Faktycznie ta trójeczka jigów wyszła rewelacyjnie, tym bardziej się cieszę, że trafiły one dziś do mnie W rzeczywistości prezentują się bardzo kusząco i zapewne pstrągi się im nie oprą
Użytkownik Piotreq edytował ten post 18 marzec 2013 - 20:56
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 18 marzec 2013 - 11:19
Faktycznie ta trójeczka jigów wyszła rewelacyjnie, tym bardziej się cieszę, że trafiły one dziś do mnie W rzeczywistości prezentują się bardzo kusząco i zapewne pstrągi się im nie oprą
Użytkownik Piotreq edytował ten post 18 marzec 2013 - 20:56
Napisano 24 marzec 2013 - 14:25
Jigi na zamówienie jednego z forumowych kolegów. Na północne, dzikie ryby, imitacja Palii Arktycznej. Waga ok 5 g.
Dają po oczach
Napisano 25 marzec 2013 - 17:52
Podoba mi się jednogramowa jęteczka, czy kombinowałeś kiedyś z larwami widelnicy? Byłbym zainteresowany zamówić coś oryginalnego, mam sporo tej larwy w jednym z łowisk i myślę, że to było by to. Coś do swobodnego dryfu, więc góra 3g.
Napisano 26 marzec 2013 - 10:09
a czemu nie...? PW
Napisano 04 kwiecień 2013 - 20:22
Długo podchodziłem do tematu woblerków owadzich, ale jakoś wcześniej zawsze coś było nie tak. A to praca taka nie do końca, a to z wyglądu do niczego niepodobne... w końcu udało mi się "popełnić robactwo" z którego jestem zadowolony. Widelniczka (prototyp) 2,5 cm - pływająca, kotwiczka w zamyśle "robi" za ogonek
Użytkownik nowwwak edytował ten post 04 kwiecień 2013 - 20:24
Napisano 04 kwiecień 2013 - 20:23
ee no sportowa jak na pierwsza
Napisano 04 kwiecień 2013 - 20:31
to ja liczyłem na jigga, a tu wobek
Ładniusi i musi być leciutki przy tej wielkości i kształcie
Napisano 04 kwiecień 2013 - 20:36
Ano "letkie" to to... Ciut ponad 0,8g. Dla Ciebie, Robert, będzie w wersji jigowej, brakuje mi jeszcze tylko jednego elementu.
Użytkownik nowwwak edytował ten post 04 kwiecień 2013 - 20:40
Napisano 04 kwiecień 2013 - 20:39
super
Napisano 05 kwiecień 2013 - 13:21
Jedne z lepszych woblerów jakie widziałem. Nazwał bym to Szkołą Lubelską bo kilka osób z tamtych okolic robi bardzo podobne.
Napisano 11 kwiecień 2013 - 19:55
Malowanie faktycznie podobne do Grocholi. Kształt nie tak smukły ale bardzo fajne.
Napisano 12 kwiecień 2013 - 17:33
Dla mnie jesteś mistrzem, bardzo lubię ten wątek. Pozdrawiam i czekam na nowe zdjęcia przynęt.
Napisano 12 kwiecień 2013 - 20:35
Napisano 13 kwiecień 2013 - 05:56
Struga się właśnie seryjka wobków kleniowo-jaziowych, a w przerwach:
jigi dla jednego z forumowych kolegów:
i jeszcze jeden wobek:
niech już będzie zielono...
Tego na samym dole poproszę do mojej gabloty mistrzów Hand Made.
Napisano 13 kwiecień 2013 - 06:31
Bardzo dopracowane woblery, pewnie i pracują prawidłowo. I widać, że masz pojecie o jigach pstrągowych,- chylę czoła ....
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 18 wrzesień 2013 - 07:11
Napisano 13 kwiecień 2013 - 08:06
No Panie. Jestem pełen podziwu i lekkiej zazdrości że moje malowanie tak nie wychodzi.
Widelnica to mnie powaliła z nóg. Przepiękna robota i do tego tak różnorodna.
Napisano 13 kwiecień 2013 - 10:04
Dziękuję, wszystkim za miłe słowa. Ostatnio mało czasu było na struganie i kręcenie, ale widzę, że wątek i beze mnie się rozwija Obiecuję wstawić coś dziś lub jutro jak się trochę "ogarnę".
Sławek: Kotwiczka to 14, bo to malutkie jest. 10-tki to będą do takich trochę większych, ale to chyba już po tym jak zejdzie duża woda.
Tomy: Na tak zaszczytne miejsce..? Gdybym wiedział to bym go ładnie pomalował...
Nareszcie wiosna...
Napisano 14 kwiecień 2013 - 14:49
Udało się w końcu, znaleźć chwilę czasu i wyskoczyć nad wodę, żeby poustawiać woblerki z zaległych zamówień. Przynęty mają już swoich właścicieli, więc najwyższy czas na pamiątkowe foto:
Mały agresorek pływający:
Pstrągowy klasyk:
Coś z "jajami" choć nie na wierzchu
Kaczuszka SDR 2 cm:
Na koniec ustawiania woblerów zupełnie nową konstrukcję przetestowały jaśki, jeden nawet zapozował:
oj będzie się działo...
Napisano 14 kwiecień 2013 - 15:31
Śliczne wobki. Szczególnie podoba mi się to przejście korpusu w ster. Super robota. graty.
Napisano 14 kwiecień 2013 - 17:02
Genialne malowanie, moim zdaniem najlepsze, jakie w życiu widziałem, niedościgniony wzór. Tak te plamki się świetnie komponują, każda kropka ma swoje uzasadnione miejsce, każde maźnięcie, odcienie idealnie współgrają. Ileż czasu się wgapiałem w te woblery, układając w głowie kolejność warstw, kiedy ton ciemniejszy, kiedy jaśniejszy, kiedy łuki skrzelowe. Ukłony, geniuszu!
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych