Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędki Hype Tackle H2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
104 odpowiedzi w tym temacie

#61 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 932 postów
  • LokalizacjaKobierzyce
  • Imię:Marcin

Napisano 12 październik 2024 - 19:33

Tak sobie czytam, niektóre wypowiedzi chyba w imię: nieważne jak mówią byle mówili.

Co do problemu z kupieniem i odesłaniem. Rozumiem, kupiłem coś, pomyliłem się, czasem się zdarza. Ale zamawiać z zamiarem oddania? A to nie można sie przejść do sklepu? Potem ktoś kupuje sobie wymarzony sprzęt i dostaje … tak naprawdę używkę. O ewentualnym zabraniu nad wodę to już nawet nie chce komentować.

#62 OFFLINE   Lokityrem

Lokityrem

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 116 postów

Napisano 13 październik 2024 - 07:31

Po prawdzie, pomachanie wedka w sklepie za dużo ci nie powie, pracy pod ryba nie sprawdzisz. Przejście się do sklepu, nie jest zawsze możliwe. Kupując buty,spodnie, też nie masz pewności że ktoś ich już nie przymierzał. Życie

#63 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 932 postów
  • LokalizacjaKobierzyce
  • Imię:Marcin

Napisano 13 październik 2024 - 08:28

Masz rację. Dlatego większość z nas ma po kilkanaście wędek a giełda ma się dobrze. :D

Ale to nie usprawiedliwia wypróbowywania czegokolwiek i odsyłania z założenia - obojętne czy dotyczy to wędek czy spodni.

W takim np sklepie z obuwiem oczywiście mierzę parę z setką ludzi ale potem kupuje pudełko nowych. Wędkę w porządnym sklepie tak samo, chyba ze biorę tę ze stojaka to zazwyczaj dostanę zniżkę (w porządnym sklepie) i tez robię to świadomie.

Nie chciałbym dostać wędki która ktoś machał w domu, może w coś puknął, może wyginał w kółko dla próby, albo zabrał nad wodę i szarpał na zaczepach. Taką wędkę bez oporu kupuję na giełdzie - i mam ich kilka.  Ale cena jest zupełnie inna.

Kupowanie na próbę w celu odesłania jest po prostu nieuczciwe.

• psd27 i cobrax lubią to

#64 OFFLINE   Darek_W

Darek_W

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 554 postów
  • LokalizacjaJózefosław
  • Imię:Dariusz

Napisano 13 październik 2024 - 11:23

Kupowanie na próbę w celu odesłania jest po prostu nieuczciwe.

według mnie nieuczciwe jest odesłanie produktu używanego i oczekiwanie pełnego zwrotu środków. Mi się zdarzało zamówić coś żeby obejrzeć  albo zamówić dwa rozmiary do przymiarki bo byłem gdzieś na granicy i odesłać ten niewłaściwy. Nie zdarzyło mi się coś użyć i udawać że odsyłam jako nowe!  Najlepszy taki przykład januszowania widziałem na nartach we Włoszech gdzie polskie dzieciaki jeździły w kurteczkach z metkami - a jak się zaczęliśmy śmiać z synem to tatuś skrupulatnie upychał meteczkę za kołnierzyk kurteczki. 

Co do wędek to jak folia nie jest zdjęta, metki na miejscu i ktoś sobie tylko w domu pomachał bo do sklepu albo nie może albo ma daleko to dla mnie jest ok.

#65 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5220 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 13 październik 2024 - 11:45

Wszystko dla Wszystkich jest ok do momentu kiedy zamieniają się miejscami... 

#66 OFFLINE   Darek_W

Darek_W

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 554 postów
  • LokalizacjaJózefosław

Napisano 13 październik 2024 - 15:53

Załączone pliki

#67 OFFLINE   digger

digger

Forumowicz

• PATRON
  • PipPip
  • 151 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Mendyk

Napisano 22 październik 2024 - 08:48

Ja może trochę na szybko, trochę może pochopnie, ale zamówiłem 2.30 1-7 g.
Wędka w materiale reklamowana jako klon Microflexa od DAMa.
Microflexem przełowiłem 5 lat, po złamaniu szczytu zamówiłem na szybko Greystreama od Jaxona, rzeczywiście ten kijek kosztuje 1/3 tego co H2,ale sam Microflex stoi teraz pod 4 stówki. Pomimo zachwalania Greystreamów, nie można go nawet porównywać z Microflexem, bo i też użyte materiały i wykonanie rozbieżne...
Jak H2 przyjdzie to ją wezmę nad wodę, o ile czas pozwoli, i spróbuję coś skrobnąć.

Użytkownik digger edytował ten post 22 październik 2024 - 08:48

• popper, M a r a s i Darek_W lubią to

#68 OFFLINE   selk

selk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 809 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Zbyszek

Napisano 22 październik 2024 - 21:17

Ja może trochę na szybko, trochę może pochopnie, ale zamówiłem 2.30 1-7 g.
Wędka w materiale reklamowana jako klon Microflexa od DAMa.
Microflexem przełowiłem 5 lat, po złamaniu szczytu zamówiłem na szybko Greystreama od Jaxona, rzeczywiście ten kijek kosztuje 1/3 tego co H2,ale sam Microflex stoi teraz pod 4 stówki. Pomimo zachwalania Greystreamów, nie można go nawet porównywać z Microflexem, bo i też użyte materiały i wykonanie rozbieżne...
Jak H2 przyjdzie to ją wezmę nad wodę, o ile czas pozwoli, i spróbuję coś skrobnąć.

czemu zdecydowałes sie na 230 a nie 220 cm ?

wg reklamy 220 niby miał byc lepszy

pytam bo po złamaniu mojego kija  na okonie rozglądam sie za zakupem czegos taniego

bekley, H2 na jakiejś lepszej promocji (obecnie -20%), a moze jakiś hińczyk chociaz takie patyczki ze względu na gwarancje wole krajowe

rozglądajac sie zastanawiałem sie nad h2 i  własnie te dwie długości wpadły mi w oko i  szukam jakiochś róznic poza tymi 10 cm długości

#69 OFFLINE   DumFish

DumFish

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 335 postów

Napisano 23 październik 2024 - 15:44

Wejdźcie sobie tutaj
KINGDOM Official Store
https://a.aliexpress.com/_EwiWoz3

Wybierzcie kijek wedle swoich upodobań kupcie i sprawdźcie nad wodą :)
Nie jeden z Was się zdziwi ile lepiej wykonane są kije, tańsze, z czulszymi blankami za śmieszne pieniądze :) a w tym jeszcze dostaniecie sztywny pokrowiec który zmieści kilka wędek :)

#70 OFFLINE   zeralda

zeralda

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 395 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 23 październik 2024 - 16:32

Akurat tej firmy bym nie polecał, kumpel kupił Kingdoma, który strzelił na pierwszym wypadzie (podczas wyrzutu gumy zgodnej wagowo z CW). O gwarancji zapomnij, olali go żądając opłaty za zniszczony skład...

Użytkownik zeralda edytował ten post 23 październik 2024 - 16:32

#71 OFFLINE   DumFish

DumFish

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 335 postów

Napisano 23 październik 2024 - 17:21

Akurat tej firmy bym nie polecał, kumpel kupił Kingdoma, który strzelił na pierwszym wypadzie (podczas wyrzutu gumy zgodnej wagowo z CW). O gwarancji zapomnij, olali go żądając opłaty za zniszczony skład...

A mój kijek wormmaster kupiony kilka lat temu doskonale służy do dnia dzisiejszego i jestem mega zadowolony :)

#72 OFFLINE   zeralda

zeralda

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 395 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 23 październik 2024 - 19:03

Nie przeczę, że kije potencjalnie mogą być zacne. Ale ja bym olewał firmy, które nie respektują swoich zobowiązań.

Sent from my Armor 8 using Tapatalk
  • DumFish lubi to

#73 OFFLINE   digger

digger

Forumowicz

• PATRON
  • PipPip
  • 151 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 25 październik 2024 - 07:27

czemu zdecydowałes sie na 230 a nie 220 cm ?
wg reklamy 220 niby miał byc lepszy

pytam bo po złamaniu mojego kija na okonie rozglądam sie za zakupem czegos taniego
bekley, H2 na jakiejś lepszej promocji (obecnie -20%), a moze jakiś hińczyk chociaz takie patyczki ze względu na gwarancje wole krajowe
rozglądajac sie zastanawiałem sie nad h2 i własnie te dwie długości wpadły mi w oko i szukam jakiochś róznic poza tymi 10 cm długości

Wziąłem 230 cm, bo w takiej długości miałem Microflexa, w takiej też mam Greystreama i dla mnie jest to długość optymalna i na brzeg i na łódkę. Kij już mam, niestety nie było dane jeszcze bujnąć się z nim nad wodę.

Na sucho - dużo szybszy niż greystream, porównywalny pod tym względem do Microflexa. Wykonanie jak w DAMie, brak nadlewek lakieru, przelotki wklejone bardzo równo. Materiały oprócz blanku, bo jak to się zachowuje przy rzucie i holu, to powiem dopiero pp łowienia, więc materiały bardzo budżetowe, uchwyt kołowrotka to tani zamiennik, przelotki jak w greystream, dziwi mnie brak przelotki antysplątaniowej na szczycie, jest zwykła malutka przelotka i tyle. Może to obniżenie wagi przez brak tych bocznych ramek będzie miało wpływ na szybkość, ale ile to ujęło? 0.3 grama może..

O blanku na razie tyle, że na pewno jest bardziej zbieżny w szczycie niż Microflex i Greystream.

#74 OFFLINE   digger

digger

Forumowicz

• PATRON
  • PipPip
  • 151 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 25 październik 2024 - 07:29

według mnie nieuczciwe jest odesłanie produktu używanego i oczekiwanie pełnego zwrotu środków. Mi się zdarzało zamówić coś żeby obejrzeć albo zamówić dwa rozmiary do przymiarki bo byłem gdzieś na granicy i odesłać ten niewłaściwy. Nie zdarzyło mi się coś użyć i udawać że odsyłam jako nowe! Najlepszy taki przykład januszowania widziałem na nartach we Włoszech gdzie polskie dzieciaki jeździły w kurteczkach z metkami - a jak się zaczęliśmy śmiać z synem to tatuś skrupulatnie upychał meteczkę za kołnierzyk kurteczki.

Co do wędek to jak folia nie jest zdjęta, metki na miejscu i ktoś sobie tylko w domu pomachał bo do sklepu albo nie może albo ma daleko to dla mnie jest ok.

Na wędkce, która do mnie przyszła brak był jakiejkolwiek folii i metek😅

#75 OFFLINE   Darek_W

Darek_W

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 554 postów
  • LokalizacjaJózefosław

Napisano 25 październik 2024 - 09:03

Na wędkce, która do mnie przyszła brak był jakiejkolwiek folii i metek

No to chyba już nie bardzo  :mellow: Tak jak mówiłem, owszem odsyłałem towar który mi nie przypasował - jakieś za małe kalosze, kołowrotek SG - wędki jeszcze nie ale raczej kupuję w sklepie no bo mam taką możliwość. Ale wszystko co odsyłałem było zapakowane firmowo i w 100% w takim stanie jak do mnie przyszło. Jak ktoś zerwał folię to cena powinna być obniżona i powinieneś raczej dostać informację.

#76 OFFLINE   digger

digger

Forumowicz

• PATRON
  • PipPip
  • 151 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 27 październik 2024 - 21:13

Pierwsze wnioski już są. Udało mi się dziś wyrwać na chwilę nad wodę.

Wędka jest o co najmniej o klasę wyżej niż greystream. Jest szybszy, porównywalny pod tym względem z microflexem. Łowiłem od 8.00 do 11.00, rzucałem sporo, przy greystreamie paskudnie plątała się plecionka na szczycie, przede wszystkim przy krótkich, szybkich podbiciach stosunkowo lekką przynętą. Dziś tego problemu nie miałem.

Trafiłem zupełnie bezwietrzną pogodę, rzucało mi się komfortowo. Dziś rzucałem przynętami od tanty 2 cale na 0.6 g czeburaszce dołem, do 3 calowego kajtka na 5 g czeburaszce gorą.
Wszystko latało naprawdę fajnie. O ile przy tych najmniejszych gramaturach rzuty były na około 20 metrów, co mnie nie dziwi, bo też i to prawie nie ważyło, to już od 2g czeburaszki z kajtkiem lub little spiderkiem latało bardzo przyzwoicie.

Dalej niż greystreamem, gdzie na przydomowej żwirowni naprawdę brakowało mi zasięgu przy takich gramaturach. Co do pozostałych parametrów sprzętu, które mogłyby wpływać na rzuty, to zestawiam kijki do 7 g z shimano miravel 2500 i pletką shimano kairiki 0.06.

I największą różnica. Co prawda wyjąłem tylko 5 okonków 20-25 cm, ale czułość brań jest w moim odczuciu wyższa niż w greystream i microflexie, kamyczki na dnie i gałązki czuć naprawdę fajnie. Oczywiście ta kosmiczna technologia heartcore jak dla mnie jest o dupę rozbić, bo nie będę wciskał dłoni między elementy uchwytu, i tak trzymam palec wskazujący na blanku powyżej foregripa. Co ważne, żadna ryba mi nie spadła, a z greystreama spadało mi średnio 1/4 wciętych ryb. Dziś wykorzystałem 5 z 6 brań i wszystkie ryby wyjąłem.

Na razie to tyle, skrobnę coś jeszcze po jesienno-zimowym sezonie. Na chwilę obecną nie wiem czy bym go kupił raz jeszcze za te pieniądze😅

Użytkownik digger edytował ten post 27 październik 2024 - 21:15

#77 OFFLINE   md30

md30

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 174 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:C&R

Napisano 28 październik 2024 - 08:48

To teraz jeszcze relacja z mniej korzystnych warunków i dopiero będzie można wyciągnąć w miarę obiektywne wnioski.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

#78 OFFLINE   Lokityrem

Lokityrem

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 116 postów

Napisano 28 październik 2024 - 12:37

Ale, ale czy Greystream nie jest 3-4x tańszy?

#79 OFFLINE   digger

digger

Forumowicz

• PATRON
  • PipPip
  • 151 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 28 październik 2024 - 21:45

Ale, ale czy Greystream nie jest 3-4x tańszy?

#80 OFFLINE   digger

digger

Forumowicz

• PATRON
  • PipPip
  • 151 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 28 październik 2024 - 21:50

Tak, oczywiście, na chwilę obecną jest 3 razy tańszy.

Natomiast po tych kilku godzinach mogę stiwerdzic, że H2 nie odbiega za mocno od microflexa.

Czy dałbym ponownie za H2 trzy stówki z okładem, nie wiem, ale na dziś jakby chodził za 200, to bym polecał z ręką na sercu.

Jest jeszcze jedna różnych o której nke napisałem, i od greystreama i od droższego microflexa różni się tym, że jest bardziej zbieżny w części szczytowej, szczytówka jest dużo bardziej czuła, lepiej się ładuje małymi gramaturami, ale przy tej szybkości nke kładzie się przy podbiciu 3 calowego kajtka na 5 gramach.

Użytkownik digger edytował ten post 28 październik 2024 - 21:50

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Fatso