temat musi jeszcze dojrzeć Robert, wierzę, że w nowym sezonie uda sie spotkać nad rzeką.
- joker lubi to
#388 OFFLINE
Napisano 23 styczeń 2016 - 18:41
Po długiej przerwie…
Tworzenie przynęt z różnych powodów musiałem na jakiś czas zawiesic, ale wygląda na to, że wszystko powoli wraca do normy. Do domu co chwilę przychodzi listonosz. Przynosi paczuszki z materiałami muchowymi, pojawiły się nowe farby, haczyki, narzędzia. Jedyna, wypracowana przerwie zimowej przynęta to boleniowa ławica 65. Jest już po pierwszych testach i myślę, że będzie dobrze, ale ostatnie zdanie będą miały rybki. Długośc ok. 6,5 cm, waga w wariantach testowych poniżej 10g, ale konstrukcja jest lotna.
Korpus posłuży do prac nad klasycznym woblerem ze sterem i nad wersją a soft. Na warsztacie siostrzana konstrukcja bezsterowa w tej samej wielkości ale o trochę innych parametrach… wkrótce bardziej konkretne zdjęcia.
- mifek, joker, Maciek Rożniata i 8 innych osób lubią to
#389 OFFLINE
Napisano 23 styczeń 2016 - 22:00
#390 OFFLINE
Napisano 14 luty 2016 - 21:04
No i są pierwsze egzemplarze boleniówek Ławica65. Takie mniejsze i lżejsze od wersji „pierworodnej” (ok. 8g/ 6,5 cm), Trzeba jeszcze dopracowac trochę malowanie i powinny robic dobrą robotę już od maja
Teraz w spokoju zabieram się za pstrągówki i jigi, bo mam niezłą obsuwę czasową…
- mifek, Artech, joker i 22 innych osób lubią to
#391 OFFLINE
Napisano 16 luty 2016 - 23:34
Paweł , nie możesz robić takich przerw !
Ja jestem znany z tego że się nie denerwuję , ... ale nie możesz sprawdzać, aż tak moich nerwów
Wrzuć coś więcej !
Użytkownik Franc edytował ten post 16 luty 2016 - 23:58
- Dokuś lubi to
#392 OFFLINE
Napisano 17 luty 2016 - 12:33
Fajna ta boleniówka ! realistyczne malowanie
#393 OFFLINE
Napisano 17 luty 2016 - 22:16
Z niecierpliwością czekam na dalsze efekty prac, co fota to czuje głebokie uznanie.
#394 OFFLINE
Napisano 18 luty 2016 - 16:08
Niesamowite malowanie tych boleniowek
- mifek lubi to
#395 OFFLINE
Napisano 19 luty 2016 - 07:32
Dziękuję. Fajnie, że się podobają, ale w kwestii zdobienia można jeszcze lepiej podziałać, zobaczymy czy się uda
Jacku, Wiem, ostatnio jak obiecywałem, że niedługo coś wstawię do wątku... to mijały wieki, więc tym razem może nic nie napiszę, a może coś tu wskoczy niespodziewanie koło weekendu
- joker, siwypike i Franc lubią to
#396 OFFLINE
Napisano 24 luty 2016 - 21:41
Zwyczajne wobki...
Jazie już niedługo przywitam moimi ulubionymi ostatnio woblerkami. Mają ok 2 cm, lekko zróżnicowaną gramaturę i wyjątkowo brzydki kształt , ale dały mi najwięcej ryb w 2015 r. Są płaskie i pomalowane bez fajerwerków. Kilka sztuk obsypałem delikatnie brokatem bo moje wczesno-poranne rybki lubią takie dodatki. Robię je w 4 wariantach kolorystycznych: czarne, zielone, złoto-brązowe i perłowe.
Kończę kilka pstrągówek balsianych, za oknem pogoda nieciekawa, stan wód w pstrągowych ciurkach skacze, a tymczasem w domowych pieleszach...
młode pokolenie zgłębia zagadnienia teoretyczne
- joker, Maciek Rożniata, bigrafi i 22 innych osób lubią to
#397 OFFLINE
Napisano 25 luty 2016 - 16:39
Ten płaski profil daje im ciekawą pracę? Drobią cienko? Młody ma dylemat : umówić się na telefon na pstrągi czy na jazie Fajny szkrab !
- nowwwak lubi to
#398 OFFLINE
Napisano 25 luty 2016 - 21:27
Skserowałeś chłopaka
- nowwwak lubi to
#399 OFFLINE
Napisano 26 luty 2016 - 19:24
Zwyczajne wobki...
Jazie już niedługo przywitam moimi ulubionymi ostatnio woblerkami. Mają ok 2 cm, lekko zróżnicowaną gramaturę i wyjątkowo brzydki kształt , ale dały mi najwięcej ryb w 2015 r. Są płaskie i pomalowane bez fajerwerków. Kilka sztuk obsypałem delikatnie brokatem bo moje wczesno-poranne rybki lubią takie dodatki. Robię je w 4 wariantach kolorystycznych: czarne, zielone, złoto-brązowe i perłowe.
Kończę kilka pstrągówek balsianych, za oknem pogoda nieciekawa, stan wód w pstrągowych ciurkach skacze, a tymczasem w domowych pieleszach...
Nie cytujemy zdjęć!http://jerkbait.pl/t...rum-jerkbaitpl/
młode pokolenie zgłębia zagadnienia teoretyczne
Paweł, oby młode pokolenie poszło w Twoje ślady. ....
Użytkownik woblery z Bielska edytował ten post 26 luty 2016 - 20:44
- nowwwak lubi to
#400 OFFLINE
Napisano 27 luty 2016 - 05:03
A przed momentem , gratulowałem że się urodził .
Tylko po cudzych dzieciach widać jak się szybko starzejemy
Super smyk i od razu w media poszedł
- joker, nowwwak i Dokuś lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych