Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
OGŁOSZENIE

X Wyprzedaż Garażowa jerkbait.pl 5 kwietnia 2025 - INFORMACJA dla ODWIEDZAJĄCYCH

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
88 odpowiedzi w tym temacie

#81 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6433 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 25 marzec 2025 - 19:37

I zapadła głucha cisza... :D dobra to wracamy do geszeftu.
Niedźwiedzie! ;) jeśli ktoś z Was chciałby łączniki bezwęzłowe do XUL, łowienia białoryb itp. to dajcie proszę znać i przygotuję.

Robię dla kolegów takie łączniki od czasu do czasu z cieniutkie go drutu. Podobno mniej mikrojigów i tego typu wabików zostawiają w wodzie. Sam łowię też nmzawsze z łącznikami tyle, że odrobinę większymi. Bardzo przydatna recz do linek: tańszych, cieńszych, albo nadwyrężonych wędkowaniem. Te ze zdjęć są na drucie Fi 0,4mm.

Załączony plik  IMG_20250323_002709_edit_853256446217717.jpg   33,04 KB   5 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_20250323_002728_edit_853197452809393.jpg   39,7 KB   5 Ilość pobrań

#82 OFFLINE   kostom63

kostom63

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1669 postów

Napisano 26 marzec 2025 - 00:43

Cześć,ja bym chętnie ze 20 albo 30 takich malutkich łączników zakupił. Pozdrawiam Tomek
  • Friko i Hesher lubią to

#83 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6433 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 26 marzec 2025 - 04:05

Ok, to przygotuję i będą czekały na Ciebie.
  • Friko i kostom63 lubią to

#84 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6344 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 26 marzec 2025 - 10:16

Piotrze, ja również proszę ze 20 szt.

• Friko i Hesher lubią to

#85 OFFLINE   SilverN

SilverN

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 141 postów
  • LokalizacjaWarszawa, Głowaczów

Napisano 26 marzec 2025 - 21:19

Kolejne przynęty, które zabieram na Garage. Wsród nich z moich nadwyżek żaby Auger Frog marki Mann's- na kwietniowe klenie, jazie i pstrągi będą super.

Załączone pliki

#86 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6433 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 26 marzec 2025 - 21:19

Załączony plik  IMG_20250326_191507.jpg   99,76 KB   4 Ilość pobrań

Garaż numer 3... Akurat, kiedy zacząłem pisać zadzwonił do mnie Robert @bob74, stały bywalec GS, a teraz kończę wpis pocąc się przy garach, kiedy moja Aśka maluje woblery na Garaż w pracowni... :D

Tak więc, Garaż vol. 3.Edycja szczególna, bo frekwencja i PRZEDE WSZYSTKIM atmosfera imprezy przeszła nasze najśmielsze oczekiwania. Akurat w tą edycję ja włożyłem masę roboty i leciałem na mocnym przypale w pracy zawodowej. Miałem jakąś koncepcję przygotowania imprezy, która naprawdę dobrze wypaliła. Przez okres przygotowań telefony urywały się, jakby to miała być jakaś rybomania, każdy dzień od samego rana, uczestnicy, wystawcy, Padre... był kocioł. Udało się w tym czasie zaangażować wystawców do aktywnego przesyłania materiałów dotyczących ich oferty i wspólnie stworzyliśmy naprawdę wartościowy przekaż, z dużą dawką humoru, ale to był strzał w dziesiątkę. Sala pękała w szwach, mieliśmy kolejkę przed wejściem i trzeba było prosić zwiedzających jeszcze kilka dni przed Garażem, żeby wstrzymali się do czasu oficjalnego otwarcia, aby wystawcy mogli się rozłożyć ze stoiskami. Na imprezie po raz pierwszy pojawiły się nawet kajaki:D Miny pracowników i ludzi, którzy przyszli korzystać z OSiR naprawdę były bezcenne kiedy Arek niósł na plecach kajak po schodach na 4 piętro, a po całym obiekcie biegały tłumy ludzi w wędkami. Przypominam, że tam jest basen i ludzie już nie mieli pomysłu co oni mają zamiar z tym wszystkim robić :D. TU NIE MA RYB :D

Zeszłoroczna edycja z tego co wiemy, wyszła bardzo podobnie jeśli chodzi tematy sprzedażowe. Natomiast, po trzeciej edycji nie było już tak dogranego naprawdę pod każdym możliwym względem Garaża. Sprzedający zarobieni i szczęśliwi, odwiedzający spłukani i szczęśliwi. Sam, kiedy już skończyło się ogarnianie stoiska poleciałem się obkupić w to, co jeszcze zostało i wydałem dużo, z tego co zarobiłem :)

W skrócie piękna impreza, zorganizowana od a do z przez kumpli po kiju dla kumpli po kiju.

Przez następne lata zastanawiałem się często co wpłynęło na to, że impreza wypaliła jak żadna inna przed nią i po niej.

Przepis miał dwa najważniejsze składniki. Pierwszy to materiały przesyłane przez wystawców, z których dało się ułożyć obraz oferty ale i masę zabawnych memów i historii dotyczących chłopaków.
Drugi składnik odkryłem dużo później. Ten zostanie moją tajemnicą :)

Wczoraj poczytałem wątek Garage Sale vol. 3 i czytając sam uśmiechałem się na wspomnienie tej Wyprzedaży. Polecam zajrzeć każdemu, fajne wieczorne czytało. Link poniżej:
https://jerkbait.pl/...c-2018-r/page-1

#87 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6433 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 27 marzec 2025 - 21:41

GARAGE SALE VOL.4

Możliwe, że nie było plakatu za to było wesoło. To będzie taka wspominka, gdzie muszę posypać sól na żywe mięcho, ale postaram się nie przesolić ludziny.

Po sukcesie poprzedniej edycji zdecydowaliśmy, że przenosimy się z sali konferencyjnej na halę sportową naszego OSiRu. Termin okazał się problematyczny, bo sala miała zawalony grafik. Do wyboru były dwa, padło na 1 września 2018r. Fakt niezbyt udany, ale do tego wrócę.

Przy tej edycji w trakcie organizacji musiałem dogadać... majstrów od wykończeniówek :D

Władze obiektu obawiały się, że hordy hunów wpuszczone na drewniany parkiet rozmontują klepkę podłogową, albo co najmniej poniszczą. Trzeba było zabezpieczyć kogoś, kto to ogarnie i środki na ten cel. Do ceny stolika doszła kaucja zwrotna 50zł na ewentualną naprawę. Praktyczne wszyscy uczestnicy zrzucili się na tą okoliczność. Jeden ananas miał jednak ogromny ból dupy o te PODKREŚLAM ZWROTNE 5 dych. Unikam w tych wspominakach opowiadania o ciemniejszych stronach organizacji imprezy, ale uwierzcie, kiedy przechodziła po Garażach chęć mordu zbiorowego na wystawcach, miałem już tylko chęć iść spać :D Tyle.
Wracając jeszcze do kwestii parkietu, pojechałem przed imprezą zrobić dokumentację fotograficzną już istniejących usterek i po wyjściu stamtąd zastanawiałem się o co oni się boją i co w zasadzie moglibyśmy tam bardziej spied...ć niż już było.

Jak wiecie w czasie kilku edycji imprezy mieliśmy darmową kawę dla odwiedzających. Ekspres i kilka kg kawy ogarniał dla nas jeden z forumowiczów, póki pracował w branży, za co mu chwała. Przywoził ekspres w swoim prywatnym czasie, ustawiał i załatwiał nam po taniości kawę. Wliczaliśmy ten koszt w cenę stolika. To jest piękne w tej imprezie, że wspólnie staramy się skromnym siłami i mocno ograniczonymi funduszami zrobić jak najwięcej dla odwiedzających, żeby to miejsce było inne niż reszta. No bo sami przyznajcie, dostaliście kiedykolwiek za te kilka dych wydanych na bilet wstępu na inne targi chociaż głupią kawę za darmo?

Ekspres, o którym mowa, to nie zabawka za kilka stów tylko profesjonalne urządzenie o wartości całkiem ładnego passeratti. W gazie! Kosztował ileś tam dziesiąt tysiecy złotych. Tak więc dzień przed imprezą wstawiamy ten ekspres za miliony monet do OSiRu na noc na halę. W kącie leżą jakieś materace, zostawiamy obok ekspres i wychodzimy z ochroniarzem z hali. Ten idzie z nami dalej zamiast zamknąć, co było ustalone z kierownikiem obiektu. Pytam:
-dlaczego Pan nie zamknął hali na klucz?
Chłop do mnie odpowiada beztrosko :
-bo tu chłopaki będą przecież nocować.
ULAŁO MI SIĘ! Ściągnie wystawców przez dwa miesiące żeby zapełnić salę, setki rozmów, ogarnianie parkietu, wpłat, firmy remontowej. Pękła mi ta żyłka, która odpowiada za to, żeby nie zatłuc kogoś młotkiem. Zacząłem opierdalać ciecia. Okazało się, że ośrodek nie miał wolnych miejsc na noclegi dla jakiejś drużyny zza granicy i postanowili przewaletować ich na naszej sali, a rano po cichu wyprowadzić zanim się zorientujemy. Zadzwoniłem do kierownika z mordą o to, że chcieli wyciąć nam numer i finalnie ekspres wylądował w jego gabinecie.

Nareszcie impreza i ostatnia szczypta soli ode mnie. Fakt termin był nietrafiony i gości mieliśmy niewielu. Od kogoś z sali dowiedziałem się, że zbieram recenzje od niezadowolonej szlachty. Że c..jowy termin, że słaba promocja i pierdylion innych szpilek. Na koniec imprezy, za jej zorganizowanie, przyszło podziękować może z 5 osób na chyba ponad dwudziestu wystawców. Przypomniałem sobie jak po poprzedniej edycji wszyscy rozpływali się w pochwałach, superlatywach i ustawiali w kolejce do zbicia piątki na koniec :D Dużo mi to uświadomiło. Bardzo dużo.

I druga strona medalu. Ja na tej pustej sali zarobiłem więcej niż na pierwszej i drugiej edycji. Stało się tak dlatego, że byłem aktywny, doawałem zdjęcia, opisy i historie związane z moimi wyrobami. O to samo w każdej edycji porsiłem Was. Nie dlatego, żebym ja cokolwiek na tym zyskał, a wręcz przeciwnie. Po to żebyście Wy byli zadowoleni i zyskała sam impreza. Dla mnie osobiście zdjęcia Waszych wyrobów i sprzedawanego towaru zawsze stanowiły dodatkowe obciążenie i pracę.

Ten opis jest po to, żebyście mieli świadomość jak wygląda GS od środka. W przyrodzie nie ma nic za darmo. Nie mamy budżetu, więc musimy poświęcić więcej swojego czasu i inicjatywy. Wyprzedaż Garażowa to nie jest impreza organizowana przez kogoś dla Was. Wyprzedaż Garażowa to jesteście Wy. Ani więcej, ani mniej.

O kampanii wrześniowej poczytajcie tutaj: https://jerkbait.pl/...rześnia-2018-r/

#88 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6433 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano wczoraj, 06:13

Enigma Whiplash Micro. Miałem przeczucie, że w odcieniach brązu będzie się dobrze prezretować 😉

Wyglądają obie jak tłuste robactwo 😍

Załączony plik  IMG_20250328_020631_edit_935711178597844.jpg   87,23 KB   3 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_20250328_020635_edit_935786082042624.jpg   98,63 KB   3 Ilość pobrań

#89 OFFLINE   psulek

psulek

Ekspert

• Giełda komercyjna
  • PipPipPipPip
  • 5018 postów
  • LokalizacjaWilcza Dziura :) /Piaseczno/Wa-wa

Napisano dziś, 00:35

Będę miał oryginalna Power Pro w wersji na USA , rozmiary od 5 do 30lb, szpulki 135m, ciemną zieleń i fluo. Cena będzie przystępna.

IMG-20250329-002149227-MP-2.jpg

• Friko, SilverN i S.N. lubią to

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: OGŁOSZENIE

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

1 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Cez@ry