Andrzeju, oglądając Twoje fotografie zauważyłem kołowrotek SORA 3/4, a na nim chyba linkę Cortland 444 Classic Sylk w kolorze musztardowym. Spięta ze szklakiem (według cech przeznaczona właśnie do kijków o klasycznych parametrach) wygląda ciekawie. A jak spisuje się w terenie?
Może nie jest to super nowość, ale produkt mniej popularny, a jestem ciekawy jak spisuje się pod uległymi wędziskami.
Ten zestaw krąży po świecie, jak dla mnie szklaczek był zbyt powolny... Kupił go Kolega z forum i z tego co wiem bardzo sobie chwali. Łowi chyba na Wiśle w okolicach W-awa. Możliwości rzutowe kija i linki były bardzo dobre jedynie zwłoka czasowa, tutaj presja dla mnie była zbyt wielka a myślałem, że dam radę... Druga sprawa dublował się z kijem CTS Vintage #2 8'6" który jak dla mnie pod lipienia jest korzystniejszym rozwiązaniem. Nałowiłem się tych ryb w dawnych czasach i sentyment pozostał stąd utrzymuję delikatny zestaw pod ręką. Realia dnia codziennego dyktuje łowisko a raczej dostęp do niego. Ja mam pod nosem zaporówki więc kij #8 wiedzie prym. SORA 3-4 jest do sprzedaży.