Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Skoki narciarskie 2024/2025

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#41 ONLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10258 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 18 styczeń 2025 - 18:05

Zakopane. Pierwszy dzień konkursowy. Drużynówka. Piąte miejsce, nie jest źle. Bałem się, że nie wejdą do drugiej tury.

#42 ONLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10258 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 styczeń 2025 - 19:21

Dzień drugi potwierdził słabość naszej kadry, a jedna jaskółka, wiosny a raczej sukcesu nie uczyni. Nawet atut własnej skoczni nie pomógł

#43 ONLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10258 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 styczeń 2025 - 18:03

Pierwszy w tym sezonie weekend z lotami. Nareszcie oglądałem z przyjemnością nie tylko skoki rywali Polaków. Było fajnie a dzisiejsze czwarte miejsce Pawła Wąska to wisienka na torcie ... a jeszcze wczoraj mówiło się, że loty to nie jego bajka ;)  :D  :good:

Brawo Wąsek :clappinghands:

#44 ONLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1107 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 styczeń 2025 - 18:24

Pomyśleć Robercie, że dzisiejsza wisienka na torcie kilka sezonów temu była zepsutym jajkiem. Kibice są plastyczni w kształtowaniu się na miarę mizernych obecnie wyników. Zresztą media mają swój zaszczytny wkład w budowaniu emocji. To co parę lat temu było nazywane nieudanym konkursem, czy wręcz porażką, dziś jest okrzyknięte spektakularnym Wąskiem. Jakoś nie żałuję, że od dawna nie obejrzałem żadnego konkursu. Trąci to reanimowaniem schodzącego pacjenta i to jeszcze niemieckojęzycznego. Pozostali zdaje się zeszli już wcześniej. Gdy Polacy odnosili sukcesy jeszcze się to dało oglądać, bo łatwiej było pobudzić emocje. Teraz przypomina to trochę zawody z czasów Piotra Fijasa, z tą różnicą, że sędziowie i wiatromierze grają pierwsze skrzypce. Tylko patrzeć jak skoki podzielą los podnoszenia ciężarów czy amatorskiego boksu.

Użytkownik Maciej W. edytował ten post 26 styczeń 2025 - 18:25

#45 ONLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10258 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 30 marzec 2025 - 10:17

Powiedziało się A to trzeba powiedzieć Z

Sezon 24/25 za nami. Polacy brali udział.

Jedno brązowe podium, zmiana trenera, kilka miejsc w dziesiątce afera z Norwegami ... i to by było na tyle.

Przepiękny, ostatni konkurs w Planicy z nowym rekordem świata 254,5m w wykonaniu Słoweńca.

Pa, pa :)

Użytkownik BOB edytował ten post 30 marzec 2025 - 10:18

• tofik lubi to

#46 ONLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1107 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 30 marzec 2025 - 10:34

Słowa uznania drogi Robercie za wytrwałość. Sentyment do Planicy sprawił, że obejrzałem dzisiejszy konkurs. Loty piękne, końcówka kompletnie nieczytelna jeśli chodzi o zajmowane pozycje, bo zmiana belki plus wszystkie przeliczniki... Trzeba być Błachutem, albo zaprząc AI do ogarnięcia tych kombinacji. Na szczęście w Planicy odległości ratują widowisko i wbrew przeciwnościom losu Domen Prevc zdołał ustanowić rekord Świata. Cieszy to tym bardziej, że pobity skok Krafta z Vikersund był lądowany na dupie. Wilgotność pewnie była zbyt duża i sędziom bryle zaparowały. O Polakach dowiedziałem się tego, że w generalce sezonu tylko dwóch było lepszych od Francuza.
  • tofik i BOB lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych