Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Jezioro Gigantów - Ullíbarri-Gamboa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
66 odpowiedzi w tym temacie

#61 OFFLINE   Mariusz1000

Mariusz1000

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 354 postów
  • Lokalizacjanad wodą
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:G

Napisano 19 styczeń 2025 - 17:04

tomi78, on 19 Jan 2025 - 15:56, said:

Gdyby w szkole zamiast religii były by podstawy ekonomi to nie było by takich śmiesznych wątków jak ten a tak to zdziwienie że firma robi to dla pieniędzy normalnie szok i nie dowierzanie. 

Byłyby i nie są wcale śmieszne, a przede wszystkim swoje poglądy to proszę trzymać dla siebie lub wyrażać je w innym miejscu, tu jest portal wędkarski, a nie światopoglądowy, czy anty coś tam.

• strary lubi to

#62 OFFLINE   radoo

radoo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 81 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 19 styczeń 2025 - 18:38

Byłem trzy razy ,złowiłem upragniona 50 tke ,zawsze organizowalismy wszystko sami ,loty,zakwaterowanie,wynajem samochodu,kajaki(azorkayaks)generalnie porownujac do Szwecji wyjazd drogi i mocno ryzykowny ,moze sie okazac ze ze wzgledu na wiatr kilka dni nie da sie wypłynac,łowienie na kajaku mało komfortowe,fajna przygoda ale tez wiecej tam nie pojade .

No chyba ze na baskijskie txakoli i pinchos - a to jedzenie nr 1 w Europie:)

Użytkownik radoo edytował ten post 19 styczeń 2025 - 18:38

• Guzu, dziobak1967 i Ro72 lubią to

#63 OFFLINE   brzoza

brzoza

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 444 postów

Napisano 21 styczeń 2025 - 14:57

miramar69, on 19 Jan 2025 - 15:22, said:

... a teraz ja zadam takie pytanie ... czy faktycznie można tam łowić tylko z kajaka ???

Przecież nigdzie nie pisze ( A POCZYTAŁEM JUŻ DUZO I PODPYTYWAŁEM ) ,że nie wolno łowić z łódki , pontonu ...

Opłata jest jedna ... ,a właściwie dwie :

- z brzegu  

lub

- ze środka pływającego ( łodzi) 

no i dla dodania by była całość ...

- wędkowanie morskie 

Ale poczytałeś gdzie dokładnie? Tu nie chodzi o kajak jako tako a o zakaz uzywania silników w tym elektrycznych więc możesz sobie żaglówką popływac jak masz ochotę.

Użytkownik brzoza edytował ten post 21 styczeń 2025 - 14:58

#64 OFFLINE   papierzakilures

papierzakilures

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 249 postów
  • Imię:piotr

Napisano 21 styczeń 2025 - 15:51

Im dłużej czytam ten wątek tym bardziej jestem przekonany że ktoś dobrze pochodził po urzędach i poblokowal opcje żeby plebs nie ważył się omijać,,specjalistycznych firm  realizujących marzenia...to może u nas warto Morskie Oko turystycznie ruszyć...

#65 OFFLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1075 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 21 styczeń 2025 - 16:13

Ja im dłużej czytam ten wątek, tym bardziej dochodzące do wniosku, że w internecie jest moda na pokazywanie, jak się ma rację i jak inni jej nie mają, zatem zamiast merytorycznej i pomocnej dyskusji jest mnóstwo śmieciowych wpisów.
Najlepiej byłoby usunąć “bicie piany” i pozostawić tylko merytoryka, zwłaszcza od osób, które były, a nie którym “się wydaje”.

Oczywiście mój wpis też do kosza.

#66 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5906 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 21 styczeń 2025 - 16:59

Ja tylko wtrącę jedno bo pobieżnie poczytałem i tak naprawdę mnie to jezioro za bardzo nie interesuje. Firmy organizujące wyjazdy zagraniczne na ryby są po to że często ludzie nie mają zwyczajnie czasu żeby sobie to samemu organizować albo zwyczajnie nie potrafią lub mogą nie znać za bardzo języka i chcą jechać nawet z kimś kto to ogarnie. Często za to mają pieniądze które wydają jak chcą i nic komuś do tego. W czasie kiedy by siedział za kompem i rozpracowywał temat może zarobi na ten wyjazd. Jedyne co mnie drażni to tzw wyłączność czyli blokowanie możliwości osobom które chcą zorganizować to sobie same. Ja akurat nie korzystam z firm i spotkałem się z sytuacja że jak operator usłyszał skąd jestem odesłał mnie do kontaktu z polska firma, zakończyłem temat, operatorów jest wielu.

Użytkownik wujek edytował ten post 21 styczeń 2025 - 17:01

#67 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4993 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 21 styczeń 2025 - 17:00

brzoza, on 21 Jan 2025 - 13:57, said:

Ale poczytałeś gdzie dokładnie? Tu nie chodzi o kajak jako tako a o zakaz uzywania silników w tym elektrycznych więc możesz sobie żaglówką popływac jak masz ochotę.

... są jeszcze wiosła tak jak w kajaku ... 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych