Nie mam nic do Poczty w Berdyczowie w moim i chyba tez wczesniejszym pokoleniu tzw pisanie na Berdyczow mialo swoj podtekst, bylo synonimem...
#641 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2021 - 15:27
#642 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2021 - 16:29
Moja przygoda z Phenixami ma lepsze i gorsze rozdziały. Zaufałem tej marce ponownie po bardzo udanym mariażu z SP742 ML, kapitalny blank, dla mnie łódkowy gral. Jedno pewne... Wytwór chińskich rączek, niech robią takich więcej. Dlatego obojętne mi czy to oryginał czy podróba, jest wybitnie wypasiony.
- popper lubi to
#643 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2021 - 17:04
Nie mam nic do Poczty w Berdyczowie w moim i chyba tez wczesniejszym pokoleniu tzw pisanie na Berdyczow mialo swoj podtekst, bylo synonimem...
Wiem, pisz donikąd, to po Słowackim i Kopalińskim. W pewnym momencie zwrot zmienił znaczenie. Wcześniej oznaczał pewność dostawy listu. Dodałem jako ciekawostkę
- Friko i Rheinangler lubią to
#644 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2021 - 08:49
Użytkownik "Paweł" edytował ten post 28 styczeń 2021 - 09:04
- Friko, guciolucky, Rheinangler i 2 innych osób lubią to
#645 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2021 - 11:58
ajj wajj....widać nie wszystkich pozwalniali i i jednak ktoś jeszcze coś pamięta
@gucio a skąd Ty miałeś te info, że w Phenixie o karabelach nic nie wiedzą - z Phenixa czy od BRC ?
- DarekM lubi to
#646 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2021 - 12:05
#647 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2021 - 12:51
@Friko, nic nie pisałem o Karabelach, przeczytaj i pisz precyzyjniej.
Użytkownik guciolucky edytował ten post 28 styczeń 2021 - 12:54
- Friko lubi to
#648 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2021 - 13:29
Jak pisałem wyżej, zadzwoniłem do BRC, celem wyjaśnienia wątpliwości w wątku, uzyskane odpowiedzi przepisałem w wątku.
Jak widzę ludzie się nie zmieniają i decyzja o banie była słuszna te multikonta co tu kiedyś "nowy dystrybutor" pozakładał w dużej mierze służyły właśnie do obrabiania 4 liter "konkurencji" - jak widać weszło w krew do tego stopnia że nawet już byłej konkurencji się dostaje ach to polskie piekiełko
Został tu na forum jeden jego klakier, ciekawe czy się odezwie
ps. tak masz masz racje, pomyliłem się z karabelami - to dlatego że mało się znam na blankach phenixa, mam raptem dwa dosyć niszowe modele, które kiedyś kupiłem sobie w stanach
- Rheinangler, krokop i Maciej1979 lubią to
#649 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2021 - 13:37
Uff, już myślałem że tylko ja jestem przewrazliwiony i uprzedzony że mamy naganiacza 😊
#650 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2021 - 13:45
Jak widzę ludzie się nie zmieniają i decyzja o banie była słuszna te multikonta co tu kiedyś "nowy dystrybutor" pozakładał w dużej mierze służyły właśnie do obrabiania 4 liter "konkurencji" - jak widać weszło w krew do tego stopnia że nawet już byłej konkurencji się dostaje ach to polskie piekiełko
Piszac pkt 4 w swom poscie z poprzedniej strony mialem takie podejrzenia ale zadnego dowodu... Prawda jest niezalezna od sympatii czy antypatii.Teraz wszystko zaczyna sie skladac w calosc.
Tak wiec miernota pozostala miernota...A ja bez zadnego zalu czy poczucia jakiejkolwiek straty bede sie trzymal tego co napisalem.
Klakierem sie nie ma co przejmowac, cienki jest jak polsilver
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 28 styczeń 2021 - 13:47
- krokop lubi to
#651 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2021 - 18:31
ps. tak masz masz racje, pomyliłem się z karabelami - to dlatego że mało się znam na blankach phenixa, mam raptem dwa dosyć niszowe modele, które kiedyś kupiłem sobie w stanach
Jeśli mowa o mnie, to proponuje rozejrzeć się bliżej siebie i poszukać wazeliniarstwa ... oraz mulit kont , które dalej funkcjonują ...
Co do "naganiania" od lat obserwuje to zjawisko na forum , a co niektórzy dobrze się nawet mają z tego powodu ...
Przechodząc do reszty , czyli blanków PHENIX - nigdy nie byłem ich zwolennikiem choć miałem styczność od początku zaistnienia ich na rynku PL i pewnie dalej tak zostanie ...
Ne jestem naganiaczem i tak jak pisałem kilka stron wcześniej nie mam żadnych korzyści ni fantów z tego powodu ...
Piszę i zawsze starałem się pisać prawdę niezależnie od tego kogo to dotyczyło ... , ale tylko w kwestii sprzętu ...
Gierki mnie nie obchodzą i bardzo brzydzę się tym zjawiskiem ogólnie występującym TU oraz wazeliniarstwem ... i oczywiście obłudą ...
Z całym szacunkiem pozdrawiam zwolenników PHENIXA ... , a nowemu przedstawicielowi życzę by pokonał trudności i nie skończył jak poprzednik zostawiając wszystkich na lodzie oraz trochę ogarnął ten baizel ... , ludziom którzy zaś użytkują wędziska tej firmy zawsze udanych zakupów i porządnego serwisu by żyło się mniej stresowo ... bo on zawsze doprowadza do niepotrzebnej gównoburzy.
Dziękuję za uwagę z mojej strony, resztę pewnie wyjaśnią bardziej zaufani , ale gdyby jednak coś ... proszę nie wycierać sobie gęby takim małym "klakierem" ... to nie fer...
Użytkownik miramar69 edytował ten post 28 styczeń 2021 - 19:15
- bogdan333, Baars, "Paweł" i 1 inna osoba lubią to
#652 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2021 - 12:35
#653 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2021 - 13:06
#654 OFFLINE
Napisano 04 luty 2021 - 09:31
Jeśli mowa o mnie, to proponuje rozejrzeć się bliżej siebie i poszukać wazeliniarstwa ... oraz mulit kont , które dalej funkcjonują ...
Co do "naganiania" od lat obserwuje to zjawisko na forum , a co niektórzy dobrze się nawet mają z tego powodu ...
Przechodząc do reszty , czyli blanków PHENIX - nigdy nie byłem ich zwolennikiem choć miałem styczność od początku zaistnienia ich na rynku PL i pewnie dalej tak zostanie ...
Ne jestem naganiaczem i tak jak pisałem kilka stron wcześniej nie mam żadnych korzyści ni fantów z tego powodu ...
Piszę i zawsze starałem się pisać prawdę niezależnie od tego kogo to dotyczyło ... , ale tylko w kwestii sprzętu ...
Gierki mnie nie obchodzą i bardzo brzydzę się tym zjawiskiem ogólnie występującym TU oraz wazeliniarstwem ... i oczywiście obłudą ...
Z całym szacunkiem pozdrawiam zwolenników PHENIXA ... , a nowemu przedstawicielowi życzę by pokonał trudności i nie skończył jak poprzednik zostawiając wszystkich na lodzie oraz trochę ogarnął ten baizel ... , ludziom którzy zaś użytkują wędziska tej firmy zawsze udanych zakupów i porządnego serwisu by żyło się mniej stresowo ... bo on zawsze doprowadza do niepotrzebnej gównoburzy.
Dziękuję za uwagę z mojej strony, resztę pewnie wyjaśnią bardziej zaufani , ale gdyby jednak coś ... proszę nie wycierać sobie gęby takim małym "klakierem" ... to nie fer...
Ojj Mariusz naganiaczy tu jest całe stado ....oraz lubiących kopać leżącego ....Rodmas ma kłopoty i zamiast dopingowac chłopa ,żeby wszystko sie ułożyło to wymyślają głupoty a po co ? Cóż, odpowiedz jest banalna. Kolejny etap nabijania sobie postow aby zyskac range "sum" na forum - stać się autorytetem a w konsekwencji tego miec większą moc naganiania (co przekładac sie moze na fajne gifty) Jest tu paru orzeszków ,,oj jest ,ale wydaje mi sie, że czlowiek o przeciętnym ilorazie Iq jest w stanie ich wyłapać . Czasem szkoda mi kolegów ,których to naganianie najbardziej sie ima ....
Także to tyle z rana ...z cyklu poranne rozkminki przy kawie
- miramar69, Baars i vako lubią to
#655 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2021 - 14:10
Blanki Phenix Feather. Konkretnie model FTX-71H-B mnie interesuje. Ktoś ma obłowiony?
#656 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2021 - 19:50
Ktos slyszal o takim blanku DR3C700H 10-25lb 10-45g?
#657 OFFLINE
Napisano 28 grudzień 2021 - 16:32
#658 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2021 - 20:47
- skalek-77 lubi to
#659 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2022 - 08:13
- jakub75 lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, phenix
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych