Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Jezioro Gigantów - Ullíbarri-Gamboa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
53 odpowiedzi w tym temacie

#41 OFFLINE   Warciany

Warciany

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 90 postów
  • Imię:Artur

Napisano 16 styczeń 2025 - 00:26

Popisałem trochę z Hiszpanami z jednej wypozyczalni kajaków,

Wypozyczenie kajaka z echosondą 65 euro/dzień. Taniej jeśli wykupi się u nich posiłki, zakwaterowanie. Za cały tydzień: kajak z echo, zakwaterowanie, posiłki, kolacja, przewodnik (chyba jeden dzień tylko), załatwienie licencji i transfery z lotniska około 1000 euro.

Użytkownik Warciany edytował ten post 16 styczeń 2025 - 01:05

#42 OFFLINE   Mariusz1000

Mariusz1000

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 340 postów
  • Lokalizacjanad wodą
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:G

Napisano 16 styczeń 2025 - 14:45

Popisałem trochę z Hiszpanami z jednej wypozyczalni kajaków,

Wypozyczenie kajaka z echosondą 65 euro/dzień. Taniej jeśli wykupi się u nich posiłki, zakwaterowanie. Za cały tydzień: kajak z echo, zakwaterowanie, posiłki, kolacja, przewodnik (chyba jeden dzień tylko), załatwienie licencji i transfery z lotniska około 1000 euro.

Niedrogo, tym bardziej że euro ostatnio słabiutkie.

#43 OFFLINE   Warciany

Warciany

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 90 postów

Napisano 16 styczeń 2025 - 15:39

Niedrogo, tym bardziej że euro ostatnio słabiutkie.

Czy raczej normalna, tanio to też nie jest. Polskie firmy dołożą swoją marżę w zasadzie za nic to wtedy jest drogo.

• strary lubi to

#44 OFFLINE   Bajzi

Bajzi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 309 postów
  • Imię:Tomek

Napisano wczoraj, 16:44

Czy raczej normalna, tanio to też nie jest. Polskie firmy dołożą swoją marżę w zasadzie za nic to wtedy jest drogo.

Nie rozumiem skąd u Was taki ból dupy przecież nikt nie karze wam korzystać z usług tych firm. Można przecież na własną rękę zorganizować sobie wycieczkę do Hiszpanii.Poza tym pewnie niewielu z Was nie słyszało by o istnieniu tego czy podobnych jezior, gdyby nie Ci celebryci na których tak psy wieszacie.
  • Pumba i Biesan lubią to

#45 OFFLINE   Warciany

Warciany

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 90 postów

Napisano wczoraj, 17:34

Nie rozumiem skąd u Was taki ból dupy przecież nikt nie karze wam korzystać z usług tych firm. Można przecież na własną rękę zorganizować sobie wycieczkę do Hiszpanii.Poza tym pewnie niewielu z Was nie słyszało by o istnieniu tego czy podobnych jezior, gdyby nie Ci celebryci na których tak psy wieszacie.

Nie rozumiem o co Ci chodzi. Watek jest właśnie po to aby ci, którzy chcą zorganizowali sobie wyjazd samemu. 

Z tymi celebrytami to przsadziłeś grubo. Filmy z jeziora gigantów sa dla nich tylko nabijaczem wyświetleń, niczym więcej. Przecież nikt z tych celebrytów nigdy nie powiedział jakie to łowisko.

• strary lubi to

#46 OFFLINE   Kokot

Kokot

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 375 postów

Napisano wczoraj, 20:42

Nie rozumiem tekstu ..."za nic"?
Ano właśnie za to że nie muszę szukać na hiszpańskich stronach wypożyczalni, przewodników itp.
Dzwonie do biuro mówię kiedy chcę jechać, gdzie chcę jechać i oni wszystko ogarniają. Dostaję bilet na maila, na lotnisku czeka ktoś z bazy i niczym się nie muszę martwić.
Chcę tylko niektórych uświadomić, że takie firmy prowadzą działalność gospodarczą, a więc ich celem jest osiągnięcie zysku. Jeśli chcecie żeby to zrobili bezkosztowo to byście musieli chyba jaką fundację znaleźć haha
Prościej się już chyba nie da;)

#47 OFFLINE   tzienkiewicz

tzienkiewicz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 256 postów
  • LokalizacjaBielsko Biała
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Zienkiewicz

Napisano wczoraj, 22:00

Dodatkowo nie muszą wcale dawać marży na usługi które kupują. Po prostu dostają extra rabat i to jest często ich jedyny zysk. Kilkakrotnie sprawdzałem ceny dla mnie i przez biuro podróży z tym że naprawdę dobre. I co? Nigdy nie udało mi się zorganizować tego taniej. Nie zawsze tak jest ale często. Sugerowałbym sprawdzić i dobrze policzyć.
  • Mysha lubi to

#48 OFFLINE   Warciany

Warciany

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 90 postów

Napisano dziś, 00:26

Dodatkowo nie muszą wcale dawać marży na usługi które kupują. Po prostu dostają extra rabat i to jest często ich jedyny zysk. Kilkakrotnie sprawdzałem ceny dla mnie i przez biuro podróży z tym że naprawdę dobre. I co? Nigdy nie udało mi się zorganizować tego taniej. Nie zawsze tak jest ale często. Sugerowałbym sprawdzić i dobrze policzyć.

No to ile kosztuje taki wyjazd przez polskie biuro na ten moment?
Nikt tutaj nie jest przeciwko temu, żeby ktoś zarobił ale nikt też nie ma obowiązku jechać na wyprawę przez dane biuro. Napiszę to jeszcze raz - wątek jest dla tych, którzy chca pojechac na własną rękę, czy się komuś to podoba czy nie.
Wiadomo, że jak ktoś nie zna języka i jest mało obrotny to nie ma innego wyjścia jak jechać przez polskie biuro ale takie osoby nie muszą tracić swojego czasu i tutaj zaglądać.

• strary i Kokot lubią to

#49 OFFLINE   Kokot

Kokot

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 375 postów

Napisano dziś, 01:14

Pierwsza z brzegu oferta 7 noclegów, trzy posiłki dziennie, licencje, ubezpieczenie, przewodnik przez cały tydzień, kajak z echo, transfer z i na lotnisko cena około 5500. I mam wszystko w du... nie muszę dziadować bo obrotny jestem

#50 OFFLINE   Warciany

Warciany

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 90 postów

Napisano dziś, 01:20

Pierwsza z brzegu oferta 7 noclegów, trzy posiłki dziennie, licencje, ubezpieczenie, przewodnik przez cały tydzień, kajak z echo, transfer z i na lotnisko cena około 5500. I mam wszystko w du... nie muszę dziadować bo obrotny jestem

No i dokładnie to samo masz 1.5k taniej - też pierwsza z brzegu oferta

#51 OFFLINE   Kokot

Kokot

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 375 postów

Napisano dziś, 07:57

Euro po 4.35
1150 taniej przy gorszej ofercie

#52 OFFLINE   Szczepek2

Szczepek2

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 262 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Szczepkowski

Napisano dziś, 10:14

Panowie.
Jak lot samolotem, to trzeba się liczyć z zostawieniem sprzętu, czytaj tuby z wędkami w Fankfurcie.

#53 OFFLINE   tzienkiewicz

tzienkiewicz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 256 postów
  • LokalizacjaBielsko Biała
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Zienkiewicz

Napisano dziś, 10:39

No to ile kosztuje taki wyjazd przez polskie biuro na ten moment?
Nikt tutaj nie jest przeciwko temu, żeby ktoś zarobił ale nikt też nie ma obowiązku jechać na wyprawę przez dane biuro. Napiszę to jeszcze raz - wątek jest dla tych, którzy chca pojechac na własną rękę, czy się komuś to podoba czy nie.
Wiadomo, że jak ktoś nie zna języka i jest mało obrotny to nie ma innego wyjścia jak jechać przez polskie biuro ale takie osoby nie muszą tracić swojego czasu i tutaj zaglądać.

Nie wiem jaka cena. Nie łowię na spinning tylko na muchę. Napisałem ogolnie. Firmy organizujące wyprawy to nie są złodzieje i wydrwigrosze. W większości. A w każdym razie wszystkie z których korzystałem. I zawsze było taniej niż gdybym sobie zorganizowal sam. Jak kogoś interesuje niech sobie sprawdzi.
  • Kokot lubi to

#54 OFFLINE   papierzakilures

papierzakilures

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 233 postów
  • Imię:piotr

Napisano dziś, 11:14

,,I zawsze było taniej niż gdybym sobie zorganizowal sam. Jak kogoś interesuje niech sobie sprawdzi." To firmy Non-Profit..

• Warciany lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

1 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Wacha