Dobrze że jest ten czas że już człowiek po pracy nie poleci na rybki ,to chociaż zaległości nadrobi
I oko nacieszy przepięknymi przynętami Pawle
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 19 grudzień 2019 - 20:17
Dobrze że jest ten czas że już człowiek po pracy nie poleci na rybki ,to chociaż zaległości nadrobi
I oko nacieszy przepięknymi przynętami Pawle
Napisano 02 styczeń 2020 - 17:50
Motoroil & Pepper
Sylwestrowe popołudnie spędziłem w pracowni.Testy z 2019 przyniosły nowy fajny kolorek i postanowiliśmy razem z Darią, że będziemy odlewać z niego większość naszych przynęt. Motoroil & Pepper - dał radę na okoniach, kleniach i pstrągach. Zobaczymy co przyniesie w 2020!
Drago worm
Microlarvae chruścik
Minimaster pintail
Pijawka
Minimaster
Microlarvae jętka
Micromaster
...
Napisano 02 styczeń 2020 - 19:58
Paweł, to baaaardzo obiecujący kolorek .
Napisano 03 styczeń 2020 - 09:08
Paweł już nie mogę się doczekać testów (paczka w drodze). Ta "zgniła" zieleń z całą pewności zrobi robotę !.
Napisano 14 styczeń 2020 - 11:55
Napisano 14 styczeń 2020 - 16:13
Hej, Do nanomasterów i chruścików stosuję haczyki #14. główki są przygotowane typoowo pod te najmniejsze przynęty
Napisano 14 styczeń 2020 - 17:22
Napisano 14 styczeń 2020 - 19:18
Tak łowię nimi. Może do 15mm wersji można by użyć #16 i byłoby wygodniej, ale tak małych nie robimy, a skoro #14 działa, wystarczy
Napisano 14 styczeń 2020 - 20:32
Napisano 20 styczeń 2020 - 00:44
Panowie i Panie przynęty dopracowane do perfekcji...POLECAM z całego serduszka POLECAM
Nie zawieźiecie się...POLECAM
Napisano 25 styczeń 2020 - 19:46
Dzięki Paweł za gratisika.
Apropopopo główek do robali (larwy i chruściki) to polecasz tylko kolor złoty?
Napisano 26 styczeń 2020 - 10:35
Napisano 02 luty 2020 - 13:07
Sezon pstrągowy odpalony, tylko te ryby jakieś dziwne paski zamiast kropek
Sparwdziły się ciemne pintaile podawane na ds...
Ultra lekko łowił Tomek i to tez dawało rezultaty...
Wypracowane, cieszą bardzo...
Napisano 08 luty 2020 - 12:12
W końcu projekt, który ma już ponad rok doczekał się realizacji. Mikrojaskółka Nanomaster Pintail - 28mm długości!
Napisano 08 luty 2020 - 17:08
Będą na giełdzie tutaj, czy tylko na stronie?
Napisano 08 luty 2020 - 17:58
Paweł, jesteś niemożliwy... Jak tu spokojnie przejść obok takich kąsków. Co prawda Adam już się na blogu wcześniej tym cukiereczkiem pochwalił, ale nadal nie mogę wyjść z podziwu dla Twojej kreatywności w tworzeniu miękkich przynęt do UL
Napisano 08 luty 2020 - 19:47
Będą na giełdzie tutaj, czy tylko na stronie?
Chyba łatwiej przez stronkę, zapraszam
Paweł, jesteś niemożliwy... Jak tu spokojnie przejść obok takich kąsków. Co prawda Adam już się na blogu wcześniej tym cukiereczkiem pochwalił, ale nadal nie mogę wyjść z podziwu dla Twojej kreatywności w tworzeniu miękkich przynęt do UL
Dzięki Rafał, kombinowalismy tą gumke z Darią już jakiś czas, ale zawsze czegoś brakowało. Prototyp troszke się detalami różnił, ale wersja finalna jest taka jak ma być. Pod mikro główkę i mikro drop shot. Strasznie fajna przynęta.
Napisano 11 marzec 2020 - 17:28
Wieści...
Koniec lutego sypnął ładnymi okoniami. lepsze były juz ciut większe przynęty ale Minimastery we wszelkich wariantach też dawały rybki fajnych rozmiarów
Łowiłem głównie uzywajac dropshota...
Ale czasem lekka główka bywała skuteczniejsza
Teraz zaczynamy przygodę z białorybem już od następnego tygodnia...
i drago wormy gotowe...
Napisano 11 marzec 2020 - 21:21
Gdyby ktoś chciał mieć najwyższej jakości oczy w swoich woblerach wg własnego projektu to wybór tylko jeden
Paweł czyni cuda
IMG_7326.jpg 27,86 KB
28 Ilość pobrań
IMG_7312.jpg 29,37 KB 27 Ilość pobrań
IMG_7322.jpg 27,25 KB 28 Ilość pobrań
Napisano 08 czerwiec 2020 - 19:31
Sezon boleniowy taki trochę dziwny mamy. Na mojej Wiśle ryb nie widać, co nie znaczy, że ich nie ma
Wodę otwierają głównie bezsterowce. Te z oczkiem u góry, jak i klasyczne z oczkiem z przodu. Można czasem połowić na poppera.
Wyglądanie ataków powierzchniowych na niewiele się zdaje, ale kiedy podrzuci się odpowiednią przybętę w odpowiednie miejsce, o odpowiednim czasie...
Dawno nie byłem już nad wodą, trzeba się w końcu wyrwać
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych