Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Wędki Solum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Maniew1

Maniew1

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów

Napisano 07 grudzień 2024 - 12:36

Dzień dobry, ostatnio w oczy mi się często rzucają posty sponsorowane marki Solum.
Jest to chyba raczkujący brand bo nigdy o nim wcześniej nie słyszałem, dopóki nie obejrzałem jakiś filmików u któregoś z youtuberów, chyba Pawła Kukli.
Przejrzałem ofertę i zainteresował mniej kijek pod pstrąga do 15 gram 228cm długości.
Miał już okazje ktoś z forumowiczów łowić na kije tej marki i coś się wypowiedzieć na ten temat? Poszukuje rzetelnej opinii, a nie sponsorowanej

#2 OFFLINE   PiterS

PiterS

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 234 postów
  • LokalizacjaGłogów

Napisano 07 grudzień 2024 - 13:15

Kijki są dopiero od kilku dni w sklepach więc nie licz tak szybko na opinie łowiących. Na yt jest kolejny film tym razem od Emel pike właśnie z tym kijkiem 2,28m 3-15g.

https://youtu.be/EJE...WhfCA49LFTusuaC

Użytkownik PiterS edytował ten post 07 grudzień 2024 - 13:17

#3 OFFLINE   czerwcowy0520

czerwcowy0520

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 234 postów

Napisano 07 grudzień 2024 - 20:52

Dzień dobry, ostatnio w oczy mi się często rzucają posty sponsorowane marki Solum.
Jest to chyba raczkujący brand bo nigdy o nim wcześniej nie słyszałem, dopóki nie obejrzałem jakiś filmików u któregoś z youtuberów, chyba Pawła Kukli.
Przejrzałem ofertę i zainteresował mniej kijek pod pstrąga do 15 gram 228cm długości.
Miał już okazje ktoś z forumowiczów łowić na kije tej marki i coś się wypowiedzieć na ten temat? Poszukuje rzetelnej opinii, a nie sponsorowanej

Cześć,

Chętnie bym pomógł, ale z uwagi na fakt, że to produkt z naszej stajni, możesz nie uznać mojej odpowiedzi za rzetelną ;)

• skius i jakub75 lubią to

#4 OFFLINE   Artek

Artek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2035 postów
  • LokalizacjaWielkopolska
  • Imię:Artur

Napisano 07 grudzień 2024 - 22:21

Cześć,

Chętnie bym pomógł, ale z uwagi na fakt, że to produkt z naszej stajni, możesz nie uznać mojej odpowiedzi za rzetelną ;)

Można jakąś stronkę do tych wędek?

#5 OFFLINE   czerwcowy0520

czerwcowy0520

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 234 postów

Napisano 08 grudzień 2024 - 08:30

Można jakąś stronkę do tych wędek?

Hej,
Strona WWW jest w budowie, ale zapraszam na naszą stronę na fb:

https://www.facebook...are/18To9fnHfV/

#6 OFFLINE   Łukasz Mk

Łukasz Mk

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 46 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Mk

Napisano 08 grudzień 2024 - 08:58

Czy Wasze wędki można będzie zobaczyć w którymś z Warszawskich sklepów, bądź na Evolution?

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

#7 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Ekspert

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 5006 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 08 grudzień 2024 - 09:42

Bardzo nędzna akcja promocyjna  :)  To może na początek - na jakie potrzeby odpowiada , kto to proponuje, no i skąd pochodzi?

#8 OFFLINE   czerwcowy0520

czerwcowy0520

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 234 postów

Napisano 08 grudzień 2024 - 16:59

Tak, powinny pojawić się w warszawskich sklepach ;) dam znać w których dokładnie. Jeśli chodzi o Targi Evolution, to niestety nas nie będzie.
  • Łukasz Mk lubi to

#9 OFFLINE   nodan

nodan

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 121 postów
  • LokalizacjaWIsła-Grudziądz
  • Imię:Daniel

Napisano 09 grudzień 2024 - 10:04

Dostałem 2 kije na testy w lato. Parę boleni złowiły :). Bardzo ciekawe kije , szybkie dobrze animujące przynętę. Po jakości elementów myślałem ,że to będzie półka cenowa wyżej.

#10 OFFLINE   wojciiech

wojciiech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1646 postów
  • LokalizacjaOstrów Wielkopolski / Toruń

Napisano 09 grudzień 2024 - 10:23

Czy to będzie taka porządna chińszczyzna, dostosowana przez Rodaków do polskich realiów nad wodą? Z rozsądną długością dolników (co np leży w sensownych Toshido u Robinsona) itp.?

Jeśli tak, to jestem na tak  ;)

#11 OFFLINE   czerwcowy0520

czerwcowy0520

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 234 postów

Napisano 09 grudzień 2024 - 17:42

Czy to będzie taka porządna chińszczyzna, dostosowana przez Rodaków do polskich realiów nad wodą? Z rozsądną długością dolników (co np leży w sensownych Toshido u Robinsona) itp.?

Jeśli tak, to jestem na tak  ;)

No taka bardzo porządna ;) dostosowana przez Rodaków do polskich realiów nad wodą :) dolniki to kwestia gustu, ale tej kwestii poświęciliśmy naprawdę sporo uwagi, więc jesteśmy niemalże pewni, że będziecie zadowoleni ;) 

• wojciiech lubi to

#12 ONLINE   zandermafija*SpinnigistaWT

zandermafija*SpinnigistaWT

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 582 postów

Napisano 09 grudzień 2024 - 17:50

Komponenty są "noname" ?

#13 OFFLINE   czerwcowy0520

czerwcowy0520

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 234 postów

Napisano 09 grudzień 2024 - 21:48

Komponenty są "noname" ?

Można tak to ująć ;) są to zamienniki wysokiej jakości, postawiliśmy głównie na jakość wykonania i dopracowanie blanków.
  • Mateo1989 lubi to

#14 OFFLINE   Ostry

Ostry

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 240 postów
  • LokalizacjaNowy Dwór Mazowiecki
  • Imię:Marcin

Napisano 13 grudzień 2024 - 11:33

Jak ten kijek Blaze 1-5g rusza dołem? Czuć już ten 1g na cienkiej plecionce? Są jakieś różnice w blanku między wersją RS a Blaze? Czy różnią się tylko dolnikiem? 

#15 OFFLINE   czerwcowy0520

czerwcowy0520

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 234 postów

Napisano 13 grudzień 2024 - 20:29

Jak ten kijek Blaze 1-5g rusza dołem? Czuć już ten 1g na cienkiej plecionce? Są jakieś różnice w blanku między wersją RS a Blaze? Czy różnią się tylko dolnikiem?

Zależało nam aby kije były opisane zgodnie z tym jak zachowują się w rzeczywistości. RS do 5 g bardzo fajnie działa od 1-1,5 g 😉. Pomiędzy blankami są subtelne różnice wynikające z samego materiału z którego zostały zrobione. RS-y to carbon 30T oraz 24T, a BLAZE to carbon 30T. RS są ciut bardziej mięsiste, BLAZE ciut bardziej suche, z tym że sama praca pod obciążeniem, czułość oraz szybkość, jest podobna.

#16 OFFLINE   grzegorz197503

grzegorz197503

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 520 postów
  • LokalizacjaWARSZAWA

Napisano 13 grudzień 2024 - 21:27

Zależało nam aby kije były opisane zgodnie z tym jak zachowują się w rzeczywistości. RS do 5 g bardzo fajnie działa od 1-1,5 g . Pomiędzy blankami są subtelne różnice wynikające z samego materiału z którego zostały zrobione. RS-y to carbon 30T oraz 24T, a BLAZE to carbon 30T. RS są ciut bardziej mięsiste, BLAZE ciut bardziej suche, z tym że sama praca pod obciążeniem, czułość oraz szybkość, jest podobna.

a jakaś strona żeby sobie zerknąc ?

#17 OFFLINE   grzegorz197503

grzegorz197503

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 520 postów
  • LokalizacjaWARSZAWA

Napisano 13 grudzień 2024 - 21:31

Można tak to ująć ;) są to zamienniki wysokiej jakości, postawiliśmy głównie na jakość wykonania i dopracowanie blanków.

na jerku ludzie potrzebuja konkretów ... a nie info o jakiś tam zamiennikach...nie masz do czynienia z typowymi laikami

• strary, Voiteh i Kozi81 lubią to

#18 OFFLINE   czerwcowy0520

czerwcowy0520

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 234 postów

Napisano 14 grudzień 2024 - 00:48

a jakaś strona żeby sobie zerknąc ?

Wrzucam link do fb (strona WWW jest w budowie):

https://www.facebook...are/15TvtxrqNg/

Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym że mam kogoś za laika 😀 naszą fabryka zaproponowała nam przelotki SiC w cienkich ramkach. Sprawdziliśmy je podczas prawie rocznych testów, nie zauważyliśmy nic niepokojącego, nic co by było powodem dla którego mielibyśmy z nich zrezygnować. Podobnie było z uchwytami.

Użytkownik czerwcowy0520 edytował ten post 14 grudzień 2024 - 00:54

#19 OFFLINE   WedkarzIncognito

WedkarzIncognito

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 159 postów
  • Imię:Patryk

Napisano 04 styczeń 2025 - 12:19

Myślałem, że nic nie przebije tworu jakim jest "hajp takle ha dwa", ale jak najwyraźniej wędziska solum są do tego pretendentem. Mimo tego pozwolę sobie zadać parę pytań.

- Kto jest producentem mat węglowych, z których wykonane są blanki?
- W jaki sposób jest realizowana naprawa uszkodzonego wędziska w ramach gwarancji? Serwis jest na miejscu, czy wymieniany jest cały skład?

- Jeżeli komponenty są zamiennikami, to jakie komponenty są ich odpowiednikami? Czy są jakieś bardziej szczegółowe dane odnośnie zastosowanych ramek oraz ringów (materiał ramek, waga przelotek,  twardość ringów, odprowadzanie ciepła ringów itp.)?

- Jak wasze zamienniki przelotek wypadają w porównaniu do ich odpowiedników (przynajmniej na papierze)?

Pozdrawiam.

• skius i Kozi81 lubią to

#20 OFFLINE   Artek

Artek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2035 postów
  • LokalizacjaWielkopolska
  • Imię:Artur

Napisano 04 styczeń 2025 - 13:21

Do tego trzeba jeszcze dorzucić wagę przelotek rano i wagę wieczorem, twardość ringów w porze nocnej i za dnia, odprowadzanie ciepła zimą i latem itd.

• popper, Jano i Grzegorz B. lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych