Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Absurdy procesu opłaty online składki członkowskiej w OM PZW

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   Kotwic

Kotwic

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów
  • LokalizacjaGiżycko

Napisano 07 styczeń 2025 - 22:03

PS. Wielu klientom, którzy chcą tylko wymagać, na wieść o tym, że muszą zapłacić sporo więcej ,,mięknie rura,, i z reguły pozostają dalej członkami.

Mam wrażenie że zbyt delikatnie określiłeś tą lwią cześć fundamentów stowarzyszenia. :lol:

Członek dobrowolnego stowarzyszenia, który nie robi nic lub uważa że opłacenie należności za połów ryb jest nieziemskim osiągnięciem, jest po prostu zwykłym...organem męskim. Nieważne czy skierowanym w górę czy w dół. :D

Od zawsze uważam, że jak się komuś nie podoba to może w..lać. i szukać raju gdzie indziej. :P

• Sławek Oppeln Bronikowski, cobrax i psychowobsy lubią to

#22 OFFLINE   vako

vako

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1443 postów
  • LokalizacjaLoża Szyderców
  • Imię:Mariusz

Napisano wczoraj, 06:50

A czy wypełniając obowiązki mogę być traktowany na takim poziomie, jak organizacje komercyjne traktują klientów, czy to za duże oczekiwania?

Tam gdzie PZW prowadzi własne łowiska komercyjne - zapewne tak.

• cobrax lubi to

#23 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano wczoraj, 09:46

Z tym płaceniem wyżej stawki po odejściu z tego dobrowolnego stowarzyszenia jest jeden problem.
Jakość nie wzrośnie, będzie dokładnie taka sama. I pewnie tak sobie ludzie racjonalizują.
Na razie pomijam, że przy pewnym stylu łowienia ciężko o alternatywę.

Jak już ktoś faktycznie szuka jakości, to idzie na łowiska prywatne, albo jedzie na wody zagraniczne.
W obu przypadkach odpowiednio za to płaci.

PS
Opłaty online funkcjonują, więc coś tam się zmienia. Można zaoszczędzić czas. Akurat w zeszłym sezonie opłacałem online i nie było  z tym problemów.

#24 OFFLINE   czarny1

czarny1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 973 postów
  • LokalizacjaLanckorona/Przemyśl
  • Imię:Michał

Napisano wczoraj, 09:47

Mam wrażenie że zbyt delikatnie określiłeś tą lwią cześć fundamentów stowarzyszenia. :lol:

Członek dobrowolnego stowarzyszenia, który nie robi nic lub uważa że opłacenie należności za połów ryb jest nieziemskim osiągnięciem, jest po prostu zwykłym...organem męskim. Nieważne czy skierowanym w górę czy w dół. :D

Od zawsze uważam, że jak się komuś nie podoba to może w..lać. i szukać raju gdzie indziej. :P

dobrowolne by było gdyby bez członkostwa w pzw można było opłacić składki w tej samej wysokości... a tak to ordynarny szantaż - albo opłacasz składkę, albo płać 3x tyle... to się nie dziw, że reakcje są adekwatne:(

• jakub75 lubi to

#25 OFFLINE   Warcisław

Warcisław

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów
  • LokalizacjaPojezierze Drawskie
  • Imię:Marcin

Napisano wczoraj, 13:27

dobrowolne by było gdyby bez członkostwa w pzw można było składki w tej samej wysokości... a tak to ordynarny szantaż - albo opłacasz składkę, albo płać 3x tyle... to się nie dziw, że reakcje są adekwatne:(

Kolego, razem z Jakub75 popełniacie mały błąd już na samym starcie. Spróbujcie się choć na chwilę wyrwać z tych biedarynkowych paradygmatów, które PZW właściwie nie dotyczą! Raz, że to nie boli i trochę poszerzy horyzont, a dwa to po prostu raczej nie wypada tak głośno i wyraźnie sygnalizować chęci do nieskrępowanej eksploatacji łowisk i pasożytowania na cudzej pracy wykonanej na tych łowiskach (jaka by ona nie była) nie dokładając nic od siebie. "Bo zapłaciłem z wielką łaską 10 zł i pomimo, że nie przeczytałem na co i za co to oczekuję czerwonego dywanu, tancerek sypiących kwiaty i Murzynów do wachlowania"

Zadziwiające jest to usilne pchanie się na związkowe wody skoro tak bardzo drogo i ryb tam nie ma, a działacze w kołach nic tylko siedzą i knują jakby to wędkarzowi jeszcze więcej kłód pod nogi nawrzucać. Bo ilość alternatyw jest już całkiem niezła.

Użytkownik Warcisław edytował ten post wczoraj, 13:27

• Sławek Oppeln Bronikowski, Mysha, vako i 1 inna osoba lubią to

#26 OFFLINE   czarny1

czarny1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 973 postów

Napisano wczoraj, 13:57

Zadziwiające jest to usilne pchanie się na związkowe wody skoro tak bardzo drogo i ryb tam nie ma, a działacze w kołach nic tylko siedzą i knują jakby to wędkarzowi jeszcze więcej kłód pod nogi nawrzucać. Bo ilość alternatyw jest już całkiem niezła.

to pokaż mi proszę te alternatywy - z zastrzeżeniem, że wody stojące mnie kompletnie nie interesują, a docelowa ryba jest sum... tak do 50km od krakowa najlepiej :D

#27 OFFLINE   czarny1

czarny1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 973 postów

Napisano wczoraj, 15:47

dla mnie jedyna alternatywą jest oglądanie się przez ramię czy jakaś kontrola przypadkiem nie zabłądziła... szanse na to są bliskie zeru, a płacę wyłącznie za brak nerwów nad wodą... i coraz bardziej  się  zastanawiam czy nie lepiej zapłacić mandat raz na te kilka czy raczej kilkanaście lat...

pzw mam głęboko w d... ten komunistyczny moloch, już dawno  powinien się rozpaść... jakoś nie słyszałem o sprawach sądowych wytoczonych trucicielom przez pzw, zakończonych wielomilionowymi odszkodowaniami... najlepiej prowadzących do zniszczenia zatruwającej firmy... a właśnie na to powinny pójść pieniądze ze składki  członkowskiej...

#28 OFFLINE   Warcisław

Warcisław

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów
  • LokalizacjaPojezierze Drawskie
  • Imię:Marcin

Napisano wczoraj, 16:18

dla mnie jedyna alternatywą jest oglądanie się przez ramię czy jakaś kontrola przypadkiem nie zabłądziła... szanse na to są bliskie zeru, a płacę wyłącznie za brak nerwów nad wodą... i coraz bardziej  się  zastanawiam czy nie lepiej zapłacić mandat raz na te kilka czy raczej kilkanaście lat...

pzw mam głęboko w d... ten komunistyczny moloch, już dawno  powinien się rozpaść... jakoś nie słyszałem o sprawach sądowych wytoczonych trucicielom przez pzw, zakończonych wielomilionowymi odszkodowaniami... najlepiej prowadzących do zniszczenia zatruwającej firmy... a właśnie na to powinny pójść pieniądze ze składki  członkowskiej...

Ciężko w miarę merytorycznie się odnieść do jakiejś dziwnej mieszanki półprawd, farmazonów, żenująco cwaniackich kalkulacji i myślenia życzeniowego. Najzabawniejsze, że "komunistyczne" jest oczekiwanie, że jakiś scentralizowany dobrodziej (partia, albo bardziej współcześnie biznesmen społecznik co to tylko by nieba uchylił i od siebie dołożył) zorganizuje nam sama z siebie za damski pindol plac zabaw, na którym się obłowimy pod korek. Bo za te ciężkie miliardy, które łożymy na stowarzyszenie nam się po prostu należy;)

Użytkownik Warcisław edytował ten post wczoraj, 16:22

• Sławek Oppeln Bronikowski i psychowobsy lubią to

#29 OFFLINE   czarny1

czarny1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 973 postów

Napisano wczoraj, 17:08

znaczy idziesz w zaparte i wolisz obrażać... gdybyś potrzebował szczegółów  wystarczyło  zapytać... do tego nie tylko społecznicy pracuja w związku, etety tez są - i tu wymagam... akurat społecznikom chwała za to co zrobią, cokolwiek to by było... i odnoszę się konkretnie do działań (a raczej ich braku) pzw kraków...

z tego co słyszałem to np. pzw krosno o San bardzo dba... czyli jednak można:)

i masz trochę racji - zdecydowanie wolę podejście "płacę i  wymagam" niż "płać i  wy...j"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych