Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Wędki Solum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9602 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 04 styczeń 2025 - 14:24

Myślałem, że nic nie przebije tworu jakim jest "hajp takle ha dwa", ale jak najwyraźniej wędziska solum są do tego pretendentem. Mimo tego pozwolę sobie zadać parę pytań.

- Kto jest producentem mat węglowych, z których wykonane są blanki?
- W jaki sposób jest realizowana naprawa uszkodzonego wędziska w ramach gwarancji? Serwis jest na miejscu, czy wymieniany jest cały skład?
- Jeżeli komponenty są zamiennikami, to jakie komponenty są ich odpowiednikami? Czy są jakieś bardziej szczegółowe dane odnośnie zastosowanych ramek oraz ringów (materiał ramek, waga przelotek, twardość ringów, odprowadzanie ciepła ringów itp.)?
- Jak wasze zamienniki przelotek wypadają w porównaniu do ich odpowiedników (przynajmniej na papierze)?

Pozdrawiam.

O to pytaj przy zakupie.

#22 OFFLINE   Artek

Artek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2035 postów
  • LokalizacjaWielkopolska
  • Imię:Artur

Napisano 04 styczeń 2025 - 15:36

O to pytaj przy zakupie.

Waldek wyobrażasz sobie minę sprzedawcy?

#23 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9602 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk

Napisano 04 styczeń 2025 - 15:46

Waldek wyobrażasz sobie minę sprzedawcy?

Z trudem 😃😅🤣🤣😂
  • Artek lubi to

#24 OFFLINE   WedkarzIncognito

WedkarzIncognito

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 159 postów
  • Imię:Patryk

Napisano 04 styczeń 2025 - 16:31

O to pytaj przy zakupie.

Czyli przed ewentualnym zakupem nie mogę zapytać przedstawiciela marki, który udziela się w tym wątku? Szkoda...

• Hesher lubi to

#25 OFFLINE   Artek

Artek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2035 postów
  • LokalizacjaWielkopolska
  • Imię:Artur

Napisano 04 styczeń 2025 - 17:38

Czyli przed ewentualnym zakupem nie mogę zapytać przedstawiciela marki, który udziela się w tym wątku? Szkoda...

Oczywiście, że możesz. Tylko to wygląda tak jakbyś się pytał w spożywczym, ile jest cukru w cukrze, który chcesz kupić. 

#26 ONLINE   PiterS

PiterS

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 234 postów
  • LokalizacjaGłogów

Napisano 04 styczeń 2025 - 17:58

Jaki wędkarz incognito taka tajna informacja ;)

#27 OFFLINE   WedkarzIncognito

WedkarzIncognito

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 159 postów

Napisano 04 styczeń 2025 - 18:55

Oczywiście, że możesz. Tylko to wygląda tak jakbyś się pytał w spożywczym, ile jest cukru w cukrze, który chcesz kupić. 

Dziękuję za pozwolenie 😂

Nie mniej jednak nie interesuje mnie to za bardzo, jak to wygląda, ale interesują mnie szczegóły, ponieważ czytając posty przedstawiciela o zamiennikach wysokiej jakości i stawianiu głównie na jakość wykonania blanków, jestem po prostu ciekaw jako potencjalny klient szczegółów tej "wysokiej jakości zamienników" i "stawiania na jakość i dopracowanie blanków". Biorąc pod uwagę, że Panowie producenci mają "swoją" fabrykę, ale mimo tego ich własna fabryka zaproponowała im przelotki SiC w cienkich ramkach, to po ludzku zastanawiam się jak te przelotki wypadają w porównaniu z przelotkami renomowanych producentów. Podobnie ma się to w kwestii blanków z chyba "ich" fabryki. No i właśnie jeszcze zapomniałem zapytać, na jakim kontynencie mieści się ta "ich" fabryka?😁

Pytania są na poważnie kierowane do twórców wędzisk marki Solum, ponieważ zdążyłem już się naczytać i nasłuchać o najwyższej jakości, najczulszych ekstra pracujących blankach, używaniu komponentów super zamienników, które to są w ogóle lepsze niż odpowiedniki potentatów z tej branży, a cena takiego cuda, to ułamek ceny Graphiteleadera.

Jeżeli to mi by ktoś proponował jakieś tam przelotki w wędzisku, którego jestem "autorem", to nie wyobrażam sobie sytuacji, w której nie zapytałbym o szczegółową specyfikację proponowanych mi przelotek. Mógłbym je wtedy przynajmniej teoretycznie porównać do przelotek renomowanych firm. Po porównaniu "na papierze" mógłbym przystąpić do sprawdzianu praktycznego i finalnie podjąć decyzję o najkorzystniejszym dla obu stron (producent/klient) uzbrojeniu wędzisk. Czytając post przedstawiciela marki o tym, jak to ich własna fabryka im zaproponowała przelotki i przez okres testów nie było powodów do rezygnacji z tego wyboru, to wychodzę z założenia (może i błędnie), że była to pierwsza lepsza najtańsza z brzegu propozycja (zaproponowana przez nich samych skoro to ich fabryka 🤣), która w teorii i praktyce nawet nie była porównywana z innymi przelotkami. Skoro nie ma powodów do rezygnowania z tych najtańszych, tak to zostawmy.

Może są osoby, które mają ochotę w ciemno wydać kwotę rzędu 400-500 zł na ładniej wyglądającego GreyStreama, bo ktoś to ładnie zareklamował, ale ja do tej grupy osób na pewno się nie zaliczam. Parę razy się sparzyłem na takich cudach (nie tylko w sprzęcie wędkarskim) i stąd moje sceptyczne podejście do tego typu wynalazków.

Pozdrawiam.

Użytkownik WedkarzIncognito edytował ten post 04 styczeń 2025 - 19:04

#28 OFFLINE   zandermafija*SpinnigistaWT

zandermafija*SpinnigistaWT

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 582 postów

Napisano 04 styczeń 2025 - 20:19

W tym budżecie powinny być już przynajmniej bardzo dobre i wcale nie drogie komponenty od SeaGuide, a nie zwykle noname.
  • WedkarzIncognito i Darek_W lubią to

#29 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 218 postów
  • LokalizacjaGdzieś tam...

Napisano 04 styczeń 2025 - 21:18

Myślałem, że nic nie przebije tworu jakim jest "hajp takle ha dwa", ale jak najwyraźniej wędziska solum są do tego pretendentem. Mimo tego pozwolę sobie zadać parę pytań.

- Kto jest producentem mat węglowych, z których wykonane są blanki?
- W jaki sposób jest realizowana naprawa uszkodzonego wędziska w ramach gwarancji? Serwis jest na miejscu, czy wymieniany jest cały skład?
- Jeżeli komponenty są zamiennikami, to jakie komponenty są ich odpowiednikami? Czy są jakieś bardziej szczegółowe dane odnośnie zastosowanych ramek oraz ringów (materiał ramek, waga przelotek, twardość ringów, odprowadzanie ciepła ringów itp.)?
- Jak wasze zamienniki przelotek wypadają w porównaniu do ich odpowiedników (przynajmniej na papierze)?

Pozdrawiam.

Pytania jak by te wedki conajmiej ze 3tys kosztowały

A to kije w cenie kompletu dobrych przelotek
  • homax lubi to

#30 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4857 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 04 styczeń 2025 - 21:32

Zapewne nie chodzi o wędki a o pytania. 

• homax lubi to

#31 OFFLINE   DumFish

DumFish

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 336 postów

Napisano 04 styczeń 2025 - 21:53

Ogólnie to marka solum na jerku i tak ma już przechlapane, tu co nie ma w nazwie fuji i nie nazywa sie minimum sic a najlepiej torzite to jest szrot i śmietnik :) 

dobrze by było gdyby to było sprzedawane poniżej ceny produkcji lub rozdawane za darmo :) wtedy to były by super :), ale co tu się dziwić jak można się zgodzić z pewnymi osobami, bo gdy widza jak nagle na YT jest wysyp super wedkarzy ktory podostawali kijki za freee i wychwalają je pod niebiosa jakie to nie sa super, a nie potrafią udzielić podstawowych informacji z czego co jest wykonane, sami sobie podkopujecie dolki pod nogami :)

• Ballantise i Grzybuuuu lubią to

#32 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9602 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk

Napisano 05 styczeń 2025 - 08:43

Nie ważne co gadają(piszą). Byleby gadali🤣🤣🤣
  • homax i Darek_W lubią to

#33 OFFLINE   Streetart90

Streetart90

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 70 postów

Napisano 05 styczeń 2025 - 10:05

Będą na targach Evolution więc szersze grono będzie mogło je sprawdzić. Miejmy nadzieję że jest to produkt dobrze wyważony w stosunku jakość/cena. Brand mały i raczkujący ale niech próbują jeśli robią to z pasji. Co do ytbowego marketingu to coż... takie czasy. I tak lepiej to wygląda niż te wędki z HT;)

Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka

#34 OFFLINE   Darek_W

Darek_W

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 645 postów
  • LokalizacjaJózefosław
  • Imię:Dariusz

Napisano 05 styczeń 2025 - 11:34

I tak lepiej to wygląda niż te wędki z HT;)

rzecz gustu  :)​ 

​Jeżeli chodzi o cenę, no to popatrzyłem, poszperałem no i kije w przedziale 500 do blisko 600PLN.

Załączony plik  IMG_0599.jpeg   24,17 KB   6 Ilość pobrań

No to za porównywalne pieniądze można kupić sporo wędek na dobrych komponentach, Torayca, Fuji, SeaGuide.

Nie troluje ale to dane wędki w tym przedziale cenowym sąsiadowi podpowiedziałem i kupił za 619PLN ze znanego sklepu  :)

Załączony plik  IMG_0598.jpeg   99,18 KB   6 Ilość pobrań

No to wydaje mi się że chyba można już coś wymagać. 

Użytkownik Darek_W edytował ten post 05 styczeń 2025 - 11:48

• WedkarzIncognito lubi to

#35 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 218 postów

Napisano 05 styczeń 2025 - 12:47

No niby tak ale czy ma to jakiś sens

Uchwyt jaki jest każdy widzi

Czy ma napis fuji czy nie, w niczym to nie przeszkadza

Przelotki na pewno lepsze od kiedyś wychwalanych druciakow czyt. Minimy.
Podejrzewam że porównywalne z seaguide.

Blank jak Blank

Grunt żeby w miarę oddawał do ręki co się dzieje z przynętą.Łowiąc na plecionki myślę, że przy wiekszosci wędek coś tam będzie czuć.

Sam się zastanawiam czy nie kupić tego kija z modelu RS 2m do 10 gram tak przez ciekawość zobaczyc co to warte.

#36 OFFLINE   Darek_W

Darek_W

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 645 postów
  • LokalizacjaJózefosław
  • Imię:Dariusz

Napisano 05 styczeń 2025 - 14:16

Sam się zastanawiam czy nie kupić tego kija z modelu RS 2m do 10 gram tak przez ciekawość zobaczyc co to warte.

Jak kupisz to napisz recenzje bo też jestem ciekawy jak będzie się sprawować.

#37 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 218 postów

Napisano 05 styczeń 2025 - 14:22

Jak kupisz to napisz recenzje bo też jestem ciekawy jak będzie się sprawować.

Na pewno coś skrobnę ;)

#38 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9602 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk

Napisano 05 styczeń 2025 - 15:05

Paweł chyba już rozkminił😉
https://www.facebook...66489613032207/
  • Darek_W lubi to

#39 OFFLINE   WedkarzIncognito

WedkarzIncognito

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 159 postów

Napisano 05 styczeń 2025 - 15:18

Paweł chyba już rozkminił😉
https://www.facebook...66489613032207/

Na youtube-owym kanale chyba został zamieszczony materiał z łowienia tym kijem. Jeszcze nie oglądałem, ale przypuszczam, że kij będzie opisywany w samych superlatywach 😁

• Darek_W lubi to

#40 OFFLINE   zandermafija*SpinnigistaWT

zandermafija*SpinnigistaWT

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 582 postów

Napisano 05 styczeń 2025 - 16:53

Na youtube-owym kanale chyba został zamieszczony materiał z łowienia tym kijem. Jeszcze nie oglądałem, ale przypuszczam, że kij będzie opisywany w samych superlatywach

Za darmo to i ocet słodki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych