Zbiornik Pilchowice
#21 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2007 - 09:49
#22 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2007 - 09:55
Ja tam nie łowię, nie interesują mnie łowiska przy elektrowniach, gdzie siedzi mnóstwo kłusowi i pod samą zaporą łowią medalowe ryby zgłaszane potem do gazet.(kocham zbiorniki zaporowe i te pstryki )
Ale coś w tym prawdy jest, są tam też ładne sumy, sandacze,brzany i trocie,( dla niedowiarków powtarzam jeszcze raz TROCIE)
Dla wytrawnych łowców proponuję odcinek Odry przed Wałami Śląskimi na piękna stara Odrę z zalanymi główkami i kamiennymi półkami w których kryją sie naprawdę ładne ryby (najlepiej z łodzi).
Jutro odpalam wrotki ma Mietkowie (dzisiaj nie wypaliło-malowanie)
Ach te żony
#23 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2007 - 10:02
No tak ,zapomniałem o @spigocie aka maliniaku,nic dziwnego że nie gryzą skoro dostają po łbach @spigotowymi główkami przynajmniej 2 razy w tygodniu.Pływa ci taki napaleniec po pilchach ze 100 konnym silnikiem i ekranem echa większyn niż mój monitor,to wszystkie sandacze spie..... w górę bobrem do bukówki .@Danek,słyszałem o 10kg i większych z twoich rewirów(uraz).Pozdrowionka dla wszystkich,a szczególnia niedowiarków i sceptyków
Dokładnie od Urazu do Zapory przy Elekrtowni, po drodze można wstąpić na żwironię Prężyce ( okonie )
#24 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2007 - 10:08
#25 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2007 - 10:17
Tyle co słyszłem.
Ale wiem że były z 5 lat temu wpuszczane.
#26 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2007 - 10:24
#27 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2007 - 10:30
Wierzę ci,to był tylko żercik,to jak ł.o.s.o.s.i.e. ze Słupii(Łowimy Okazałe Salmonidy Osękami Siatami I Elektryką)
dobre
#28 OFFLINE
Napisano 07 wrzesień 2007 - 08:00
piękna i bardzo trudna wpoda, ale ma swój klimat,
prosze kolegów o info czy sandzaczyk juz sie rusza?
Pozdro.
#29 ONLINE
Napisano 07 wrzesień 2007 - 10:28
Załączone pliki
#30 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2007 - 22:36
:)No tak!!zapomniałem o @spigocie aka maliniaku,ten łobuz przekłuwa wszystkie ryby na pilchach!!nic dziwnego że nie biorą skoro dostają po łbach @spigotowymi główkami przynajmniej 2 razy w tygodniu ,@danek ,słyszałem z wiarygodnych zródeł o 10kg i większych z Wałów śl. to chyba twoje rewiry. pozdrawiam wszystkich a szczególnie sceptyków i niedowiarków
chłopaki śmiało pytajcie 4 wody w zasięgu
PILICHY
ZŁOTNIKI
MIETKÓW
TURAWA
jak coś się dzieje to zazwyczaj wiem z informacji ze sklepów i nie tylko
#31 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2007 - 06:41
Woda 2m w pion dość wysoka jak na tą porę roku
wyniki jak zwykle słabe same kotki.
Załączone pliki
#32 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2007 - 06:50
kopie mi w tym sezonie tyłek aż iskry lecą.
proszę nie zadawać mi pytań dlaczego ryba tak wygląda ,
ja jej nie złowiłem ani nie holowałem nadmienię iż ryba wyciągnięta z 19m.
Załączone pliki
#33 OFFLINE
Napisano 12 październik 2007 - 19:15
#34 OFFLINE
Napisano 14 październik 2007 - 08:23
#35 OFFLINE
Napisano 24 październik 2007 - 07:58
Macie jakieś info z Pilchowic, cos się dzieje?
#36 OFFLINE
Napisano 28 październik 2007 - 22:26
przecież kolega pisze że z 19m wyjechała, niestety trzeba się z tym liczyć, że ryba nie będzie nadawała się do wypuszczenia, a jeszcze sandacz wyciągnięty na klate wogóle jest bez szans
Macie jakieś info z Pilchowic, cos się dzieje?
o kolega widać że łowił na takich głębokościach bo wie jak ryba wygląda po holu 10 sekundowym
dziwi mnie fakt że ludzie się dziwią
kolega Robert stres z pracy przenosi na ryby dlatego tak są zalane i oczy m,aja zastraszone
co do pytania @ROBSON73 byłem w piątek i sobotę - tragedia
woda poszła do góry o jakieś 5-6 m więc tam gdzie wyjechał sandacz czyli z 19m. na teraz będzie 25m.
sam rozumiesz.
Kiedy szukałem go pomiędzy 7-14 m nie miałem tej przyjemności na chwilę super holu same krótkie.
@ZULUS dla porównania ryby ta poniżej taka sama waga tylko że wyholowana z 10 m
Załączone pliki
#37 OFFLINE
Napisano 28 październik 2007 - 22:30
Boze jak on wyglada, biedna rybka
@ZULUS czy to ta Górzyca gdzie płynie Odra ?????
jak tak to pozdrowienia
#38 OFFLINE
Napisano 28 październik 2007 - 23:19
Co do wysokiej wody, to w zeszłym roku tez tak trafiłem, było 10m wyżej niż normalnie, już teraz wiem skąd tak wysoko na skarpach biorą się stare lodówki , bo cały czas nas to nurtowało komu się chciało to tam tachać
Pozdro i powodzenia, daj znać jak cos się ruszy może kiedyś uda się nam, tak trafić jak filmowej ekipie
#39 OFFLINE
Napisano 29 październik 2007 - 15:47
Boze jak on wyglada, biedna rybka
[/quote]
@ZULUS czy to ta Górzyca gdzie płynie Odra ?????
jak tak to pozdrowienia
[/quote]
Tak spigot to ta Górzyca gdzie plynie Odra i gdzie mieszka szpiegu
#40 OFFLINE
Napisano 29 październik 2007 - 20:48
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych